BölgeHaber Girişi : 25 Ağustos 2011 17:41

Yakutiye yıkıyor Erzurum güzelleşiyor!..

Yakutiye yıkıyor Erzurum güzelleşiyor!..
Erzurum Ak Parti Milletvekili Adnan Yılmaz, kentsel dönüşümün yapıldığı Üç Kümbetler ve çevresi ile Hacıcuma Mahallesi'ndeki çalışmaları yerinde inceleyerek, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'tan bilgi aldı.

Erzurum Ajans-Erzurum Ak Parti Milletvekili Adnan Yılmaz, kentsel dönüşümün yapıldığı Üç Kümbetler ve çevresi ile Hacıcuma Mahallesi’ndeki çalışmaları yerinde inceleyerek, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’tan bilgi aldı. Kış turizm ve sporları merkezi olan kentin hızlı bir şekilde kabuk değiştirdiğini belirten Milletvekili Yılmaz, Başkan Korkut’un tarihi eserleri gün yüzüne çıkararak unutulmayacak bir hizmete imza attığını söyledi.

Ak Parti Milletvekili Adnan Yılmaz, makamında ziyaret ettiği Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’la birlikte ilk olarak Hacı Cuma Mahallesi’ndeki çalışmaları inceledi. Erzurum Kalesi, Çifte Minareli Medrese, Ulu Cami, Saat Kulesi, Aziziye ve Mecidiye Tabyaları ile Türk Telekom Atlama Kuleleri’nin aynı anda görülebildiği mahallenin kentsel dönüşümle önemli bir merkez olacağını kaydeden Ak Parti Milletvekili Yılmaz, Yakutiye Belediye Başkanı Korkut’un önemli bir çalışma yürüttüğünü dile getirdi.

Hayatının büyük bölümünün geçtiği semtlerde yapılan yıkım çalışmalarını incelerken zaman zaman duygulanan Yılmaz, Erzurum’un yaşadığı dönüşümle daha da büyüyeceğini aktardı.

Hacı Cuma Mahallesi’nden sonra cazibe merkezi projesi kapsamında kentsel dönüşümün yapıldığı Üç Kümbetler’i ziyaret eden Yılmaz, yapılan çalışmalardan etkilendiğini ve Başkan Korkut'un unutulmayacak bir hizmet yürüttüğünü vurguladı.

Tarihi dokuyu gün yüzüne çıkaran Başkan Korkut’a her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirten Yılmaz, "Erzurum’un gelişmesi, çirkin görüntünün ortadan kaldırılmasıyla başlıyor. Başkan Korkut’ta bu bilinçle hareket ederek büyük bir yıkım çalışması yapıyor. Bunu yaparken de insanları incitmemeye çalışıyor. Yürüttüğü bu çalışmada kendisine her türlü desteği vererek kentin açık hava müzesine dönüşmesine katkıda bulunacağız” diye konuştu.

Ak Parti Milletvekili Adnan Yılmaz’ın kendilerine verdiği desteğe teşekkür eden Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Yakutiye Medresesi ve Lala Paşa Camisi’nin etrafının açılmasıyla başlayan çalışmaların Üç Kümbetler ve Hacı Cuma Mahalleleri’nde devam ettiğini, kentsel dönüşümle Erzurum’un çehresini güzelleştireceklerini söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.