ErzurumHaber Girişi : 11 Eylül 2012 14:15

Vali Öztürk: Turist gelsin otel kolay

Vali Öztürk: Turist gelsin otel kolay
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin olan Palandöken açıklamalarına Vali Öztürk'ten cevap geldi.
Erzurum Ajans-Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin, “Planladığımız 21 adet otel yerinin tamamı satıldı. Oysaki Erzurum Palandöken'de otel için yatırımcı bulamıyorlar” sözlerine cevap Vali Sebahattin Öztürk’ten geldi. Vali Öztürk, kayak merkezinde otel yapmanın önemini bildiklerini belirterek, “Ancak bundan da önemlisi var olan otellerin doluluk oranlarını en üst düzeye çıkarmak. Yani kente turist çekebilmek. Bunu başardınız mı zaten oteller kendiliğinden gelecektir” dedi.

“Türkiye'de kış turizminde bir patlama olacaksa, bunun adresi mutlaka Erzurum olacaktır” diyen Vali Öztürk, “Elbette Kayseri ve Erciyes Dağı’da bizim ülkemizin güzelliklerinden birisi. Ancak Palandöken ve Konaklı’nın çok ciddi avantajları var. Allah vergisi muhteşem pistlere sahibiz. Bizim önceliğimiz mevcut otellerimizi kar edebilir hale getirmek. Yani Erzurum’a çok sayıda turist çekebilmeyi amaçlıyoruz. Beri yandan da Konaklı’daki tahsis sorununu çözüyoruz. Şu anda sorunlu 9 tahsisli araziden sadece 2’sinde sorun kaldı. Diğer 7’sinde sorunu çözdük” dedi. (Palandöken)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Alpin 01 Ocak 1970 02:00

    Sayin vali bos bos konusuyor... Erzurum 2011 oyunlarini duzenlemis olimpik bormlara sahip tanninmis dagdir ha dagdan once kadayifcilar ile baklavacıları tanitirsaniz dag taninmaz .... koca valisin sen yatirimcilarla irtibata geciceksin sen o dag icin kalkinma planlari ayarliycaksin tesfik edeceksin ...... vali belediye baskani is bilecek seninde ahmet küçüklerden pek farkin yok

  • jetbitts 01 Ocak 1970 02:00

    sy valiyi alkışlıyorum; turisti getirmek için önce ilin tanıtımının yapılması lazım bu anlamda ne yapmışlar veya yapıyorlar önce bunu kamuoyuna açıklasınlarki bizde tanıtım kanadının olup olmadıgını bilelim

  • Erzurumlu 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın valim hiç kusura bakmayın ama son 2 yılda erzurum un kendini tanıtması için çook fırsat verildi.. Ancak bu fırsat basiretsiz yöneticilerimiz tarafından iyi değerlendirilemedi.. Bir çok otel zincirinin yatırım için Erzuruma geldiğini ancak hem bürokratik hemde arsa tahsisi sıkıntıları sebebiyle yatırımdan vaz geçtiği- yada erzurum un o burjuva aileleri tarafından engellendiğini bizler biliyoruz.. Ne zamanki o yönetici koltuklarında imanı bütün vatan severler oturursa Ancak o zaman Erzurum Bir yerlere Gelebilir..

  • mökkemn dadas 01 Ocak 1970 02:00

    Şehir boşalıyor sayın valim şehri siz kalkındırın iş imkanları oluşturun bakın bakalım kışın palandöken nasıl oluyor. Yoksa şehirde turiste hizmet götürecek adam bulamayacaksınız. İŞSİZİz

  • Erdal Saatcioğlu 01 Ocak 1970 02:00

    Bu kafayla olimpiyatlarıda Kayseri alır malı götürür.8 ay önce Kayseri televizyonunda Büyükşehir Belediyesinin Erciyesde yaptığı kayak tesisilerini görünce bende gıpta ile seyrettikten sonra Erzurumda yayınlanan haberler ve köşe yazarlarına duygularımı anlatmıştım.Kayseri Büyükşehir Belediyesi 300 tiriyon dağda tesis için harcıyor Erzurum Büyükşehir ne yapıyor bence laf üretmek başka bir şey yapmıyor.Erzurumda işler kaplumbağa hızı ile ilerliyor.İşyapan ve iş bitiren yöneticilere ihtiyaç var.