BölgeHaber Girişi : 05 Temmuz 2011 01:05

Türkiye'yi dolaşıp sanat üretiyorlar!..

Türkiye'yi dolaşıp sanat üretiyorlar!..
Atatürk Üniversitesi Güzel Santlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Doç.Dr.Mustafa Bulat ve ekibi Türkiye'yi adım adım dolaşarak ürettiği yapıtlarla alkış topluyor.

Erzurum Ajans-Akçakoca Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında Ahşap Heykel Sempozyumu düzenlendi. Sempozyumun gözde konukları ise Erzurum'dan giden snatcılardı. Akçakoca Belediyesi ve Akçakoca Kent Konseyi işbirliği ile düzenlenen sempozyuma Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden 8 heykeltıraş katıldı. Balıkçı barınağına 8 gün önce getirilen 1 ton ağırlığında ve 4 metre uzunluğundaki 9 tomruktan heykeller yapmaya başlayan heykeltıraşlar, eserlerini şenliğin son gününde hazır hale getirdi.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Doç.Dr. Mustafa Bulat, Serap Bulat, Hanifi Zengin, Gökhan Taş, Barış Aydın, Volkan Doğan, Tülay Durmuşve Halime Yelekçi'den oluşan ahşap heykel çalışma gurubu Balıkçı Barınağı'ndaki çalışmalarını tamamlayarak eserlerini sergiledi.

Serginin açılış töreninde konuşan CHP'li Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, katılımcılara çalışmalarından ötürü teşekkür etti. Başkan Albayrak "Akçakoca için büyük bir tanıtıma vesile oldunuz. Hiçbir şey beklemeksizin Akçakoca ve sanat adına ter akıttınız. Sanatın evrenselliği ve gücünü ortaya koyduğunuz eserlerinizi Akçakoca'ya nakşettiniz. Akçakoca ve sanatseverler adına teşekkür ediyor bu çalışmalarınızın sürmesini diliyorum" dedi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Heykel Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mustafa Bulat ise Akçakoca'da böyle bir çalışma yapmaktan ve halkın gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Erzurun'dan giden Heykeltraşların yaptıkları heykeller Akçakoca balıkçı barınağında sergilenecek. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakultesi Heykel Bölümü Başkanı Doç.Dr. Mustafa Bulat önderliğindeki ekibin bundan sonraki durağı ise Şanlı Urfa'nın Helfeti ilçesi olacak. Aynı ekip Helfeti'de ise taş heykel sempozyumuna katılarak yöreye özgü taşlardan yine biribirinden özgün sanat eserleri yontacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.