İlçelerHaber Girişi : 10 Haziran 2013 16:20

Yakutiye Belediyesi yerel yap-satçı bekliyor

Yakutiye Belediyesi yerel yap-satçı bekliyor
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yaptıkları kamulaştırma sonucunda 220 dönüm arazi oluşturduklarını açıkladı.
Erzurumajans-Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yaptıkları kamulaştırma sonucunda 220 dönüm arazi oluşturduklarını açıkladı.

Şehrin 100 yıllık yarasına neşter vurduklarını savunan Başkan Korkut, oluşturdukları konut alanları için TOKİ'yi düşünmediklerini belirterek,  "Bu arsalarda modern konutlar yapabilecek yerli müteahhitleri arıyoruz. İnşaat sektörü 2 bin kalemin ekmek yediği bir sektör. Şehrimizdeki yap-satçıların, müteahhitlerin bir araya gelip güç birliği yaparak konut üretmesini istiyoruz" dedi.

Bugüne  kadar ilçe sınırları içerisinde 2 bin gecekondunun yıkımını gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Korkut, yıl sonuna kadar bin konutun daha yıkılacağını açıkladı. Yıkımı tamamlanan Hasan-i Basri, Mehdi Efendi, Hacı Cuma ve Taş Mescit mahallelerinde ortaya çıkan 220 dönüm arazide yeni konutlar yaptırmak istediklerini ifade eden Korkut, "Kentsel dönüşümle şehir ekonomisine 84 milyon lira nakit para akışı kattık. TOKİ'ye sıcak bakmıyoruz çünkü TOKİ, tek kalem malını Erzurum'dan almıyor. Bu da şehre bir katma değer kazandırmıyor" diye konuştu. (Palandöken)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ADEM ÖNER 01 Ocak 1970 02:00

    toki`yi sokma ne olacak... senin müteahhitin bekleki bu binalar bitsin.millet mağdur olsun,yeşil alansız çocuk oyun parksız bir bina yığını olsun çıksın...rengi yapısı birbirinden ayrı binalar.......... toplu konut idaresi tarafından yapılan binalarda bir site havası var,yerin belli,yeşil alanı var, yapıları birbiriyle örtüşüyor...... başkanın bu inadı ne anlamadım gitti........ tokiyi istiyoruzzzzzzzzzzz..........

  • SAMET 01 Ocak 1970 02:00

    NE DİYELİMKİ SİZE DEMEKKİ BİZDE DE VARMIŞ BİŞELERKİ SİZE VE BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARINA OY VERDİK SİZİ ÇOK DEYERLİ BAŞBAKANIMIZA HAVELE EDİYORUZ GELİNDE Bİ BURALARA BAKIN GECEKONDUDAN GEÇİNMİYOR GÜMÜŞLÜ KÜMBET SOKAK FENER SOKAK ESKİ AGIR BAKIMIN ALT KISIMLARI VE YUKARISI ESKİ SEMT GARAJININYERİ YIKIK VİRANE OLMUŞ

  • YILDIRIM 01 Ocak 1970 02:00

    ..... Ne diyeyim insanımız senin gibilere layık olmasaydı Allah seni ve Ahmet Küçükleri başımıza vermezdi.

  • mk 01 Ocak 1970 02:00

    başkanım bir an önce yapında asgari ücretle çalışan bizler ev alamasakta en azından belki kiralar ucuzlar. bu gün bir döküntü ev için bile en az 350 tl istiyorlar.

  • SATYAP 01 Ocak 1970 02:00

    Bulamazlar çünkü piyasa da YAPSAT cı kalmadı. Hep SATYAP cı var.

  • veyis 01 Ocak 1970 02:00

    Ali korkut Allah seni var etsin.büyükşehirede başkan etsin sen bu işin mektebini okumuş.bir insansın bu şehrin sana ihtiyacı var