İlçelerHaber Girişi : 17 Nisan 2012 16:05

Türkiye'nin en başarılı ikinci ilçesi Yakutiye

Türkiye'nin en başarılı ikinci ilçesi Yakutiye
Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, ANDY-AR Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından yapılan "2011"in enleri" araştırmasının ardından SONAR Araştırma Merkezi tarafından yapılan anketten de çıkmayı başardı.
Erzurum Ajans-Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, ANDY-AR Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından yapılan "2011"in enleri" araştırmasının ardından SONAR Araştırma Merkezi tarafından yapılan anketten de çıkmayı başardı. Ak Parti'nin Türkiye genelinde en başarılı ikinci ilçe belediye başkanı seçilmeyi başaran Ali Korkut, araştırma sonuçlarını başarının tesadüf olmadığının göstergesi olarak değerlendirdi.
SONAR araştırması, Türkiye’deki 15 büyükşehirde ve büyükşehirlere bağlı 75 merkez ilçede gerçekleştirildi. Belediye Başkanlarının 3 yıllık performanslarının ölçüldüğü araştırmada Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Türkiye'nin en başarılı 8. İlçe Belediye başkanı seçilirken, Ak Partili İlçe Belediyeler arasındaki en başarılı ikinci ilçe belediyesi oldu. 29 Mart 2009 - 29 Mart 2012 dönemini kapsayan 3 yılın seçmene sorulduğu 'Seçmen Belediye Başkanlarının Notunu Verdi' başlıklı araştırması Erzurum'a bir başarı daha getirdi. Erzurum'un yüzünü ağartan Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, halktan aldığı yüzde 65,8 oy oranıyla Türkiye genelinde Ak Parti'ye başarı getiren ilçeler arasında yer aldı. Yakutiye İlçe Belediyesi Ali Korkut ile, Ak Partinin Türkiye genelindeki en başarılı ikinci ilçesi olurken, 75 ilçe belediyesi arasında ilk 8'e girerek Türkiye sıralamasındaki yerini aldı.

AK PARTİ’NİN EN BAŞARILI 2. BELEDİYE BAŞKANI

3 yıllık hizmetlerin ve çalışmaların ölçüldüğü araştırma sonuçlarına göre Büyükşehirler ve bağlı 75 ilçede Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut yüzde 65.8 oy oranıyla Türkiye'nin en başarılı 8. ilçe belediyesi başkanı oldu. Korkut, bu başarısı ile Ak Partinin ise en başarılı 2. ilçe belediye başkanı olma başarısını yakaladı. Aldıkları oy oranları dikkate alınarak ortaya çıkan sıralamada Mustafa Sarıgül ilk sırayı, Ak Parti Meram İlçe Belediye Başkanı Serdar Kalaycı 2. sırayı aldı. CHP'nin İstanbul ve İzmir ilçe belediye başkanlarının yer bulduğu üst sıralarda Ali Korkut'ta 8. sırada yer aldı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ABDULKERİM DERİN 01 Ocak 1970 02:00

    bu anketi kim kiminle yapıyor anlamıyorum yakutiye çamurlar ve çukurlar içerisinde onlar başarılı belediye diyorlar yalan anketler hizmetleri engelliyor gerçi kırmacı mahallesi yalan anketler olmadan öncede çok hizmet almıyordu.