BölgeHaber Girişi : 31 Aralık 2010 12:57

Yakutiye'de 700 ev yıkıldı!..

Yakutiye'de 700 ev yıkıldı!..
Yakutiye ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında 700 binanın yıkıldığı bildirildi.

Erzurum Ajans-Yakutiye ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında 700 binanın yıkıldığı bildirildi. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ilçenin harabe binalardan kurtulacağını söyledi.

Erzurum’un en eski yerleşim bölgelerini içerisinde barındıran Yakutiye ilçesinde, belediye tarafından yapılan kentsel dönüşüm çalışması tüm hızıyla sürüyor.

Harabe haldeki çok sayıda eski binanın kamulaştırıldığını belirten Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, bunlardan 700’ünün yıkıldığını kaydetti. Gecekondularla çevresi sarılan Hacıcuma, Taşmescit ve Narmalı Mahalleleri’ndeki 456 parselde, 40 bin 615 metrekareyi bulan kamulaştırma için toplam 20 milyon ödeme yapılacağını anımsatan Korkut, “Kent merkezindeki bu çirkin görüntülen ortadan kalkarak, modern ve yaşanabilir mekanlar, ortaya çıkacak. Tarihi eserleri koruma odaklı yeni yapılaşmayla yaşam kalitesini artıran, sosyal donatılarla kaplanmış, hizmetlerin düzenli verilebildiği, geniş sokakları, parkları, yeşil alanları olan alanlar ortaya çıkacak” diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.