ErzurumHaber Girişi : 31 Ocak 2013 16:58

Yasa onaylandı tahliyeler başladı

Yasa onaylandı tahliyeler başladı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, 6411 sayılı yeni Denetimli Serbestlik Yasası’na onay vermesinin ardından, yaklaşık 15 bin hükümlü ve 400′e yakın ağır hasta mahkum tahliye edilmeye başladı.
Erzurumajans-Cem BAKIRCI’nın haberi-Denetimli Serbestlik Yasası dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak Resimi Gazete’de yayınlanmasının ardından tahliyeler başladı.  Yasayla, iyi halli mahkumların eşleriyle görüşmelerine de imkan tanındı.

15 BİN MAHKUMA TAHLİYE YOLU AÇILDI

Yasa, kamuoyunda uzun süre tartışılan anadilde savunma hakkı getirmesinin yanı sıra 400′e yakın hasta mahkûm ile yaklaşık 15 bin hükümlü için de tahliye yolunu açtı.
Yasaya eklenen maddeyle, açık cezaevine geçme hakkı kazanan mahkûmun 6 ay burada kalma şartı kaldırıldı. Böylece yaklaşık 15 bin hükümlü erken tahliye olmaya başladı.. Yasanın getirdiği önemli yeniliklerden biri de evli hükümlülerin cezaevi dışındaki bir ortamda eşleriyle 3 saatten 24 saate kadar birlikte kalmalarına imkan tanıması.

HASTA MAHKUMLAR DEĞERLENDİRİLECEK

Düzenleme, ağır hastalığı ya da engeli nedeniyle yardım almak zorunda olanları da ilgilendiriyor. Bu durumdakilerin cezası tedavi boyunca ertelenecek. Yaklaşık 400 hasta mahkumun durumu tekrar değerlendirilecek. Şartları taşıyanlar tahliye edilecek.
Yasa kapsamında işleri nedeniyle bir yıl ceza ertelemesi alanlar da cezaevinden çıkacak. Bunun yanı sıra, hükümlüler ölüm sebebiyle aldıkları mazeret izinlerini evlerinde veya eşinin, anne-babasının ya da kardeşinin yanında geçirebilecek.

ERZURUM’DA 200 TAHLİYE


Yasadan  Erzurum Açık Cezaevi’nde cezaları bir yıl 18 ayın altında olan 200 hükümlü yaralanarak bugün  tahliye edildi. Cezaevi Savcısı’nın mütalaasını  inceleyen İnfaz Hakimliği, 200 hükümlünün Denetimi Serbestlik Kanununu  kapsamında ‘imza’ atma koşuluyla tahliye edilmesine  karar verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.