BölgeHaber Girişi : 22 Nisan 2010 11:47

Türkiye'nin çocuk açılımına ihtiyacı var!..

Türkiye'nin çocuk açılımına ihtiyacı var!..
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramının 90. Yılı dolayısıyla basın açıklaması yapan Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, Bütün çocuk sorunlarını çözmüş bir Türkiyenin toplumsal gelişmesini de

Erzurum Ajans-23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramının 90. Yılı dolayısıyla basın açıklaması yapan Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, Bütün çocuk sorunlarını çözmüş bir Türkiye’nin toplumsal gelişmesini de tamamlamış bir ülke olacağını söyleyerek, “Türkiye’nin çocuğa yönelik medeni, ekonomik ve toplumsal haklar bağlamında açılım gerçekleştirmesi gerekir” dedi.
Türkiye’de çocuklara dönük politikaların aile odaklı ve çocuk merkezli olmadığını kaydeden (DES) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, “Çocuk hakları konusunda geleneksel değerleri evrensel ölçütlerle tamamen benzeşen Türkiye’nin açılım ve yenilik niteliğinde bir çocuk politikası hazırlaması ve ivedilikle uygulaması gerekmektedir. Dünyada barış, huzur ve adaleti tesis etmek için çalışmış, gücünü bu yönde kullanmış bir kültürü ve geçmişi olan Türkiye’nin nitelikli ve iyi yetişmiş çocuklar aracılığıyla Dünyada barış tohumlarının atılmasına katkısı olmalıdır. Millet iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıldönümünü çocuklara bayram olarak armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyeti muasır medeniyet düzeyine çıkarmaları için emanet ettiği Türk çocuklarının bu hedefe doğru gidebilmesi, Türkiye’nin yapacağı Çocuk Açılımıyla mümkün olacaktır” diye konuştu.
Türkiye’de çocuk sorunlarının çözümünün ve çocuklara karşı ödevlerimizin ertelenemeyecek derecede önemli olduğuna vurgu yapan (DES) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, “Çocuklarımızın nitelikli eğitim, bakılma, korunma ve her türlü gelişim haklarının iyileştirilmesi, başta eğitim olmak üzere kendileriyle ilgili her konuda görüşlerinin alınması ve her türlü ayrımcılıktan korunmaları için ülke ölçekli, Milli Eğitim, Sosyal-Güvenlik ve Kültür bakanlıkları nezdinde planlı bir politika ve programa öncelik verilmesi gerekmektedir. Çocuk hakları konusunda zengin ve derin bir kültüre sahip Türkiye’nin yeni ve çağdaş bir çocuk politikasına ve bakışına ihtiyacı vardır” şeklinde konuştu.
Devletin, sorumluluğu toplumla paylaşan bir anlayışla sağlıktan eğitime, emniyetten adalete, medyadan aileye, kültür ve sanattan etiğe kadar çocuk politikası stratejisi ve uygulama planları hazırlaması ve çocukları Türkiye’nin bir numaralı gündem maddesi haline getirmesi gerektiğini kaydeden DES Şube Başkanı Kotanlı, şunları kaydetti; “23 Nisan’ı, dünya çocuklarının katılımıyla kutlayan, barış ve kardeşlik gibi yüce değerleri içtenlikle paylaşarak, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin ortak düzlemde buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık eden Türkiye’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı daha da anlamlı ve özel kılmak adına çocuğa birinci önceliği vermesi kaçınılmazdır. Çocuklarını ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetiştirmiş, yüreklerindeki sevgiyi yaşatmış ve eğitim başta olmak üzere tüm haklardan yararlanmalarını sağlamış bir Türkiye geleceğe güvenle bakabilir ve barış dolu bir dünya kurulmasına hizmet edebilir.”
Kotanlı, açlık, şiddet, hastalıklar, savaş, aşağılanma, zorla çalıştırılma, eğitim hakkından mahrum bırakılma, yetersiz beslenme, barınma ve bakılma gibi dünyadaki çocukların karşılaştığı temel sorunların çözümünde Türkiye’nin örnek model olması yanı sıra aynı zamanda proaktif bir aktör olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.