BölgeHaber Girişi : 05 Ağustos 2011 17:40

Yerel yönetimler araştırması açıklandı!..

Yerel yönetimler araştırması açıklandı!..
Seçimden yeni çıktık ama önümüzde 2014 yerel seçimleri var. 16 büyükşehirde mevcut başkanların performansı ne dururmda? İşte Türkiye'nin beklediği o çarpıcı anketin sonuçları...

Erzurum Ajans-Türkiye seçimden yeni çıktı ama önümüzde şimdi de 2014 yerel seçimleri var. Peki belediye ve belediye başkanlarının performanları ne durumda? ANDY-AR 6 ayda bir yayınladığı yerel yönetimler araştırmasını yayınladı.

15 Temmuz- 03 Ağustos 2011 tarihleri arasında, 16 ildeki toplam 326 noktada, il ve ilçelerin nüfus oranlarına göre belirlenmiş sayıdaki deneklerle yüz yüze görüşerek yaptığı ankete göre performansı en çok beğenilen büyükşehir belediye başkanı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 4 il arasındaki en başarılı ilçe ise Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül.

İLK ALTI AK PARTİ'Lİ

İlk 6 sırayı AK Parti'li belediye başkanlarının paylaştığı büyükşehirler sıralamasında, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu 2'inci, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek 3'üncü, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek 4'üncü, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz 5'inci ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki 6'ıncı görülüyor.

KÜÇÜKLER 10'UNCU SIRADA

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise 10.sırada yer alıyor. Ak Partili belediyeler dışındaki Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir 7'inci, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 11'inci, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 13'üncü ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise 15'inci sırada görülüyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.