ErzurumHaber Girişi : 07 Aralık 2011 13:55

Vali Öztürk Avrupa`nın gözü Erzurum`da

Vali Öztürk Avrupa`nın gözü Erzurum`da
Çek Cumhuriyeti ziyaretini tamamlayarak Erzurum’a dönen Vali Sebahattin Öztürk, Erzurum’un Kış turizmi ve kış sporlarında zirve yapacağına inandığını söyledi.
Erzurum Ajans-Çek Cumhuriyeti ziyaretini tamamlayarak Erzurum’a dönen Vali Sebahattin Öztürk, Erzurum’un Kış turizmi ve kış sporlarında zirve yapacağına inandığını söyledi. Vali Öztürk, “Avrupa’nın hiçbir yerinde bir santim kar yok, ama Palandöken’de kar var. Avrupa’nın gözü Erzurum’da” dedi.

AVRUPA’NIN HİÇ BİRYERİNDE KAR YOK, PALANDÖKEN’DE VAR

Palandöken’de kayak yapılabilmesinin büyük bir şans olduğunu dile getiren Vali Öztürk, Erzurum’un bunun meyvesini yiyeceğine inandığını belirtti, şöyle devam etti; “Tabii ki konaklama tesisimiz oranında yiyecektir. Spor müsabakaları konusunda hiçbir eksiğimiz yok. Geçtiğimiz günlerde buz hokeyi müsabakası vardı. Gördünüz işte Avrupa’da olan kavgalar bizde de olmaya başladı. Kavga olmuş ama düzelir. Bunu büyütmenin anlamı da yoktur. Bu kavgalar her yerde oluyor. Şu anda kış sporları müsabakaları ile ilgili bir olumsuzluk yok."

ÇARE ARAMIYOR DEĞİLİZ

Erzurum’daki tesislerin işletim konusuna da değinen Vali Öztürk, “Çare aramıyor değiliz. Daha iyisini nasıl yapalım. Toplanıyoruz, insanların ortak aklından yararlanmak istiyoruz. Elde ettiğimiz bilgileri ve kendi bilgilerimizi de katarak ortak bir rapor hazırlıyoruz. Bu raporu, Sayın Bakanımızın önüne koyacağız ne talimat verilirse biz de onu uygulayacağız. En tepe yetkilisi benim ama en yetkilisi ben değilim. ”

YENİ MİNİCİK BEBEK

2012 yılında Erzurum’da önemli kış sporları müsabakalarına da imza atacağını ifade eden Vali Öztürk, bu bebeğin büyümesinde herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğinin altını çizdi. “Erzurum bu konuda henüz yeni minicik bebek, bu bebeği büyütmek lazım. Kim büyütecek? Valilik, Büyükşehir, ETSO ve Alt Belediyeler büyütecek. Yapacaklar, yani yapılacak bu işler. Turizm ve Spor Bakanlığımız katkı verecek ve olacak bu işler” diyen Vali Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben kış turizmi ve kış sporları konusunda iyiye gittiğimizi düşünüyorum. Biz netice itibarı ile Erzurum’da daha iyisini arıyoruz. Yaptığımız bundan iyidir, bundan daha iyisi yoktur demiyoruz. Ama herkesin buna katkı vermesi lazım. Kimi fikriyle kimi imkânları ile verecek. Kimi gayretleri ile verecek. Ben ‘Erzurum adına bir şey yapılmıyor’ şeklindeki yorumları doğru bulmam. Bakın göreceksiniz bu sene Allah lütfetti kar var. Avrupa’nın diğer ülkelerine bir santim dahi kar düşmüş değil. Fransa’ya Avustralya’ya, İsviçre’ye düşmüş değil. Eğer oralara kar yağmazsa bize de yağarsa, Erzurum tarihi fırsatı yakalamış olacak.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.