BölgeHaber Girişi : 05 Eylül 2011 00:26

Uzundere 3'ncü göl festivali!..

Uzundere 3'ncü göl festivali!..
Erzurum'un Uzundere ilçesinde Balıklı Köyü Göl Festivali ve Karakucak Güreşleri etkinliğinin bu sene 3'ncüsü gerçekleşti.

Erzurum Ajans-Erzurum’un Uzundere ilçesinde “Balıklı Köyü Göl Festivali ve Karakucak Güreşleri” etkinliğinin bu sene 3’ncüsü gerçekleşti.

Tortum Gölü kenarında düzenlenen ve 3 gün süren festivalde karakucak güreşleri, aşıklar şöleni ve konser programları yer aldı. Başka il ve ülkelerde yaşayan Uzundereliler festival için ilçeye giderek hemşehrileriyle bütünleştiler.

Renkli görüntülerin oluştuğu festivalin aşıklar şöleni kısmında Aşık Orhan Üstündağ ev Aşık Ahmet Poyrazoğlu hem kahramanlık türküleri söylediler hem de kıyasıya atıştılar.

İbrahim Güzelses’in halk konseri verdiği festivalde karakucak güreşlerinde Erzurumlu milli güreşçi Sait Bingöl 1. oldu.

Ağalık yarışında ise Erzurumlu iş adamı Veli Tugay 20 bin tl vererek 2011’in festival ağası seçildi.

Balıklı köyü Muhtarı Ekrem Güngör, “Festival amacına ulaşmıştır. 3’cüsünü düzenlemiş olduğumuz göl festivalinde birlik, beraberlik, kaynaşma sağlanmış en güzel şekilde yapılmıştır. Maddi ve manevi desteğini esirgemeyen bütün hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan festival yerel kanal Çay TV'den de 3 gün süreyle canlı olarak yayınlandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.