BölgeHaber Girişi : 29 Ağustos 2011 13:38

Yemeklerden sonra dikkatli olunmalı!..

Yemeklerden sonra dikkatli olunmalı!..
Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte yemek yeme alışkanlığında yaşanacak değişiklik konusunda dikkatli olunması uyarısında bulunan uzmanlar, yemek sonrası sigara içilmemesi, çay içilmemesi, yürünmemesi, uyunmaması, banyo yapılmaması ve meyve yenmemesi k

Erzurum Ajans-Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte yemek yeme alışkanlığında yaşanacak değişiklik konusunda dikkatli olunması uyarısında bulunan uzmanlar, yemek sonrası sigara içilmemesi, çay içilmemesi, yürünmemesi, uyunmaması, banyo yapılmaması ve meyve yenmemesi konusunda uyardı.

Bir ay boyunca günün büyük bölümünü aç olan midede sorun yaşanmaması için yeme alışkanlığına dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden uzmanlar, yemek sonrası yapılmaması gerekenler konusunda uyarıda bulundu. Yemeklerden hemen sonra içilen bir sigaranın 10 sigaraya eşdeğer olduğunu anımsatan uzmanlar, yemekten hemen sonrası sigara içilmemesi gerektiğini söyledi. Yemeklerin peşinden yenen meyvelerin midenin havayla davul gibi şişmesine neden olduğunu ifade eden uzmanlar, “Çayın yaprakları yoğun asit içerdiği için yemekten hemen sonra içilen çay proteinin hazmını zorlaştırıyor. Yemekten sonra kemeri gevşetmek kolaylıkla bağırsa düğümlenmesine ve tıkanmasına neden olabiliyor. Banyo yapmak ellerdeki, bacaklardaki ve vücuttaki kan akışını hızlandırdığı için mide çevresindeki kan miktarı bu durumda azalır. Bu da midenin sindirim sistemin zayıflatır. İnsanlar çoğu zaman, yemeklerden sonra 100 adım yürümenin iyi olduğunu zannediyor. Gerçekte bu doğru değildir. Yürümek sindirim siteminin aldığı gıdalardan besinlerin emilimini engeller. Ayrıca yemekten hemen sonra uyunması alınan gıdaların yeterince sindirilememesine neden olur. Bu durum bağırsaklarda gastrit ve enfeksiyona neden olabilir” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.