EğitimHaber Girişi : 10 Haziran 2014 16:24

Yurt dışında eğitim

Yurt dışında eğitim
Yeni Bir Hayat yetkilileri yurtdışında eğitim düşünen öğrencilere iyi araştırma yapmalarını ve güvenilir kurumlarla işbirliği içinde karar vermelerini

Erzurumajans-Eğitimin insan hayatındaki önemi yadsınamaz. Artık iyi bir kariyer yapmak için sadece üniversite diploması sahibi olmak çoğu kez yeterli olmamak da; okunulan okul, yabancı dil düzeyi, seçilen alan gibi birçok unsur da öğrencilerin gelecekteki başarılarında rol oynamaktadır.

Yurtdışı eğitim danışmanlığı alanında önde gelen kuruluşlardan Yeni Bir Hayat bu nedenle öğrencilerin yabancı bir ülke de eğitim almak için çaba gösterdiklerini belirtiyor. Ancak yurtdışında eğitim görmek de tek başına başarının anahtarı olmamakta. Yeni Bir Hayat yetkilileri yurtdışında eğitim düşünen öğrencilere iyi araştırma yapmalarını ve güvenilir kurumlarla işbirliği içinde karar vermelerini özellikle öneriyor.

Erzuirumajans- Yurtdışında eğitim açısından en çok rağbet gören iki alan üniversite ve dil eğitimi oluyor. Yurtdışı dil eğitimiöğrencilerin özellikle yaz döneminde en çok talep ettikleri eğitim alanı. İngilizce dil eğitimi ise her zaman en fazla istek alan seçenek oluyor. Bunda iş hayatında İngilizce bilmenin artık olmazsa olmaz bir zorunluluk olması elbette önemli bir rol oynuyor.

Yeni Bir Hayat yurtdışı eğitim danışmanları İngilizce dil eğitimi için öğrencilerin hesaplarını dikkatli yapmalarını, ülke ve okul seçiminde popüler tercihlerin dışındaki seçenekleri de gözönüne almalarını öğütlüyor. Eğitim maliyetlerini hesaplarken sadece dil kursunun ücreti değil, uçak biletleri, gidilecek ülke de yapılacak yemek ve benzeri giderler için harcamalarında özellikle düşünülmesi ve gerçekçi rakamların hesaplara dahil edilmesi çok önemli. Aksi halde aile ve öğrencilerin planlamadıkları ve ekonomik güçlerinin üzerinde harcamalarla karşılaşmaları olası. Ülke seçiminde de Malta gibi daha az bilinen ancak ekonomik eğitim seçenekleri sunan ülkelerinde mutlaka araştırılmasını öneriyor Yeni Bir Hayat yetkilileri.

Yurtdışı üniversite eğitimidenildiğinde ise akla her zaman İngiltere ve Amerika geliyor. Oysa bu iki ülkenin dışında Kanada ve Macaristan gibi İngilizce üniversite eğitimi veren ülkelerde bulunuyor. Her iki ülkenin üniversitelerinde eğitim ücretleri Amerika ve İngiltere ile karşılaştırıldığında daha düşük düzeylerde. Ancak eğitim kaliteleri açısından bu iki ülke de son derece yüksek standartlarda eğitim sunuyorlar. Macaristan üniversiteleri sınavsız olarak öğrenci kabul ediyorlar. Yani öğrencinin lise notları baz alınarak Macar üniversitelerine başvuru yapılıyor ve kabul belgesi alınıyor. Tüm Macar üniversitelerinin YÖK tarafından denklikleri bulunduğu için orada alınan eğitim Türkiye'de de geçerli. Sanılanın aksine Macaristan'da üniversitelerin eğitim dili Macarca değil, İngilizce. Okulların İngilizce düzeyleri de Türkiye'de İngilizce eğitim sunan birçok üniversiteden daha yüksek düzeyde.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.