BölgeHaber Girişi : 16 Kasım 2010 15:15

Yeşil sahalarda fırtınalar estiriyor!..

Yeşil sahalarda fırtınalar estiriyor!..
Dersimspor, maddi imkansızlıklara rağmen Bölgesel Amatör Ligi'nde (BAL) oynadığı 6 maçı da kazanarak 18 puanla gurupta lider durumda.

Erzurum Ajans-HÜKÜMETİN Kürt sorunu çözümü konusunda "Açılım" ile başladığı süreçte, daha önce yasaklı olmasına rağmen yapılan düzenlemelerle yasal hale getirilen "Dersim" adıyla kurulan Dersimspor, maddi imkansızlıklara rağmen Bölgesel Amatör Ligi'nde (BAL) oynadığı 6 maçı da kazanarak 18 puanla gurupta lider durumda.

Tunceli'yi resmi olarak temsil eden tek spor kulübü olan Dersimspor, Tunceli'de futbolun tekrar canlanmasını sağladı. Hafta sonu oynanan maçları izlemek üzere kızlı, erkekli Tunceliler, Atatürk stadını dolduruyor. İzmir, İstanbul, Ankara ve Elazığ'da bulunan Tunceliler bazı maçları izlemek üzere hafta sonunu Tunceli'de geçiriyor.

Bir zamanlar süper ligde yeralan Erzurumspor'u da 4-3 yenen Dersimspor, son olarak dün konuk ettiği Bingöl Özel İdarespor'u da 1-0 yenerek ligde 6 hafta oynanırken, 6 galibiyetle gurup liderliğini sürdürdü. Kızlı, erkekli Tuncelilerin izlediği karşılaşma boyunca taraftarlar, takımlarını yaptıkları tezahüratlarla motive ederek galibiyete ortak oldu.

Bunca başarıya rağmen maddi imkansızlık içerisinde boğuşan Dersimspor Kulüp Başkanı Yaşar Kemal Moğultay, "En büyük rakibimiz maddi imkansızlıklardır. Biraz yardım alsak, futbolcuların alacaklarını ödeyebilsek, çok daha iyi işler yapacağız. Görüyorsunuz, açılımın takımı büyük seyirci desteği alıyor. Kentimiz futbol ile daha güzelleşti, fazla söze gerek yok" dedi.

Dersimspor-Bingöl Özel İdare maçını izlemek üzere kente gelen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "Sadece maçı izlemek için Ankara'dan geldim. Maçı izlerken büyük heyecan ve gurur duydum. Takım şu an iyi gidiyor ama performansını biraz daha artırması lazım. Umarım 3'üncü lige çıkar oradan da daha iyi bir performansla ile üst lige çıkar" şeklinde görüş belirtti.

Maçı izlemek için İstanbul'dan gelen Ferhat Tunç ise Dersimspor'a olan güvenini dile getirerek, "Dersimspor'a çok güveniyor ve inanıyorum. Maçlarını hep izliyorum. Takım için bir de marş besteledim. Kesinlikle bu takım 3'üncü lige çıkacaktır, buna inanıyorum. Hepimiz Dersimspor'u destekliyoruz" şeklinde duygularını dile getirdi.

Bingöl Özel İdarespor'u 1-0 yenerek liderliğini sürdüren Dersimspor, önümüzdeki hafta Erzincanspor ile oynayacak

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.