Yeni rektör!

 

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde yürütülen bir proje kapsamında Prof. Dr. Uğur Yavuz, flash bellek almak için ihaleye çıktı.

 

İhale bugün yapılacak. Bir tane flash bellek! Yanlış okumadınız bir (1) tane.

 

Bakın, 'Teknik Şartnamesi' bile var.

 

Giriş / Çıkış Portları: USB 3.2

USB 3.0 ve USB 3.2 Desteği

Gövde Malzemesi: Sert plastik veya metal kaplama

Okuma Hızı Min.: 100Mb/s

Mobil Cihaz Uyumluluğu: Android, Windows, Apple iOS

Kapasite: 128 GB

Garanti Süresi (Ay): 24

 

“Yahu, 300 liralık şey için ihale mi yapılır?” demeyin, yapılır, yapılmalı da!

 

Şeffaflığın gereğidir, olması gereken budur. Üniversitelerde ‘Bilimsel Araştırma Projesi’ (BAP) olunca çöp alsan uygulama böyle.

 

Diğer tarafa madalyonun öteki yüzüne bakalım… Dönemin rektörü Ömer Çomaklı laboratuvar ihalesi yapmıştı.

 

İhaleyi tabi ki, AK Partili bir isim aldı.

 

Milyonlar harcandı, laboratuvar kuruldu. Bir tane cihazın olmadığı laboratuvarda kaç tane trifaze (yüksek güçlerde kullanılan elektrik sistemi) vardı sayamadım ki, her biri sanayi tipiydi. Maliyeti düşünün!

 

Gidin bakın, laboratuvar görünümlü bir şey yapmışlar. Kırık camlardan zemine su bile doluyor. Bakın fotoğrafa, floresan düştü düşecek.

 

Efendim, fazla söze gerek yok. Bir yanda 300 liralık USB için kılı kırk yardıran BAP mantığı, öte yanda rektör Çomaklı mantığı!

 

Şimdi bana soruyorlar “yeni rektör nasıl” diye, ben size ne diyeyim?

 

Üniversitenin bozulan kimyasını düzeltmek için hele bir Fen Fakültesi’nden işe başlasın nasıl sorusunun cevabını sonra veririm.

 

Sonuçta adam tıpçı. Bilim ve sonuç odaklıdır. İkisi bir araya geldiğinde tanı, teşhis, tedavi mantığı güçlüdür diye umuyorum.

 

Bekleyip görelim.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Müdürler Deanlar 04 Ekim 2024 23:04

    Çok yakın bir tarihte kişisel egoları ve ihtirasları öyle istiyor diye huzur ve başarı için canla başla çalışan rektöre müdür ve dekan atamalarında hata yaptırma olaylarını göreceğiz. Atamalarda kılı kırk yaran bir yöntem izleniyor. Ömer çomaklı döneminin jükümranları kendilerinden hesap sorma tavrıyla hareket eden hocaların atanmaması için kulislerini sıklaştırdılar.

  • HAKI BİL, HAKKI SÖYLE 03 Ekim 2024 20:46

    28 Yıldır üniversitede çalışıyorum yapılan işlerde Allah'ın rızasını gözeten, yapılacak işlerde elini vicdanına koyan bir yönetici görmedim. Geçmiş dönemler de özellikle ömer hoca döneminde siyaseten torpilli ne kadar adam varsa diğer kurumlardan üniversiteye kafadan inme makam sahibi oldular. Akp li isen, bir cemaate ( menzil ) mensup isen sana her kapı açık istediğin makam ve mevkiye gelebilirsin. Liyakat önemli değil önemli olan akp li ve menzilci olmandır. Akp li, menzilci değilsen sürün senin yaşama hakkın bile yoktur. Görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavı açarlar çoluğunun çocuğunun rızkından keser 1500-2000 tl sınav parası yatırırsın sınava girer kazanırsın mülakatta hayatında eline alet edavat almayan adamın torpili var diye onu kazandırırlar. idari kadroya geçmek için mülakata girersin komisyon başkanı ilahiyatçı prof sana mülakatta rektörle toka yapar mısın, rektör bayan olsa toka yapar mısın diye soru sorar senle kafa bulur. Sonra bu ilahiyatçı prof sağda solda gazeteler de tv lerde kalkar dinden kitaptan Allah'tan kul hakkından bahseder. Eğer bir yaratıcıya inanıyorsanız, hesap gününe inanıyorsanız HAKKIMI HİÇ BİRİNİZE HELAL ETMİYORUM. HUZURİ MAHŞERDE İKİ ELİM YAKANIZDA OLACAK BİLESİNİZ

  • İz Tv 29 Eylül 2024 00:40

    Onur beyin çok sevdiği ve rahatsız olduğu için sosyal medyada engellendiği vekilimiz Erzurum da ve tüm Turkiyede kaybettiği prestiji yetmez gibi, yeni rektörü tüm süreçlerde destekleyen tek vekil diye anlattırıyormuş! Onur bey lütfen bu vekilin Çomaklı döneminde yediği naneleri bir koklayın! Bakalım altından ne...ler çıkacak.

  • AT 23 Eylül 2024 11:27

    Sayın rektör hocama çok teşekkür ederim o zincirli yol bugün açılmış çok tlk edeyim

  • B Y 22 Eylül 2024 18:34

    Selamigil derken

  • A. T 22 Eylül 2024 09:32

    Sayın hocam defalarca kere dilekçe verdim ama düzelme olmadı. 4. Blok önündeki yola zincir çekilmiş o nedenle lojmanlara giriş çıkış için kartal kapıya gidiyoruz akşamları trafik kuyruk oluyor. Dönem başladığında daha çok trafik olacak. O yoldaki zincir kalksa en az günde 1000 araç evine rahatça gidecek trafik olmayacak kaza olmayacak giriş çıkışlar zaten kartla yapılıyor tüm hocaların istediği şey bu. Düzeltirseniz seviniriz

  • Ümer conak 21 Eylül 2024 23:35

    Çok net belli oldu. Hacımüftüoğlü pekçok aktörü diskalifiye ederek reisimizi takdiri ile rektör olmuştur. Şehir ve üniversite için hayırlı olabilir bu durum. Büyükşehir başkanını fazla kıstırmadan emrullahında durumuna düşünmeden icraatlar yapılırsa çomaklının başarmak için verdiği tavizlere gerek kalmadan bu rektör üç dönem rektörlük yapma şerefine nail olabilir..Bir de selamigili yanına almalı.

  • Cemil arsk 21 Eylül 2024 17:41

    Yorumlar çok haklı özellikle güzel sanatlar önündeki saçma sapan şeyler nedir ayıptır. Güzel sanatlar çok çirkin şeyler yapıyor. Üniversite bozulmuş gerçekten. Ömer Çomaklı çok zarar verdi. Tüm etkinlikler hepsi rektörlük önünde halbuki batı kampüsüne kaydırılması gerek bomboş alanlar dururken en yoğun yerde pistler kortlar, çay bahçeleri vb vb tüm aktiviteler bir yere toplanmış dağıtım güzelce rahatlasın. Saat 5 de kartaldan çıkarken tas rektörlüğe kadar trafik kuyruğu çünkü lojmanlarda oturan hocalarda kartal kapıya kadar gitmek zorunda bırakılıyor. Zincirle kapanmış yolu açın trafik hızlansın

  • Kortlar Arabica Coffee 21 Eylül 2024 11:23

    Burada bulunan kafeye Ömerin avukat oğlunun ortak olduğu söyleniyor. Apar topar genişletme çalışmaları yapıldı. İnşaatçısı belediyede olunca orası da küçük yer sonuçta. Rektörlük önünde, hemşirelik aşağısında birileri dantelleyip, boyayıp yeşilini öldürdüğü ağaçlarında ayrıca hesabı sorulmalı. Onur bey size iyi haber olur bu ağaçlar söyleyim. Ağacı katlederek, kabuğu soyularak birinin üzerine kalem yerleştirdiler diğerinin üzerine kırmızı dantel yaptılar. Ayrıca güzel sanatlar önündeki güzel olmayan sanat ucubeleri de acilen kaldırılmalı! Yolları sulayan çim sulama sistemleri yeniden gözden geçirilmeli. Mühendisliğin taraftaki güvenlik kulübesinin orada resmen fıskiye ile gökyüzü sulanıyor. Ne doluymuşum be. Görmedim ama rektörlük konutundaki dikkat köpek var tabelasının kaldırılması isabet olmuş, çünkü artık yok! Ya şu üniversiteyi güzelleştirmek ne kadar zor olabilir ömer ve ömeroğullarını abat etmeye çalışmadıkça?

  • Terâvihten boşalan Academia 21 Eylül 2024 06:11

    Çomaklı dönemlerin de yapılan birçok yanlışlar olmuştur (söylenilen Üniversite arazileri, ihaleler mobing vb. şeyler) ve hepsi ayrı ayrı da ele alınmalıdır, fakat bu yanlışların en başında da bu köklü Atatürk Üniversitesini bir 40 yıl yahut daha fazlası geriye götürecek olan (ve herkes tarafından dillendirilen) liyakatsiz ve torpilli bir şekilde yapılmış olunan akademik atamalar gelmektedir. Bu şimdilik hatta önümüzdeki bir 10 yıl veya belki 15 yıl hissedilmez, fakat sonrasında çürüme başlar ve çıkar acısı hem de aheste aheste! Geçmiş olsun şimdiden.

  • Ego Tatmini Makamlar 20 Eylül 2024 09:35

    Narmınlılar, Meb liler yeni arayıştaymışlar, üniversiteyi öyle ya onlar adam etti.

  • İnci 20 Eylül 2024 09:10

    İnsanların mizah kabiliyetine bayılıyorum

  • Dadaş 19 Eylül 2024 15:23

    Havuzbaşındaki rektör konutunun duvarlarında ?Dikkat köpek var? yazısı vardı. Artık yok.

  • Metin Aras 19 Eylül 2024 10:06

    50 senelik hurda garajı öğrencilerin okuma salonu yapan bir zihniyet bu üniversiteyi 8 sene yönetip 80 sene geriye götürdü. Tasarım yeni nesil safsatası dediler hocaların 10 senelik eski bilgisayarları değişmediler neresi yeni tasarım 1 örnek gösterin yok. Batı kampüsü zaten tam facia sıçmış sıvsmışlarplansız düzensiz israf yığını olmuş. Verilen arazilerin haddi hesabı yok bunların cezasını vebalini ahirette çeksinler inşallah.

  • Neden Olmasın 19 Eylül 2024 08:11

    Araştırma hastanesi ve Diş hekimliğinden dolayı Üniversite halka açık halde. Üniversite eskiden şehir dışındaymış bugünkü konumu ile birlikte, fakat şehir büyüdükçe yerleşke şehrin göbeğinde kaldı. fakat çözümü var Üniversite komple büyük bir dönüşüm ile Lojmanlar da dahil Ilıca tarafına kaydırılabilir, kızmayın hemen! çoğu Anadolu şehrinde Üniversiteler bu durumda şehrin tamamen dışında. Bu sayede dingin ve şehrin karmaşasından uzakta da iyi bir eğitim alanı olur ve bu iş 2 yılda bile tamamlanır.

  • Memmet sehman 18 Eylül 2024 23:21

    Şu an rektörlükte siyasetin çok da belirleyici olmadığı bir yönetim oluştu. Sekmen i dinlemez aklı selimle hareket ederlerse hem üniversite hem de şehir kazanacaktır. Burada soru şu: finans nasıl bulunacak? Siyaset işine gelmediğinde rektörün başarısızlığı için kısır bir çekişmeyi üniversitenin gelişmemesi için devreye sokabilir. Bunu bilinçli değil siyasetçiler hasretlerinden yapacaklardır.Rektörü tek destekleyen vekilin Onur beyin en sevdiklerinden olduğu yazılıp çizilse de memmetsiz bu iş çürük.

  • Ali er 18 Eylül 2024 08:48

    Sayın onur bey evvela tşk ederim serbest kürsü gibi olmuş. Belediyenin beyaz masasından daha faideli bir köşe. 1. Atlatmalar kaldırılıp acilen trafik ışığı veya daha modern bir sistem uygulanmalı atlatma çağdışı bir metot 2. Havaalanı yolu kesinlikle çamlıktan geçirilmemeli burası öğretim kurumu yol kavşağı değil açıldığı zaman tırı kamyonu otobüsü hepsi geçecek buna kesinlikle engel olunmalı 3. Kesilecek agaç dışında kalan ağaçlarda kuruyup ölecek orman bir habibattır müdahale kabul etmez .70 senelik ormanın vebalini ancak vatan hainleri alır veya cahiller alır. 4. Ya rektör başa ya kuzgun kampüse. Buraya kimse müdahale edemez hele bir belediye başkanı asla. 5. Tüm akademisyenler arkanızda olacaktır. Rahmetli Tanrıverdi?nin nice çabayla oluşturduğu ormanı yol için kurban etmeyiniz. Aksi halde bu kötülüğü hiçbir hizmet temizleyemez gerekirse istifa bile ediniz ama bu hatayı yapmayınız engel olunuz

  • ali er 17 Eylül 2024 11:46

    üniversite lütfen kampüsün gerekliliklerine uyssun. burası yurtlardan kız alma bırakma gönül eğlendirme yeri değildir. yurtların önündeki yol kesinlikle ama kesinlikle iptal edilmelidir. buradan geçen yl kapandığı zaman hertürlü pislik ve nane yemeler engellenir. eskikiden bu yol kapalı olurdu sadece servislerin garajı vardı. şimdi hergün kız yurdunun önünden transit yol geçiyor. böyle sey olur mu.. Belediye başkanı sekmene de 1 çift lafım olacak havalanı yolunu çamlıkları katlederek kampüsten geçiremezsiniz. burası güzide bir egitim kurumudur. transit yol değildir.Üniversitenin topragından gözünüzü ve elinizi çekiniz. ayıp ve günahtır. tıpkı ruslar gibi davranıp üniversitenin arsasına göz dikmek nedir. cahillik ve siyaseti gidip başka yerde yapınız. rekötr bey böyle şeylere kesinlikle taviz vermemlidir. Üniversiteye ters gözle bakan devlete ters gözle bakmış olur. çoluk çoğundan çıkar. devlet malı bu ayıp kampüsün ortasınan yol geçer mi siz hiçmi eğitim almadınız. üniversite görmediniz. bu ne cahilliktir. gidin bir oxforda gidin bir owarda kampüste araç bile yok. hadi sekmen bilmiyor mazur görrürüm ama rektör de buna engel olmalı.

  • Ömer tekin 17 Eylül 2024 10:17

    Yazılanlara göre fuar alanında yapılan yol çamlıktan geçecekmiş hadi oradan geçitimde görelim tüm akademisyenler hocalar ve Erzurum jçhalkı buna karşı çıkar siz üniversiteyi koyun ahırı mı zannettiniz burası kartala benzemez Erzurum burası çamlık katiki ağaç katili yeşil düşmanlarına geçit yok

  • Metin aras 17 Eylül 2024 08:34

    Rektör hocamızdan tek isteğimiz kampüsün giril ve çıkışlarının denetlenmesidir. Özellikle Kartal kapı dan giriş yapanların ruhsatlarını alınız. Çünkü kartaldan girip çat yolundan yıldızkente gidiliyor burası kestirme yol değil kampüs içidir. Yola atlatma koyacağınıza işi gücü olmayanı içleriyle almayın tüm sorun çözülür

  • Muzır 16 Eylül 2024 23:44

    Patron yardımcılarına hayırlı olsun demiş. Ancak resimde bir gariplik var. Patron misafir koltuğunda; yardımcılar makamda... Toyluk paçalardan akıyor...

  • Çomaristan 16 Eylül 2024 22:44

    YENİSİ için bir şey yazmak erken olur. Ama hala atanma sarhoşluğunu üzerinden atamadı. Dekanların atanması gecikti. Adamlar diken üzerinde, bir şey yapmıyorlar. Dersler başlayacak, henüz hazırlıklar yapılmadı. Eskilerin bazıları atanacakmış ki bu Çomaristan uygulamalarının devamı demektir. Eskinin piyonlarının hiçbiri atanmamalı. Bazı yorumcuların iddiası doğru galiba. Atanması kendi için de sürpriz oldu. Hazırlıksız yakalandı. Ne yapacağını bilmiyor. Üniversiteyi tanımaya çalışıyor.

  • Çomaristan 16 Eylül 2024 22:35

    ESKİSİ Cin Aliden sonra kitap okumamış cahil biriydi. Ama Yeni Nesil (!) diyerek 8 sene milleti uyuttu. YÖK bile kandı. O da Yeni YÖK teranesi millete çekti. Bu kamuflajla her türlü zulmü millete yaptı. Kesesini doldurdu. Ne diyelim? Dedelerinin kanını taşıyor. Başkası da kendisinden beklenemezdi.

  • Çomar-land 16 Eylül 2024 20:52

    Ayşe hoca hariç gerisini, özellikle de Ömerle Atillaya 8 senede yapmadığı mıntıka temizliği tüm halkın önünde yaptırılmalı. Onlar mıntıka yaparken de oturdukları koltuklar sokak ortasına koyulup yorulduklarında dinlenmeleri sağlanmalı. Sonra da kime ne kadar ne için ihale verilmiş, ne kadarı normal tutarlı, kimlere yüksek bütçeli projeler verilmiş hepsi belirlenip, sağlanan tüm imkanlar ellerinden çekilerek alınmalıdır. Geri dönecek yüzleri varmış gibi hepsi bölümlere geri tıpış tıpış dönmüşler.

  • AKADEMİSYEN 16 Eylül 2024 20:27

    Akadesiyenler olarak yeni rektör hocadan talebimiz; mobbingci çomaklı, atilla, söbilir ve diğer akademisyen düşmanlarının hazırladıkları ve akademsiyenlere bir deli gömleği gibi giydirilen ve profesörlere hiç dokunmayan ama daha alt akademik kadrolara kan kusturan, akademisyenlerin hak ettikleri kadrolara ulaşmasını açıkça engelleyen ve neredeyse imkansız hale getirip herkesin kariyer planını alt üst eden, wos yayın diye yüzbinlerce doların yırtdşına akmasına neden olan; üniversitemizden yüzlerce kıymetli akademisyenin erzurumdan kaçmasına neden olan; bu hocalardan boşalan yerlere siyasetten gelen kendi adamlarını şartsız şurtsuz yerleştiren yönetime çanak tutan; tamamen keyfi, irrasyonel, haksız, hukuksuz, dengesiz, sürdürülemez, inat kin ve nefret eseri atama kriterlerinin iptal edilerek, Fen Sosyal Tıp her kesimi kendi içinde değerlendiren, kucaklayan, değer veren ve değer üreten, üniversitemizin gelişmesi ve ilerlemesi için imkanlar oluşturan ve mevcut imkanların adil şeffaf ve sürdürülebilir bir paylaşımla akademisyenlerin hizmetine sunan bir sistem kurmasını istiyoruz. Eğitime öğrenciye hocaya memura işçiye ve gerçek araştırmaya önem veren önceleyen akıl ve izan sahibi vicdanlı ve merhametli bir sistem istiyoruz. Dil puanı diye tutturup saçma sapan dil sınavlarını önceleyen; Yurtdışında tanınırlık deyip yurtdışına döviz akışını hızlandıran, yerli ve milli trdizin i aşağılayan ve beğenmeyen; Buyurgan, aşağılayan, hakaret eden, biatçı, torpilci, siyasete gıynaşan ama personelden yüz çeviren, öğrencinin derdini dinlemeyen, açıköğretimin döner sermayesini personelle paylaşmayıp hep bana rabbena diyen, sadece milletvekilliği veya bakanlık peşinde koşturup üniversite arazilerini ve imkanlarını belediyelerin ve siyasilerin emrine tahsis etmeyen, eğitime bilime insanlığa ve içinde yaşadığımız şehre ve insanımıza değer verip önceleyen, kampüse her anlamda her şeyiyle sahip çıkan, boş ve yersiz toplantılarla bürokratik işlerle zaman öldürmeyip yalaka ve çıkarcılarla kuşatılmamış, öğrencinin içine, hocaların yanına, memur ve işçinin bir bardak çayını içmeye gidebilen ve sürekli kampüsü ve fakülteleri gezen, bir sınıfa girip ders dinleyebilen bir yönetim istiyoruz. Bu bizim hakkımız ve yeni rektörden umutluyuz, ümitliyiz bekliyoruz...

  • Halis demir 16 Eylül 2024 19:00

    Sayın rektörden tek istediğimiz havaalanı yolunun 65 senelik çamlıktan geçirilmemesidir. Yani yüzlerce ağaç kesilecek hepsi en az 70 yaşındaki çam ağaçları ve bir kesildimi kampüs 2 ye bölünür lütfen bu kötülüğü yapmayın. 50 sene önceki yol üzerine rte fuar alanı yaptılar orayı yol yapmaları için defalarca uyardık ama üniversitenin arazisi düşman malı gibi yağmalandı 100 lerce hocanın hobi bahçesi yok esildi senelerin emeği hor görüldü böyle hoyratça düşmanca amaçla kampüsten yol geçirilmez. 300 metre ileriden batı kampüse yol açılmıştı oraya bağlamak yerine burayı hesapsız kitapsız yol ettiler bu vatan hsinliği üniversite düşöanlığı ağaç yeşil düşmanlığıdır. Bunlar insan değil satın rektörüm lütfen izin vermeyin

  • Havalimanı Yolu 15 Eylül 2024 20:04

    Yazılan çizilenlere göre önceki yönetimin belediyeye verdiği ulu orta söylenen konut ve pekçok arazinin devrinden vazgeçilmiş ya da zaten resmen verildiği söz konusu değilmiş. Boşuna çomaristan denmiyor. Darısı havalimanından koruluğa saplanacak yolun iptaline. En büyük hayır olur. Siyâset üstü atanan rektör bunu yapmalı ve herkesin hayır duasını almalı.

  • Istihbarat Raporları 15 Eylül 2024 19:59

    Alınan bilgilere göre Çomaristan devir teslim sonrasında hiçbir akademik ve idari personel tarafımdan uğurlanmayrak üniversite tarihine bir kara leke olarak yazılmış. Üstelik odasına giderken mobbing uygulayaardan bazıları giderek ağzına geleni söylüyormuş. Nankör dünya. Sen Artur un aklına uy tasarla dönüştü? sonrada hiç emeğin olmamış gibi paçavra edilip atıl. Ne diyelim eden bulur. Vekil olmak istiyorum diyormuş. Nafile.

  • Son müdür 15 Eylül 2024 16:00

    Rektör Ahmet Hacımüftüoğlu nun yapacağı en mükemmel icraat Çomaklı döneminde Atatürk Üniversitesinden ayrılan hocalara geri dönmeleri için davet mektubu göndermek olacaktır. O dönemde Üniversite Çomaklı yüzünden o kadar büyük kan kaybetti ki Çomaklının zerre umrunda olmadı...

  • Yorum 14 Eylül 2024 18:18

    Yorumlar daha aydınlatıcı Okumak için defalarca habere bakıyorum

  • Ali er 13 Eylül 2024 13:03

    Yemekhane önündeki yola zincir çekilmiş yola atlatma konulmuş hocalara her türlü eziyet yapılıyor ama dışarıdan gelen araçlara buyur geç deniyor dünyanın neresinde görülmüş yola zincir çekmek hikmetbey kartlı bariyer koymuştu hgs olan çekebiliyordu. Şimdi bu nedir yap boz yap boz milyonlar boşa gidiyor. Olan işinde gücünde olan hocalara oluyor gerçekten her gün 4 defa kartal girişine gitmek 1500x4 =6000 araç eder her aracın yolu 300 metreden 1800 km eder 100 km de 7 litre yaksa yaklaşık 140 litre boşa yakıt ve çevre kirliliği yapar lütfen zinciri kaldırın yolu kısaltıp insanları rahatlatınız. Sizin rahatınız değil 1500 kişinin rahatını düşünün

  • Çomaristan 13 Eylül 2024 09:37

    Cemaatçi danışman öğretmen kızını mühendislikte bölüm başkanı yapmış. İşler yolunda?

  • Yorumlar Rol Çalıyor 12 Eylül 2024 18:53

    Onur bey yorumlar köşe yazınızdan ilgi çekici. Üniversitede personeli dolaşın çaylarını için kayıt dışı gün yüzüne çıkmayan işleri de size anlatırlar. Fotoğraf çekmeyin ses kaydına basmayın, güven verin olacaklara siz de şaşıracaksınız.

  • ali er 12 Eylül 2024 12:11

    adam ithal değil 50 senelik erzurumlu. h erzuru ha tarbzon. cımaetresi pazargünleri erurumun yarısı trabzonda. bırakın bu işleri. adam daha bismillah 1 hafta olmuş dekanlarıda müdürleride atar. siz işiniz gücümüz yokmu. işinize bakın. buradan sayın rektöre tek ricam ömer çomaklı kampüste 50 adet atlatma koymuş bu atlatmaları bir kaldırın hocam. Fıtık olan var ameliyatlı hamile olan var. bu atlatmalar hepimize aracımıza zarar veriyor. yabancı araçlara giriş olmasa atlatmaya gerek kalmayacak. hergün 4 defa 10 tane atlatmadan atlamak içimizi dışımızı mahvetti.

  • Nenni Söyler 12 Eylül 2024 11:56

    Beceriksizliğinden veya hazırsızlığından değil. Kurnazlık. Millet dekanlık için araya adam koysun, gelsin yalvarsın diye bekliyor. Bu şekilde kendine bağlı bir yönetici güruh oluşturacak. Hem de ithal rektör ithamından kurtulacak. Kimin referansı kuvvetliyse onu yönetici atayıp kendini milletin rahat bırakmasını sağlayacak. Ha o referanslılar iş yapar mı? Yok. Gelen gidenle akşama kadar çay içerler. Önemli mi? Değil. Döner sermayeyi yeyip rahat edecekler. Gün sonunda herkes memnun. Uyu dadaşım uyu, nennniii

  • Hakkı Söyler 12 Eylül 2024 10:28

    Bir ay oldu hala dekanları vs atayamadı. Hazırlıksız gelmiş. Ekibi yok. İthal rektör ancak bu kadar olur. Bazı fakültelerde eski dekanlarla çalışacakmış. Dolayısıyla eskinin uzantısı. Bir 4 yıl daha kayıp olacak. Yazık bu memlekete. Vekiller de bu işten çok memnundur her halde.

  • Kamuyu Korumak Görevimizdir. 12 Eylül 2024 04:06

    Çomaklı ve saz arkadaşlarının haksızlıkları hukuksuzlukları yanlışları hataları mobbingleri ve incelense dudak uçurtacak mali suçları çoktur. Savcılar ve sayıştay incelesin görsün. Sadece gece eğitimlerinden, yaz okullarından, uzaktan eğitimden gelen paralara el koyarak hocaların ders ücretlerinin çoğunu ödemedi. Yasal olarak 1 katından az ders ücreti ödemek suç olacağından bu ortaya çıkmasın diye anılan eğitimlerin ücretlerini maliye sistemine girmeden kayıt dışı okarak elden ödetmiştir yıllarca. Hoclara öyle korku salmış ki kimse gıkını dahi çıkaramamıştır. Hocalar zaten çok maaş alıyor varsın ders ücretini eksik alsınlar gıklarını çıkarmasınlar diye yalaka dekanları vasıtası ile fakülte hocalarına baskı yapıp haklarını çatır çatır yemiştirler. Proje paralarına, kongre gelirlerine resmen mafya usulü çökmüştürler. Proje yapmanın mantığı, yapılacak çalışmaya finansman sağlamaktır. Her olur olmaz işe neden proje zorunluluğu getirdi bunlar? Çünkü her projeden paylarını alıyorlardı. Şimdi tasarruf tedbirleri geldi ve kimseye proje için para ödenmiyor. Millet işlerini yürütebilmek için özellikle doktora öğrencileri tez aşamasına geçebilmek için proje yapmak ve projelerine illa bir harcama kalemi yazmak zorundalar. Ama inanın çoğu yazılan o bir adet flash belleğin parasını almıyor, tenezzül bile etmiyorlar zaten tasarruf tedbirlerinden dolayı adamı olmayana para ödenmiyor. Ama millet bu çomaklı tezgahını bilmediği için hocalar bir flash bellek için proje mi yapıyor diye eleştiri yapıyor. YÖKSİS gibi resmi, sağlam, işlevsel bir sistem varken üniversitelere milyonlarca dolara kakalanan AVESİS yazılımı ve bu soygunu mrt pas etmek içinngeliştirilen Akademik Performans uygulaması ile ilgili olsun, akreditaston soygunculuğu ile ilgili olsun iç edilen paralar soruşturulmalıdır. Akademik performans değerledirmeleri konusunda mavi salonda bizzat çomaklı ve yardımcıları tarafından oynanan tiyatrolar yazılsa nobel ödülü alırlar. Nobel demişken, sıfır yayınla profesör yapılan Atillanın kriterlerinde nobel ödülüne puan biçme hadsizliğini de hatırlatmak isterim.

  • Yusuf Çye ithafen 11 Eylül 2024 18:18

    Flash diske muhtaç mıymış dışarıdan bakınca haklılık payı var ancak Atillanın koyduğu atanma kriterleri denilen ve önceki yönetimin sağlayamayacağı şartlar yüzünden bazen hocalar proje şartını sağlamak için bir projeye ufak meblağlar yazıp, kendi laboratuvar imkanı ile projeleri tamamlıyorlar. Böyle durumlar olabileceği için şaşkınlıkla karşılamayın

  • misafir 11 Eylül 2024 16:41

    200 liralık flash bellek için bu kadar uğraşmaya değmezmiş. Astarı yüzünü geçmiş. gereksiz bürokrasi zaman kaybı olmuş.

  • yusuf ç. 11 Eylül 2024 11:59

    bir flash diski projeye yazacak kadar aciz miymiş

  • Çomaristan 11 Eylül 2024 11:04

    O günün anısına Çelik-Çomak oyunu oynanabilir.

  • ahmet d. 10 Eylül 2024 21:49

    kampüste oturuyorum. 4. blok önüne zincir çekilmiş bu nedenle her gün binlerce araç yolu uzatıp lojman girişine kadar gitmek zorunda. harcanan benzin enerji ve zaman israfı hudutsuz. yola niçin zincir çekip yolu kapatıyorsunuz. her gün 4 defa ben kartal girişine kadar gitmek zorunda değilim. bu hak ve hukuk değilmidir. rahatsız oluyorsan lojmanı boşaltırsın. saat 5 de sırf bu nedenle trafik karmançorban sadece eski rektör yardımcısı denilen zat böyle istemişmiş. yani 1 kişi mi 1500 kişimi önemli. yolun açılması lazım

  • Falsarar Kayhan 10 Eylül 2024 20:42

    İngiltere'de Ağustos ayları festival ayları. Ben de bir defasında bulundum. O zaman anlamamıştım. Demek ki Kayhan Falsaran'ın dediği gibi oradada şu isimlerden kurtuluş günleri varmış. Hay aklınla bin yaşa: toplum bilgilensin diye paylaşıyorum. Malum Ömer sayesinde tasarlanmış, dönüştürülmüş iğdiş edilmiş bir tımarhanede yaşıyorduk. Size de uygunsa onaya gönderiyorum:) Owen ? Ömer ismi, ?uzun ömürlü? ve ?yaşam dolu? anlamlarına gelir. İngilizce'de bu anlama yakın bir isim olan Owen, ?genç savaşçı? veya ?asalet? anlamına gelir, yaşam gücüne atıfta bulunur. /Ayıptır söylemesi çomaklının bu hususta kimse eline su dökemez Arthur ? Atilla ismi, savaşçı ve güçlü lider anlamlarını taşır. İngilizce'de benzer bir anlama sahip olan Arthur, Kral Arthur efsanesinden gelen ve ?soylu ve cesur savaşçı? anlamına gelen güçlü bir isimdir. / Atilla yalan değil 6-7 yılda kritersiz atıfsız profesör olarak bu savaşçılığını 8 sene de herkese gösterdi. Aidan ? Ayhan ismi, ?ay hükümdarı? anlamına gelir. Bu isme yakın olan Aidan, İngilizce'de ?ateş? ve ?canlılık? anlamına gelir, güçlü ve parlak bir kişiliği ifade eder. / Bu konuda yeterli bilgiye ve veriye sahip değilim. Ayhan bu tanımı hakediyor mu? ancak kabul edelim o da birşeyden anlamıyordu.

  • Dadaş 10 Eylül 2024 12:11

    Cemaatçi danışmanın resmini kaldırmışlar. Danışmaları gaybubet içinde yürüteceklermiş. Eskiden olduğu gibi.

  • Kayhan Falsaran 10 Eylül 2024 00:55

    Ağustos ayında her sene Ömer, Atilla, Ayhan ve Ekiplerinden kurtuluş ayı olarak kutlamalar yapılmalı. Yeni rektörün bunlara mecburiyetten selam vermişler hariç, selam vereni bile makam mevkilerden uzak tutması gerekiyor. Üniversitede istedikleri gibi har vurup harman savurdular. Çok şükür bu günleri de görmek varmış. Bitmeyecek sandınız değil mi? Şimdi bu yorumları tek tek, satır satır okuyup nasılda zorunuza gidiyordur. Bunları insanlara despotluk yaptığınız zaman hesaba katacaktınız. Her işe çomak sokarken değil?

  • Wolverine 10 Eylül 2024 00:11

    O yapılan laboratuvarların olduğu binaların deprem raporlarını okuyun, bakın ki laboratuvarlar sağlam bir binaya mı yapılmış? Rektörlüğün kasvetli, kasıntı, mide bulandırıcı havası gitmiş yerine herkesin rahatlıkla ulaşabildiği bir havaya bürünmüş. İyi de olmuş. Ama Milleti zorla ziyaretine çağıran eskileri ve avaneleri ancak laf atsınlar. Hepsinin toplam atıf sayısını al, topla sonra iki ile çarp, yeni ekibin yarısı etmez. Matematik bedava hesaplayın. Ati?den başlayın?

  • Çöp oldu 09 Eylül 2024 22:29

    Çomaklı erkini rektör yardımcısı iken geçiremediği hocalara siatematik mobbing uyguladı. Yasa tanımayan yalakalık ve yaltaklananları dilediği yerlere getirmekten imtina etmiyordu. İlçelerde ne kadar yalaması varsa alakasız birimlere merkeze getirdi. Markanın şu anki müdürü, bir kısım oltudakiler tek tek bölüm isteği olmadan atandılar. Sözde atama yükseltme kriterleri keyfi olarak dilediğine uygulandı dilemedıgine göz yumuldu. Divit kalem camisinin altındaki fakültede bazı memur ve akademisyenler el ele çomaristan uygulamaları yapıldı. Hobi bahçesi kampüs ve ata botanik bahçesinin resmen ırzına geçildi. Az puanla profesörlüğü verilmeyen ya da kariyer merkezi müdürünün keyfi istemiyor diye verilmeyen 3 ilan verilmeyen kadrolar ama sahtekarlığı yargıda bekleyenlere geçilen iltimaslar. Aslında çomaklı alt tabandaki kadrolarının şeytanlığının yakında 7 kere hac görmüş kadar temiz kalır. Arama konferanslarını yazan arkadaş biraz daha detay vermeli. Yakında çomaklı döneminin filmi bile yapılır insanlar rahatlamak için gider izler. İşte çomaklı o derece pespaye bir yönetim uyguladı ve tüm iç huzursuzluğu ile çöp oldu.

  • Ülkücü dadaş 09 Eylül 2024 20:18

    Arama konferansı sanırım o saydıklarını sen karşısında yapmışsın ama onca yalakalığına göre işini yaptıramamışsın içinde kalmış acısı,küfretmekten bahsetmedim ben o kişinin karektersizliğini gösterir,bende üniversite camiasını iyi tanırım az çok çomaklıdan önceki rektörü de tanırım bunu sa az çok atamalarıyla tanıdım bu üniversite güler yüzü kaldırmıyor çomaklı ilk rektör olduğunda hastaneden rektör olmadığı için kalp bölümünde ki bir tane sıradan doktor hasta yakınına buraya rektör giremez deme cesaretini gösteriyor du,hastane dışından rektör olduğunda hemen dirsek dayandırdı babalarının çiftliği ya,bir tane de Serdar sevimli denen kişi vardı bu adamın yüzünden kimse başka doktora gitmiyor du neymiş iyi doktormuş Allah?ın şifası şirke girmeyin nasip olmuşsa şifa gerisi teferruat bu şansa laf Sayan bir sürü insan da var bu o kötü etmediği gibi övenlerin övmesiyle de iyi insan olduğu anlamına gelmiyor bunu niye örnek verdim çomaklı rektör olduğunda hastane personellerinin en başların da bu adam vardı,diyeceksiniz en çok oyu onlar aldı rektör atamalarını cumhurbaşkanı atıyor doğru yanlış ben bilmem siz solcu cumhurbaşkanı olsanız üniversiteye muhafazakar birisini atarmısınız tabi ki hayır tarihte gördük yıllarca,elimde fırsatım olsa en başta üniversitede yuvalanan kendinden başka birisini yada üniversitenin başarasının umrunda olmadığı kişileri hemen temizlerim,herkes kendi işine geldiği gibi irfan hoca danışman olmuş çok temiz muhafazakar bir insan o yönden tebrik ederim ama sizler için muhafazakarlık önemli değil kayığımı yürütmeye bakarım diyorsan arama konferanslarını diye yorum yapan kişi,sen işi öğrenmişsin kimine yalakalık kimine yaltaklık yaparak işini yürütmeye devam ke

  • Muzır İnsaflı 09 Eylül 2024 19:54

    Ne demek başka marifeti yok. Adam büyük bilim adamı. Baksanıza kansere aşı bulmuş. Yarın nobel ödülü alırsa hepiniz rezil olursunuz.

  • Çomaklı Tiyatrosu 09 Eylül 2024 18:35

    Güzel Sanatlar Fakültesi yeni rektörün gözüne girmek istiyorsa elinde bir imkan bulunuyor. Liyakat konusunda eline kimsenin şu dökemeyeceği bölüm başkanı bir tasarım dönüşüm ve çomaristandan masallar konulu bir tiyatro sahnelemeli. Turnayı gözünden vurmalı. Tweetler ve sosyal medya paylaşımları ile sonuç almak kolay değil.

  • Arama Konferanslarını 09 Eylül 2024 13:12

    Çomaklıyı heralde sen çok arayacaksın, neyinden korkuyorlardı acaba en kolay idare edilecek yetkili iki yalakalık üç yaltaklanma tamamdır neymiş küfrediyormuş kim korkar bundan. Hülle yollu atamalarımı çok arayacağız, arama konferanslarınımı

  • İdris 09 Eylül 2024 09:32

    Bu memleket hacı hoca çocuklarından bir kurtulamadı. Emin Saracın oğlu YÖK?ü mahvetti. Hayrettin Karamanın oğlu bir üniversitenin, damadı başka üniversitenin canına okudu. Şimdi bu. Nasrullah hocanın oğluymuş. Keşke birinin oğlu olmanın ötesinde marifeti olsaydı.

  • Selami Altun 08 Eylül 2024 23:47

    Onur bey Allah sizden razı olsun. Koskoca memlektte yanlışları yazabilme cesaretine sahip bir tek siz varsınız. Herkes korkuyor ürküyor. Ankara'nın doğusundaki en büyük kurum Atatürk Üniversitesidir. Bu kurum çıksa gitse doğu anadolu söner ve ölür. Milletin öz malı olan bu kurum, kifayetsiz muhteris ve art niyetli kişilerin yönetimine siyasilerin aracı olmasıyla verilmişti. Araştırma hastahabesi batırıldı, Açık Öğretim Fakültesi iflas ettirildi, arazileri ve havuzbaşındaki rektörlük lojmanı belediyeye Hilton Otele peşkeş çekildi, akademik personel perişan edildi, uyduruk kriterlerle özlük hakları ihlal edildi, kampüs pislikten bakımsızlıktan dökülüyor, üniversite serseri başıboş gençlerin hovardalık meydanı oldu, yemekhane önüne kurulan hoparlorlerle yıllarca yüksek volümde aynı müzikler çalınarak herkes rahatsız edildi, müfredatlar allak bullak edilip öğrenciler mağdur edildi, akreditasyon denilerek sahte akreditasyoncu şirketlere milyonlarca para akıtıldı, saçma sapan uyduruk kalite çalışmalarıyla personel ve hocaların zamanı ve emeği çalındı, proje ve kongre paralarına yöneticiler tarafından el kondu, dekanlar müdürler bölüm başkanları eski rektör ve yardımcılarına yaranmak için birimlerinin ihtiyaç ve sorunlarıyla ilgilenmediler, sadece rektörü alkışlayıp koltuklarını sağlamlaştırdılar. Öğrenciler gariban, memurlar gariban, hocalar gariban kaldı. Başta araştırma hastahabesi olmak üzere hakkettikleri kadroları verilmeyen veya mobbinge uğrayan yüzlerce hoca erzurumu terketti ve gittikleri her üniveristede de kadro aldılar. Bunun gibi sayılamayacak kadar çok zarar verici işler yapılırken, bazı hocalara altınlar dağıtılarak, yeni nesil üniversite yalanıyla propoganda yapılarak, araştırma üniversitesi olduk hikayesiyle tüm yanlışlarını ört pas ettiklerini zannettiler. Yeni rektör hoca bu yaralara merhem sürüp tedavi etmelidir. Milleti küstüren, ayrıştıran, bölen, beyhuzur eden, kaçıran ve Atatürk Üniversitesi kimliğine zarar veren kifayetsiz muhterislere artık fırsat verilmesin. Sadece üniversite değil Erzurum da kaybediyor, ülke de kaybediyor.

  • Ülkücü dadaş 08 Eylül 2024 19:02

    Görecez üniversitenin nasıl yol geçen hanı olacağını Çomaklı?yı çok arayacaksınız,vallahi adamdan korkuyordular,istedikleri her şeyi yapamıyordular aha o gitti şimdi elin Trabzonlusu ne yapacak görecez,koskoca üniversitede hoca kalmamış milli eğitimden adamlar geliyor,ama yok el olsun bize tatlı gelir

  • Çomaristan 08 Eylül 2024 15:17

    Bahçe bitkilerinden seri halde km 2 ye 500 yayın yapan eski yönetimde de görev almış birinin rektör danışmanı olduğu söyleniyor. Cızırtilarerken başladı. Daha müdürleri bile görevlendiremeden bir elin parmak sayısı atama ile böyle ise parti yönetimini rektörlük katına yerleştiren ne olacak. Rektörün etrafında şeytanları iyi tanıyan çok ama galiba yönetici tercihlerinde onların bir etkisi yok. Liyakat temelli tercihlerde zaten eşe dosta hısıma sormamak gerekiyor. Sektörde doğru yolda ilerliyor.

  • Evsahibi 08 Eylül 2024 11:38

    Ne bekliyordunuz kardeşim? Yeninin kardeşi parti yönetiminde. Şimdi de rektörlük katında. Aile şirketi sanki

  • Mesut Bahtiyar 07 Eylül 2024 23:29

    Proje başvurusuna gerekli malzemeyi yazmazsan proje kabul edilmiyor. Yazarsan da tasarruf tedbirleri var denilip yine kabuş edilmiyor. Bu BAP projelerinin çoğu doktora tez önerisinin kabul edilmesi için eski yönetim tarafından getirilen bir şart. Yani yayın ve proje sayısını artıracağız diye getirilen kriterlerin sadece bir yansıması bu. Daha o kadar vahim durumlar var ki. Eski yönetim gider ayak yüzlerce Dr. Öğretim Üyesinin süresini 3 veya 6 uzattı. Neden mi? Kendilerinin getirdiği ve yine kendilerinin sağlamadıkları kriterleri sağlamıyorlar diye. Onlarca hocanın profesörlük kadrosu verilmedi bu yüzden. 300 den fazla doçent ünvanlı hocaya kadrosu verilmediği için başka üniversitelere kaçmak zorunda kaldılar. Sebep Çomaklı ve Atilla beylerin kriterleri. Üniversitede hoca olmak ve hakkederek aldıkları ünvanların kadrolarına atanmak için yıllarını veren insanların özlük hakları ihlal edilmiştir. Onlarca boş ve ile yaramaz bürokrasi ve evrak işleri icat edilerek binlerce akademik personelin zamanı ve enerjisi heba edilmiştir. Dekanlar fakültelerini değil rektörlerini temsil ettiklerinden fakülteler iyice geriye gitmiştir. Hocalar eski rektör ve avanelerinin şerleriyle başbaşa bırakılmıştır. Kampüs pislikten bakımsızlıktan kokmaktadır. İpsiz sapsız kampüste cirit atmaktadır ve bunların verdiği rahatsızlık karşısında sadece eski rektör yardımcısının talebiyle otursuğu lojmanın yoluna utanç zinciri çekilmiştir. Yazılacak binlerce yanlış iş yapılmıştır. Yeni rektör bunları düzeltmelidir.

  • Ben alırım 07 Eylül 2024 23:28

    Yav koca koca adamları dikeceksiniz 200TL lik şey için... Ben 200TL veriyim üstün USB bellek de vereyim siz gerçek işinizi gücünüzü yapın. Diş hekimliğindeki Arap doktoralı asistanlardan başlayın mesela Protetik Diş Tedavi bölümünde dişlerimi yaptıracağım Türk asistan yok. Ben istemiyorum kardeşim yabancı doktora yaptırmak.

  • Misafir 07 Eylül 2024 19:33

    En büyük zararı çalışanların özlük haklarına vererek hak yedi. Seçimde 5. sıradan ilk olarak rektör oldu. Milletinen husumeti olan bir adamı rektör etmiş oldular o da üniversitenin içine etti. Bu tipten ne rektör ne hoca ne de yönetici olurdu maalesef.

  • Liyakatsizliğin özgüveni 07 Eylül 2024 19:20

    Genel sekreterlik genel sekreterlik olalı böyle vasat altı yönetim görmedi, hadi diğer ikisi MEB ten geldi yönetime talip oldu tepeden oturdu, bari dirayetli biri başları olaydı.

  • Fatih Seyis 07 Eylül 2024 15:32

    Doğru bir konuya parmak başmışsınız. Ben yıllardan beri bunun mücadelesini veriyorum. Ama bana söylenen böyle gelir böyle gider diye Allah sonumuzu hayır eylesin

  • Ziyaretçi 07 Eylül 2024 13:33

    Tabi bu zararı devlete verdi. Bir de çalışanlara ve öğretim elemanlarına ve dahi insanlara verdiği zararı hesap edin. Böyle bir kişi iki dönem rektörlük yapmalıydı. Profluga üç ay kala kafasına göre bir sürü kriter uydurdu en çok da sosyal alanları ihmal etti. Bazı bölümlerde öğrenci tam kapasiteyken buralara kadro vermedi gitti geteksiz alanlara kadroları aktardı. Planlama ve koordinasyon bu gidende sıfırdı. Mahvetti herşeyi. Vsvs bitmez söyleyecekler.

  • Ozdemir 07 Eylül 2024 08:28

    ikiside abartı. orta yolu bulamıyoruz vesselam

  • Kalem 07 Eylül 2024 06:35

    Doğrudan temin bir ihale değildir. Ben memur olarak kaç kere cebimden aldım bu ayardaki malzemeyi ne büyük bir dürüstlük flaşa ihtiyaç duyulmuş ilana çıkılmış, bir kalem bir silgi bunları da aldırsınlar profesörler,

  • Mistik Alanyalı 07 Eylül 2024 02:07

    Benzer uygulamayı Bilecik üniverstesinde giden Erzurum fen kimya kökenli şükrü efendi yaptı. Üniversiteyi erzumrumdan atılan veya uzklaştırlanlarla doldurdu. Erzurum'un milli ve manevi havası bilecige tayin edildi.

  • Mobbing mağdurları federasyonu 06 Eylül 2024 23:53

    Çomaklı dönemini anlamak için fen ve ziraat fakülteleri için yapılan laboratuvar ihaleleri yeterli gelmez. Bu günah sadece çomaklının olamaz. Keskin i de detaylı araştırmak gerekir. Onur beyin çok sevdiği vekillerden birinin çomaklı ile el ele verip üniversitenin asistanlarını başka illerde uzun süreli nasıl görevlendirdiğini de araştırmanız gerekecek. Nedense kimse yeni sektörle ilgilenmiyor bir türlü. Konu dönüp dolaşıp comaklıya geliyor. Yeni rektör dualı ve çok şanslı.

  • Çomaristan 06 Eylül 2024 18:43

    Eski tas eski hamam olacak. Eskiyi kurcalamamak üzere getirilmiş büyük ihtimal. Devir teslimde eskinin bir parçası olduğunu zaten demiş

  • Yasemin 06 Eylül 2024 17:12

    Sekreterlik komple değiş meli Ömer hocadan korkuyor lardi bu yönetim merhametli anlayışılı vallahi şimdi at oynatirlar işlerine geldiği gibi güçlü nün yanında olup sahipsizi ezerler gitmeliler sekrelik katı tamamen değişmeli