SporHaber Girişi : 30 Ağustos 2012 16:30

Yerlikaya'dan Olimpiyat değerlendirmesi

Yerlikaya'dan Olimpiyat değerlendirmesi
Erzurum’a gelen 'Asrın Güreşçisi' Hamza Yerlikaya, 2012 Londra olimpiyatlarında Türk güreşçilerinin performansını değerlendirdi.
Erzurum Ajans-Erzurum’a gelen 'Asrın Güreşçisi' Hamza Yerlikaya, 2012 Londra olimpiyatlarında Türk güreşçilerinin performansını değerlendirdi.
Karayollarında bulunan Yol Spor Kulübü’nde incelemelerde bulunan Yerlikaya, İHA’ya açıklamalarda bulundu. Türk güreşçilerinin olimpiyatlarda başarısız olduğunun inkar edilemeyeceğini kaydeden Yerlikaya, “2012 olimpiyatlarını geride bıraktık. Vatandaşımızın gözüne çarpan güreşte bir başarısızlık oldu. İnkar da edemeyiz, aksini de söyleyemeyiz. Tabi buna neden niçin yorum yapmayı da doğru bulmuyorum. Ama Türkiye’de hangi branşta başarılı olursanız olun. Güreşte madalya çıkmadıysa toplum olarak teveccüh olmuyor. Bunu bu olimpiyatlarda gördük. Baktığımız zaman iki tane altına madalya, 2 gümüş, 1 bronz alan bir Türkiye var. Geçen olimpiyatta 1 altın madalya almıştık. Güreş Türk toplumunun değer yargılarında olmasa olmazlarından olduğu için insanlarımızda güreş adına söylemleri biraz sertleşti. Güreş bu güne kadar tarihinde olimpiyatlara en fazla madalya almış bir camiadır. Güreş camiası 2016 olimpiyatında aynı şekilde altına madalyaları alan bir Türkiye görmeye hazır olun. Ciddi yatırımlar yapılıyor” diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.