BölgeHaber Girişi : 08 Nisan 2010 14:21

Yücelik: Amerika'ya mermer satacağız!..

Yücelik: Amerika'ya mermer satacağız!..
Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Lütfü Yücelik'i ziyaret etti.

Erzurum Ajans- Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, kendisini ziyaret eden Amerika'nın Türkiye Büyükelçisi James F. Jeffrey'ile iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi için yaptığı teklifin olumlu karşılandığını söyledi. Yücelik "Amerika'ya granit mermer satmayı teklif ettik, kendileride olumlu karşıladı "dedi.

Amerika'nın Türkiye Büyükelçisi James F. Jeffrey, Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ile yaklaşık 45 dakika görüştü. Görüşme sonrasında ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, Büyükelçi James F. Jeffrey'ye Oltu taşından yapılmış tesbih hediye ederken Büyükelçide kendisine Amerikan Çikolatası ile Amerika'daki doğal güzelliklerin yer aldığı bir kitap hediye etti.

Yapılan görüşmenin ardından Yücelik, Amerika'nın Türkiye Büyükelçisi James F. Jeffrey'yi dış kapıya kadar uğurladı. Lütfü Yücelik, burada yaptığı açıklamada, "Biz ticaret odasıyız, doğal olarak ticaret konuştuk. Amerika'da granit mermerin revaçta olduğunu biliyoruz. Bizim bölgemizde de bu madenlerden oldukça fazla var. Kendilerine bunlardan ihraç etmeyi teklif ettik, olumlu karşıladılar. Zaten 2008 yılı rakamlarına bakarsanız Amerika ile 16 milyar dolarlık bir ticaret hacmimiz var. Bunun 12 milyar doları ithalat, 4 milyar doları da ihracat. Bu ihracat rakamlarını artırmayı hedefleyoruz" diye konuştu.

 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.