ErzurumHaber Girişi : 12 Temmuz 2013 17:10

Yeni Terminal binası hizmete girdi

Yeni Terminal binası hizmete girdi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin en görkemli otobüs terminalleri arasında yer alan Şehirlerarası Otobüs Terminali faaliyete başladı.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin en görkemli otobüs terminalleri arasında yer alan Şehirlerarası Otobüs Terminali faaliyete başladı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali, hizmete girdi. Şehrin Kuzey Çevreyolunda 57 dönüm arazi üzerine kurulan Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali, 10 milyon TL'ye mal oldu. 18 dönüm yeşil alana sahip olan yeni terminal binasında 8 bilet satış noktası, 2 kafe ve 1 lokanta bulunuyor. Kapalı garajları, 29 peronu, yıkama-yağlama ünitesi, 27 araçlık taksi durağı ve 76 araçlık otoparkı bulunan terminal binası, modern mimari kullanılarak tasarlandı. Havaalanlarında yer alan güvenlik noktalarını da barındıran yeni terminal binası, vatandaşların huzur, güven ve konforu düşünülerek dizayn edildi.

"Her şey güzel bir Erzurum için"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Avukat Ahmet Küçükler, bir yatırımı daha şehre kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Başkan Küçükler, şehrin yatırımlarla daha modern bir görünüme kavuştuğunu ifade etti. Küçükler, "Erzurum'da uzun bir süre kullanılan mevcut otogarın fiziki ve sosyal durumu bizi yeni bir yatırım oluşturmaya yönlendirdi. İhtiyaçlara cevap veremeyen mevcut terminal binasıyla ilgili vatandaşlarımıza daha estetik, işlevi yüksek ve konforlu bir otogar yapma kararı aldıktan sonra 'Bismillah' diyerek yeni projemizi hayata geçirdik. Şuan itibariyle hizmete giren yeni terminal binamız kullanılmaya başlandı. Bu yatırımımız, Erzurum'a yakışan bir terminal binasını olarak vücut buldu. Yolcuların her türlü ihtiyacını karşılayacak olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin hayırlı olmasını temenni ederim" dedi.

"Ulaşım hizmetleri en büyük önceliğimiz"

Şehirlerarası ulaşımda kentlerin adeta vitrini konumunda olan terminal binalarının önemine dikkati çeken Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Avukat Ahmet Küçükler, "Erzurum'da ulaşım hizmetlerine yepyeni ve çağdaş bir vizyon kazandırdık. Terminal binaları kentlerin modern hüviyetleri gibidir, birer ayna konumundadır. Bu binalar estetik ve işlevi yüksek olan özelliklere sahiptir. Biz de bu düşünceden hareketle her türlü ihtiyaca cevap veren bir terminal binası oluşturduk. Çalışmalarımızda emeği geçenlere, yüklenici firmanın yetkilileri ve çalışanlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Burak Ulaş 01 Ocak 1970 02:00

    Eğer bu terminal 1000 m2 daha büyükse benim gözüm kör olmuş kusura bakma.Diğerinin alanıyla bunun alanını kıyaslamak bile çok ayıp.Yazık oldu ssonuçta paralara yazık....

  • Göktürk 01 Ocak 1970 02:00

    kimin arsasına yaptınız kimi zengin ettiniz merak ediyorum. otogar şehrin neresinde kuş uçmaz kervan geçmez yerinde kış memleketi burası yazık..doğru otobusler iniş yapacak gökyüzünden...

  • Yunus Onurlu 01 Ocak 1970 02:00

    Şehrin uzağında olması çok da sorun değil ama aynen Ankara AŞTİ`deki gibi büyükşehir belediyesi 24 saat boyunca şehir merkezine yolcu taşıyan ücretsiz servisler koymalı.

  • SUSKUN 01 Ocak 1970 02:00

    TERMİNALE ULAŞIM HAKKINDA HER HANGİ BİR MALUMATI OLAN VAR MI ? ACABA? BENCE DE ÇOK KÜÇÜK OLMUŞ(ANKARA,KAYSERİ,İZMİT) TERMİNALLERİ ÖRNEK ALINABİLİRDİ. ERZURUM DAHA İYİLERİNE LAYIK. BİR DADAŞ DERKİ; ADIN KALKA ERZURUM BURAYA DA ŞANSIN YETTİ,GENE YETİM GENE ÖKSÜZ GALMIŞSAN...

  • mısafır 01 Ocak 1970 02:00

    termınal bınası eskısınden yaklasık 1000 m2 daha buyuk ayrıca o dedıgın tank atık su arıtma ıcın yapıldı okan turk bılerek konusun lutfen

  • Burak Ulaş 01 Ocak 1970 02:00

    bu terminal uzaklıktan daha ziyade Erzuruma hiçbir şekilde yakışmıyor.Alan olarakta diğer terminalden kat kat küçük yazıklar olsun ....

  • Hayırlı olsun 01 Ocak 1970 02:00

    Artık tüm şehirlerde otobüs terminalleri çevre yollarına yakın yerlerde kuruluyor fakat ulaşım sorunu hızlı ve etkili bir biçimde, hiç bir yolcuyu mağdur etmeyecek şekilde çözülmeli. Aksi taktirde fecaat olur.

  • OKAN TÜRK 01 Ocak 1970 02:00

    Yeni yapılan otogara gittinizmi bilmem ama şu şükrüpaşada yapılan semt garajının aynısı belki orası burdan büyüktür bir sürü parayı döktüler bişeye benzemedi ha birde altından ha bire su çıkıyor bir sürü tank koydular sular garajın altına zarar vermesin diye ama nafile çok yakında oranında suyu çıkacak..!!! Ayrıca avni kardeşim demişki başkan hep yatırımları havaalanı ve çat yolu üzerine yapıyormuş kardeş şu senin gözlükleri bi ver bizde takalım biz göremiyoruzda yatırım filan başkanın kendine hayrı yok MEMLEKETE NERDEN OLSUN.!!!

  • ReklamaGerenkYok 01 Ocak 1970 02:00

    basıl bir gazetecilik nerede fotoğraflar

  • yavuz 01 Ocak 1970 02:00

    Başkanım Az Daha Uzağa Yapsaydın Keşke Şöyle Merkezden 100 km Uzağa Felan ! Yahu Bir İşi Doğru Yapın Allah Rızası İçin !!!

  • Furkan 01 Ocak 1970 02:00

    Ne terminal ama... Şehrin en uzak noktasında. Taksi en az 40 lira yazacak üniversite yurtlara. Gece 1 de inen yolcuya servis olmayacak. Neresi iyi? Terminale gitmek işkence olacak. Valizlerle insanlar zorluk çekecek. Bunun haberini eleştirel yapsaydınız keşke...

  • avni 01 Ocak 1970 02:00

    sayın başkan hizmetlrini hilalknet bölgesindede göremk istiyoruz.hizmetlerini hep çat yolu ve havaalanı üzerine yapıyorsun.birazda bu bölge insanalrına hizmet getirin.gençeler yönelik kadınlara yönelik yaşlılara yönelik yaşam alanalrı,kapalı otopark,okul ihl istiyoruz mahllemize.

  • FATİH 01 Ocak 1970 02:00

    ÇOK GEÇ KALDIN BELEDİYE VE BAŞKANI...!