Erzurum Haber Girişi : 23 Haziran 2020 12:00

Vali Memiş: Kısıtlama kalktı hemen arttı

Vali Memiş: Kısıtlama kalktı hemen arttı
Erzurum Valisi Okay Memiş, seyahat kısıtlamasının kalkmasıyla birlikte kentte Korona Virüs vaka sayısının arttığını açıkladı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Vali Memiş, “İstanbul, Ankara serbest bırakıldı 90’lara çıktı. Son bir kaç gündür 60-70 bandında seyrediyor. Risk devam ediyor” dedi. 

Korona Virüsle mücadelede en başarılı kentlerden biri olan Erzurum’da son durumu Vali Okay Memiş açıkladı. Pandemi’nin ilan edildiği 11 Mart’tan bugüne kadar alınan ekstra önlemlerle kentte virüsü kontrol altına aldıklarını kaydeden Vali Memiş, toplam vaka sayısının 550 olduğunu dile getirdi. 

300 TEST YAPILIYOR

Seyahat kısıtlamasının kalkmasıyla birlikte kentteki günlük vaka sayısının 90’lara çıktığını vurgulayan Vali Memiş, “Şu an vaka sayısı 60-70 bandında seyrediyor. Günde ortalama 300 testin yapıldığı şehrimizde vatandaşlarımız en başından bu yana bizlere destek oldu evden çıkmadı. Şimdi bu süreçte de maske takmalarını ve sosyal mesafeyi korumalarını istiyoruz” dedi.

“KİMSENİN AYRICALIĞI YOK”

Maske takmanın zorunlu olduğunu anımsatan Vali Memiş, şöyle devam etti. “Ceza yazarak kimsenin canını yakmak istemiyoruz ama gerektiğinde bunu da yaparız. Bu konuda kimsenin ayrıcalığı yok. Param var, forsum var demekle olmuyor. Herkes eşit ve herkes aynı risk altında. Çünkü virüs adil davranıyor adam kayırmıyor, vali, paşa demiyor. Bu yüzden herkes maske konusunda duyarlı davransın. Ayrıca şunu da söyleyebilirim ki Pandemi’nin ilk günlerinde pozitif vakaların durumu ağır seyrediyordu şimdilerde semptom görülmüyor, ayakta tedavi yapılıyor. Bu sevindirici bir gelişme ama rehavete kapılmamalıyız.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Polisleri uyarın 01 Ocak 1970 02:00

    AVM veya kurumlara giren sivil veya üniformalı polis asker ortamdaki kurallara uymuyor ateş ölçümü yaptırmıyor kimliğini gösterip geçiyor NOT forum avm de bunu çok sık yapıyorlar polislerin avmlere girişlerini engelleyin veya kendisinin de covid karşısında aciz olduğunu bilmesini sağlayın hastalık makam mevkii kimlik bakmıyor senin egon yüzünden ben hayatımı risk edemem