ErzurumHaber Girişi : 24 Kasım 2014 12:50

Yol İş Genel Başkanı Ağar Erzurum'da

Yol İş Genel Başkanı Ağar Erzurum'da
Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ''İşçiler haklarınızda vazgeçmeyin'' ifadesini kullandığını anımsatarak, Başbakan Davutoğlu'nun bu ifadesine güvendiklerini söyledi.
Erzurumajans-Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ''İşçiler haklarınızda vazgeçmeyin'' ifadesini kullandığını anımsatarak, Başbakan Davutoğlu'nun bu ifadesine güvendiklerini söyledi.

Sendikasının Erzurum Şubesi'nin seçimi nedeniyle geldiği Erzurum'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar Karayollarında çalışan taşeron işçileri ile ilgili Mahkemelerin verdiği, Yargıtay'ın da onayladığı kararların uygulanmasını istedi.

"Başbakan Sayın Ahmat Davutoğlu İşçiler hakkınızdan vazgeçmeyin'' ifadesini kullanmıştır. Bizde Sayın Başbakanın bu sözünü yerine getirmesini istiyoruz. Çalışma hayatı ile ilgili çözüm bekleyen birçok sorun bulunmaktadır. Bu sorunların başında da giderek yaygınlaşan taşeron işçilik gelmektedir. Bugün ülkemizde bir milyonu kamu sektöründe olmak üzere, 2,5 milyondan fazla taşeron işçi bulunmaktadır. Sendikamızın örgütlü bulunduğu Karayolları Genel Müdürlüğü'nde çalışan taşeron işçi sayısı, kadrolu işçi sayısını geçerek 10 binin üstüne çıkmıştır. Karayollarında çalışan taşeron işçileri sendikamıza üye olmuş; Mahkemeler bu işçilerin işe girdikleri tarihten itibaren asıl işvereninin Karayolları Genel Müdürlüğü olduğuna karar vermiş, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi de Mahkeme kararlarını onaylamıştır.

TAŞERON İŞÇİLER OYALANIYOR MU?

Taşeron işçilerin üç senedir mücadele verdiğini belirten Ağar, '' Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sık sık yapılan açıklamalarda "taşeron işçilere müjde" gibi sözler yer almakta, ancak hiçbir adım atılmamaktadır. Hem kamuoyu, hem de taşeron işçileri sürekli olarak yanıltılmakta ve oyalanmaktadır.Yargı kararı daha fazla zaman yitirmeden uygulanmalıdır. Aksi halde her geçen gün işçilerin mağdur olmasına yol açtığı gibi, devleti de daha fazla tazminat ödemekle karşı karşıya bırakacaktır. Taşeron Yargı kararları çok açık olarak ortada iken, üç seneyi aşkın süredir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ötelenmekte ve uygulanmamaktadır.Bütün sektörlerde olduğu gibi Karayollarında çalışan taşeron işçileri de bu kölelik düzeninden kurtulmak, güvence altında çalışmak istiyor.Karayollarında çalışan taşeron işçileri Yargı kararının uygulanmasını, kadro verilmesini bekliyor.Karayolları Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı ve Türkiye YOL-İŞ Sendikası çalışmalarını tamamlamış, mutabakat sağlanmıştır. Buna rağmen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sorunu çözmeye yanaşmamaktadır. Bu yöndeki eylemlerimize yoğbaşlayarak demnlaştırarak, demokratik haklarımızı aramaya devam edeceğiz'' dedi.

Ağar, çalışma hayatında büyük sıkıntıları olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin nüfusu 45 milyon iken 4-5 milyon civarında örgütlü çalışan işçiler vardı. Türkiye nüfusu 75 milyon oldu, maalesef 1 milyon örgütlü insanımız var. Çalışan 11 milyon, örgütlü insan 1 milyon. Bu birbirine tezattır."Örgütlü olan işyerlerinde iş kazaları yok denecek kadar az olmasına rağmen örgütsüz olan işyerlerinde büyük oranda ölümlü iş kazalarının çoğaldığına dikkat çeken Ağar, "Örgütlü olan işyerlerinde işçi sağlığı ve iş güvenliği tam uygulandığından dolayı genelde ölümlü iş kazaları az, yok denecek kadar az olmaktadır" ifadelerini kullandı.

Maden kazalarında toplu ölümlerin olması nedeniyle gündeme geldiğini, ancak istatistiklere bakıldığında ölümlü iş kazalarının en fazla inşaat iş kolunda meydana geldiğine dikkat çeken Ağar, "İnşaat işlerindeki kazalar, toplu ölümler olmaması nedeniyle pek gündeme gelmemektedir. Şu anda, maden ocaklarıyla ilgili yasalarda yeni düzenleme getiriliyor. Çalışma koşullarının iyi hale getirilmesi için illa ki toplu ölümlerin mi olması gerekiyor. Sendikalaşmanın önü açılarak, işçi eğitimleri sendikalara verilmelidir" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.