TürkiyeHaber Girişi : 04 Nisan 2017 23:15

Ülke genelinde eş zamanlı uygulama

Ülke genelinde eş zamanlı uygulama
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM),Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, Türkiye genelinde 71 bin 284 personelin katılımıyla "Huzur Türkiye-4" uygulaması gerçekleştirdi.
Erzurumajans-Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından eş zamanlı olarak bu akşam ülke genelinde stratejik öneme sahip bölgeler ile özellikle vatandaşların yoğun olarak bulundukları umuma açık yerlerde Türkiye Huzur Uygulamalarının 4.'sünün gerçekleştirildiği bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünün koordinesinde yurt genelinde belirlenen 7 bin 266 noktada gerçekleşen uygulamaya toplam 71 bin 284 personel, 13 bin 92 ekip (12 bin 998'si kara, 12'si hava, 82'si deniz) ve 371 görev köpeği katıldı. Uygulamayla aranan şahıs ve araçların yakalanması, suç işleme amacındaki şahısların caydırılması amaçlanıyor.

İstanbul polisi 'Yeditepe Huzur' denetimi yapıyor

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü, 5 bin polisin katılımıyla, 39 ilçe ve 200 noktada "Yeditepe Huzur" adı verilen genel asayiş denetimi yaptı. Polis helikopteri ekiplere havadan destek verdi. 

Narkotik, mali, terör, organize, kaçakçılık ve trafik birimlerinden ekiplerin yer aldığı 5 bin polis, İstanbul'un 39 ilçe ve 200 noktasında denetim eş zamanlı denetime başladı. "Yeditepe Huzur" adı verilen denetimler sırasında ekipler, şüpheli kişi ve araçlara yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yaparken, trafik ekipleri de evrak kontrolü yaptı. Evrakları eksik olan araçlara cezai işlem uyguladığı öğrenildi. Ekiplerin karadaki denetimleri sürdürürken, polis helikopterinin de havadan destek verdiği görüldü. Ayrıca, deniz polisi de boğazda bulunan tekneleri denetledi. Denetime tabi tutulan bir araç sürücüsü, yapılan denetimlerden memnun olduğunu söyledi. 

Uygulamanın gecenin geç saatlerine kadar süreceği öğrenildi.

Adıyaman'da 377 polisle huzur uygulaması

ADIYAMAN'da 377 polisin katılımıyla kent genelinde huzur operasyonu düzenlendi.

Merkez ve ilçelerde kafe ve eğlence merkezleri gibi umuma açık yerlerde gece saatlerinde Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde; Özel Harekat, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubelerinde görevli 377 polisin katılımıyla asayiş uygulaması yapıldı. Operasyonda oluşturulan kontrol noktalarında şüpheli kişi ve araçlar aranırken, işyerlerinde bulunan şahısların üst araması yapılarak kimlik kontrolü yapıldı.

Eskişehir'de polis ve jandarmadan ortak uygulama

ESKİŞEHİR'de polis ile jandarma ekipleri ortaklaşa asayiş ve trafik uygulaması yaptı. 

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bu akşam il ve ilçe merkezleri ile karayollarında ortaklaşa uygulama yaptı. Asayiş ve trafik uygulamasına 952 polis ile 405 jandarma katıldı. 

Polis ve jandarma ekiplerinin uygulamasında araçlar durdurularak, narkotik köpekler eşliğinde bagajlar arandı, yolculuk edenlerin üst aramaları ile kimlik kontrolleri yapıldı.

(DHA)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.