BölgeHaber Girişi : 19 Kasım 2010 00:28

Türkiye'nin en ucuz suyu Erzurum'da!..

Türkiye'nin en ucuz suyu Erzurum'da!..
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurumluların Türkiye'nin en ucuz ve en kaliteli içme suyunu tükettiğini açıkladı.

Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurumluların Türkiye'nin en ucuz ve en kaliteli içme suyunu tükettiğini açıkladı.

Türkiye'nin en ucuz suyu Erzurum'da tüketiliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, şebeke içme suyu kalitesi ve ucuzluğu bakımından Erzurum'un Türkiye'nin en ayrıcalıklı illerinden birisi olduğunu iddia etti. Başkan Küçükler, Çat Barajı'ndan elde edilen içme suyunun arıtma tesislerinde ozonlama ünitesinden geçirildikten sonra tüketime sunulduğunu kaydetti. İçme suyunun kaliteli ve temiz olduğunu savunan Küçükler, bazı odakların sürekli içme suyunun kirliliğinden söz etmesini ise 'vicdansızlık' olarak nitelendirdi. Yıllarca su kesintisi yaşayan Erzurumluların son iki yıldır su kesintisini unuttuğuna dikkat çeken Küçükler, "Artık su kesintisi yaşamıyoruz. Depolar sökülüp atıldı. Açık söylemek gerekir ki Türkiye'nin en ucuz içme suyunu tüketiyoruz." dedi.


"YAKLAŞIK 7 YILDIR SUYA ZAM YAPMADIK"

Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak içme suyuna son 6 buçuk yılda zam yapmadıklarının altını çizen Ahmet Küçükler, bunun da toplum tarafından bilinmesine önem verdiklerini kaydetti.


Suyun tonunun Erzurum'da 1 lira 40 krş iken bunun başka illerde 3 ile 6 TL arasında değiştiğini iddia eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Yaklaşık 7 yıldır içme suyuna zam yapmadık. Elektrikle kuyulardan su çekmeyi bırakıp Çat Barajı'ndan temin ettiğimiz içme suyu ile elektrik maliyetlerimizi düşürdük. Bunu da yıllardır suya zam yapmayarak halkımıza gösterdik. Vatandaşlarımızın evlerine giden düşük su faturaları içme suyunun fiyatı hakkında bariz bir fikir veriyor." şeklinde konuştu.


"ŞEHRİN GENELİNE CENNET ÇEŞMESİNİN SUYUNU VERECEĞİZ"

Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak, Erzurum'la özdeşleyen Cennet Çeşmesi'nin suyunu şehrin merkezi ile kuzey kısmındaki 41 çeşmeye verdiklerini belirten Küçükler, gelecek yılda Palandöken Dağ suyunu şehrin güneyindeki 50 çeşmeden akıtmayı planladıklarının bilgisini verdi.


Mahalli seçimlerden önce Cennet Çeşmesi'nin suyunu şehrin 50'ye yakın noktasından akıtacağı yönündeki sözlerinden dolayı bazı kesimlerin kendisini hayalcilikle suçladığını hatırlatan Küçükler, "Halkımıza verdiğimiz sözün arkasındayız. Şehrin 41 farklı noktasından Cennet Çeşmesi'nin suyunu akıttık. Gelecek yıl da Yenişehir, Yıldızkent ve Dadaşkent bölgesine Palandöken Dağı'nın buz gibi suyunu yaptıracağımız çeşmelerden akıtacağız." ifadelerini kullandı.

CENNET ÇEŞMESİNİN AKITILDIĞI ÇEŞMELER

Lalapaşa Camii yanı, Taşhanönü, Menderes Otoparkı, Cennet Çeşme, Kurşunlu Camii, Boyahane Camii, Kırkçeşme, Ayazpaşa Camii arkası, Ayazpaşa Camii, Pervizoğlu Camii, Zeynal Camii, Mekke Mescidi Camii, Kavaflar şadırvan, Akbank karşısı(Gürcükapı),Emek apartmanı önü, Eski Aşkale garajı, Zahit Kotku Camii, İstasyon Meydanı, Sanayi Semt garajı, Şükrüpaşa Camii, M. Hacı Hasan Camii, Siteler Camii, Ak Petrol üstü, Mimmarket önü, Veysel Karani Camii, Baba Tavukçuluk karşısı, İbrahim Ethem Camii, Hilalkent Camii, Abdulhamit Camii, Saraykent Blokları önü, Nenehatun Blokları önü, Kursa Yapı Kooperatifi önü, Kardeşler Camii, Şükrüpaşa Sağlık Ocağı önü, Nişancı Camii önü, Abdulhamit Camii, Kardeşler Camii, Envar Market Karşısı ve Tedaş üstü çeşme.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.