BölgeHaber Girişi : 08 Nisan 2011 13:10

Yakutiye Belediyesi ve TOKİ işbirliği!..

Yakutiye Belediyesi ve TOKİ işbirliği!..
akutiye Belediyesi ile TOKİ arasında yapılan protokol eyleme dökülüyor. Aziziye, Şehitler ve Gaziler mahallelerinde varılan protokol gereği TOKİ tarafından 888 konut inşa edilecek.

Erzurum Ajans-Yakutiye Belediyesi ile TOKİ arasında yapılan protokol eyleme dökülüyor. Aziziye, Şehitler ve Gaziler mahallelerinde varılan protokol gereği TOKİ tarafından 888 konut inşa edilecek. Bölgenin yenilenmesi anlamına gelen süreç başlatılırken, Belediye ve TOKİ vatandaşları tek tek bilgilendirerek büyük değişim ve dönüşüm için adımları atıyor. Bu bağlamda Yakutiye Belediyesi'nin Gaziler mahallesindeki düğün salonunda toplanan hak sahiplerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya TOKİ uzmanı Eyüp Can ve Başkan Yardımcısı Suat Hayri Güneş Katıldı.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un kentsel değişim ve dönüşüm ufku yeni bir adımla devam ediyor. Korkut'un 2009 ve 2010 yılı Meclislerinde Kentsel Dönüşüm bölgesi olarak ilan ettiği Aziziye, Şehitler ve Gaziler mahallelerinde dönüşüm için başlangıç adımları atıldı. Belediyenin 1.5 yıldır altyapı çalışmalarını sürdürdüğü Aziziye, Şehitler ve Gaziler mahallelerinde kentsel yenileme çalışmaları için TOKİ de bir uzmanını görevlendirdi. TOKİ Kentsel Yenileme Uzmanı Eyüp Can, kurulan komisyonla birlikte Belediye bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor.

DOĞU VE BATI FARKI KALMAYACAK

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Aziziye, Şehitler ve Gaziler mahallelerinde başlattıkları kentsel yenileme çalışmasının şehir içerisindeki doğu-batı farkını ortadan kaldırmayı hedeflediğini belirtti. Korkut, "Erzurum için ciddi sıkıntı doğu bölgesinin genelde gecekondularla çevrili olması, gelişime kapalı olmasıydı. Biz yılların taşıdığı yıkıntıyı, geri kalmışlığı değiştirmeyi hedefliyoruz. Kentsel yenilemeyle şehrin doğusu modern bir yapıya kavuşacak. Yenilenme bölgenin gelişimini sağlayacaktır. TOKİ bu hedefe ulaşmamızda önemli bir faktör. Değişimdeki önemli rolü var" dedi.

TOKi ÜÇ TİP KONUT YAPACAK 

Aziziye, Şehitler ve Gaziler mahallelerinde 888 adet konut yapacak. Bürüt 88, 117 ve 132 metrekare olarak üç tip konut üretilecek. Hak sahipleriyle anlaşma için kurulan komisyona TOKİ tarafından görevlendirilen Eyüp Can, çalışmalarla ilgili olarak şu bilgileri verdi: "Bölgede 550 hak sahibi bulunuyor. Bunlarla anlaşma sağlayarak konutlarını alacağız. Piyasa şartlarının üzerinde değerler tespit ettik. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Evi 25 bin liraya kadar olan hak sahipleri islerlerse konut, isterlerse paralarını alabilecekler. 25 bin liranın üzerinde bir değere sahip hak sahipleriyle de konut karşılığı anlaşma sağlanacak. Çalışmaları hızlı bir biçimde tamamlayarak temelleri bu dönem atmayı planlıyoruz. Hak sahipleri belediyeye gelerek ayrı ayrı veya toplu olarak bilgi edinebilecekler. Kendilerine her türlü bilgi aktarımı yapılacaktır" dedi. Diğer yandan TOKİ tarafından Rabiahatun mahallesinde de TOKİ tarafından yapılacak konutların ihalesi mahkeme süreci devam eden 4 konutu bekliyor. Belediye tarafından alan temizliği yapılan bölgede 4 mahkemelik gecekondunun da temizlenmesinin ardından konutlar ihaleye çıkarılacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.