BölgeHaber Girişi : 10 Eylül 2011 00:17

Yurt-Kur'un Erzurum yurtları büyülüyor!..

Yurt-Kur'un Erzurum yurtları büyülüyor!..
Erzurum'da geçen yıl 2011 Üniversiteler Kış Oyunları (UNIVERSİADE) kapsamında üniversite öğrencilerinin barınması için yaptırılan yeni yurtlar adeta 5 yıldızlı otel konforunu aratmıyor.

Erzurum Ajans-Yurt-Kur Erzurum Bölge Müdürlüğü bünyesinde bulunan 14’ü kız, 8’i de erkekler için toplam 22 bloktan oluşan yurtlarda, yemek hanesinden, kafeteryalarına, terzisinden, kuaförlerine kadar birçok hizmet verilecek. Yurtlarda güvenlik tedbirleri de hat safhada. Bu yıl hizmete geçecek olan parmak iziyle geçiş sistemiyle birlikte yurtlarda izinsiz kuş bile uçamayacak. 99 TL ile 165 TL arasında cazip fiyatların öğrencilerden talep edildiği yurtlara bu yıl 3 bin civarında yeni öğrenci barınma imkanı bulabilecek. Yaklaşık 10 bin civarında öğrencinin barınma imkanı bulduğu ve Türkiye’nin en iyi yurtlarını bünyesinde bulunduran Yurt-Kur Erzurum Bölge Müdürlüğü’ne ait 3 ve 4 kişilik odalarda; televizyon, buz dolabı ve internet bağlantısı bulunuyor.

Asıl listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilerin yurtlara kayıtları 05 Eylül – 16 Eylül tarihleri arasında, birinci yedek listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilerin yurtlara kesin kayıtları ise 19 Eylül – 23 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

250 MİLYONLUK YATIRIM

Öte yandan 7 il ve 17 yurt müdürlüğüyle 18 binin üzerinde öğrencinin barınmasına imkan sağlayan Yurt-Kur Erzurum Bölge Müdürlüğü bünyesinde bulunan yurtlara yeni yurtlar ekleniyor. Eski binaların modernizasyonunun yanı sıra bölge müdürlüğünce; Erzincan, Iğdır ve Kars illerinde 500’er kişilik yurt binası yapım işi devam ederken, Bayburt ve Ağrı illerinde kurulacak olan 750’şer kişilik yurt binaları için ihale aşamasına gelindi. Ayrıca Erzurum Oltu ilçesinde bu yıl hizmete girecek 300 kişilik yurt ile birlikte Yurt-Kur Erzurum Bölge Müdürlüğü yaklaşık 250 milyonluk bir yatırım yapmış olacak.

5 yıldızlı otel konforunda dizayn edilen yurtlara yerleşen öğrenciler Yurt-Kur Genel Müdürü Hasan Albayrak nezdinde tüm Yurt-Kur yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür ettiler.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Erzurum Bölge Müdürü Yahya Pasinlioğlu, "Çocuklarımız rahat etsin diye bütün ayrıntıları düşündük. Hazırlıklar son aşamada. Öğrencilerimizi bekliyoruz" dedi.

Pasinlioğlu, barınma imkanları açısından standartların üstündeki yurtlara talebin fazla olduğunu söyledi. Öğrencilerin rahat ve huzurlu bir ortamda eğitim görmelerini hedeflediklerini anlatan Pasinlioğlu, öğrencilerin ailelerinden uzaktayken kaldıkları ortamlara kolayca adapte olmaları için sosyal alanlar oluşturduklarına dikkati çekti.

Türkiye'nin en geniş yurt kampüsüne sahip olduklarını kaydeden Pasinlioğlu,

"Türkiye'nin en geniş yurt kampüsüne sahibiz. Kampüs içinde şelale, yürüyüş parkurları, kamelyalar, spor tesisleri, internet kafeler, kuaför salonları, kafeteryalar bulunmakta. Çocuklarımız rahat etsin diye bütün ayrıntıları düşündük. Hazırlıklar son aşamada öğrencilerimizi bekliyoruz" dedi.

Yurt giriş ve çıkışlarında alınan güvenlik tedbirlerinin de yenilendiğini, öğrencilerin yurtlara parmak iziyle giriş-çıkış yapacaklarını anlatan Pasinlioğlu, şöyle konuştu:

"Öğrenciler yurt binasına girerken kameralarla takip edilecek. Her hangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için tedbirler arttırıldı. Giriş kapısında parmak izini tanıtan öğrenci, yurt binasına yönelecek. Daha sonra yurt kapısında da yine parmak iziyle binaya girebilecek. Kimin giriş yaptığı, kimin de çıkış yaptığı böylece kontrol edilecek. Huzurlu ve güvenli bir ortam oluşturarak ailelerin, bizlere emanet ettiği çocuklarımızın, sağlıklı ve hijyenik bir ortamda olmaları için çabalıyoruz. Ayrıca yurtlardaki çamaşırhaneler sürekli olarak denetleniyor. Çarşaflar da belirli periyotlar da değiştiriliyor. Ailelerin gönlü rahat olsun. "

KAYIT SIRASINDA İSTENİLEN BELGELER

Öğrencilerden, kayıt sırasında müracaat bilgi formundaki istenecek belgeler dışında öğrenci durum belgesi, aile durum belgesi (vukuatlı nüfus kayıt örneği),12 adet vesikalık fotoğraf (kız öğrencilerin fotoğraflarının güneş gözlüksüz, düzgün kıyafetli, başı açık, erkek öğrencilerin güneş gözlüksüz ve sakalsız olması gerekiyor),savcılık belgesi veya adli sicil raporu, ikametgah belgesi ve 18 yaşını doldurmamış olanlar için veli izin belgesi gerekiyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.