TürkiyeHaber Girişi : 10 Ağustos 2015 18:45

Zekeriya Öz ve eski savcılar hakkında yakalama kararı

Zekeriya Öz ve eski savcılar hakkında yakalama kararı
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında "Örgüt kurmak ve yönetmek" suçlarından tutuklama istemli yakalama kararı çıkarılması talebinde bulundu.
Erzurumajans-Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, HSYK'nın kararı doğrultusunda meslekten ihraç edilen savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "Cebir, şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarından tutuklama istemli yakalama kararı çıkarılması talebinde bulundu.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara hakkında yakalama kararı çıkarmasından sonra Öz ve Kara'nın Gürcistan'a kaçtığı iddia edildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın aldığı yakalama kararını önceden öğrenen Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın dün gece ülkeyi terk ederek Gürcistan'a kaçtığı iddia edildi.

Bu iddia sosyal medyada kısa sürede yayılarak tartışmalara yol açtı ve günün en çok  konuşulan konusu oldu. (Kaynak: İHA)



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • 8971 01 Ocak 1970 02:00

    içeri attığın generaller subaylar gazeteciler aslanlar gibi paşa paşa gidit yattı suçsuz yere sen ne yaptın zekeriya kaçtın.senmi suçlusun onlar mı sen senin yatacak yerin yok.

  • ANALİZCİ 01 Ocak 1970 02:00

    ey gidi Zekeriya senin safsata iddianamelerin yüzünde bir sürü generaller içeride yıllarca yattı.ha birde bavulcu baransu vardı hani adliyeleri evinde hazırladığı sahte belgelerle dolaşan sahte belgeler oluşturan ve türkiye cumhuriyeti başbakanı için kasımpaşalı benimi korkutacaksın diyerek kafa tutan mehmet baransu.çocuğumun ölümünde sizler sorumlusunuz diyen senin günahlarının bedelini çekiyorsun neyse keser döner sap elde kalır meselesi.