BölgeHaber Girişi : 19 Ocak 2011 00:56

Türkiye Süper Kupa Finali Erzurum'da!..

Türkiye Süper Kupa Finali Erzurum'da!..
Federasyonu Başkanı Özgener, Süper Kupa finalinin Ağustos'ta Erzurum'da oynanacağını açıkladı

Erzurum Ajans-Federasyonu Başkanı Özgener, Süper Kupa finalinin Ağustos'ta Erzurum’da oynanacağını açıkladı

Final Erzurum'da Erzurum Cemal Gürsel Statı’na hayran kalan Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Süper Kupa finalinin Ağustos ayında Erzurum’da oynanacağını açıkladı.

2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na ait tesisleri görmek ve destek vermek amacıyla Kulüpler Birliği Vakfı’nın Erzurum’a düzenlediği geziye Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Fenerbahçe Kulübu Başkanı Aziz Yıldırım, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Süper Lig kulüp başkanları da katıldı. Saat 12.00’de havalimanına inen özel uçaktaki konukları Vali Yardımcısı Özgür Arslan, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Lütfü Yücelik ve Gençlik Spor İl Müdürü Fatih Çintımar karşıladı.

Konuklar ilk olarak Cemal Gürsel Stadı"nı gezdi. Tribünlerinin üzeri kapalı olan Cemal Gürsel Stadı, özellikle kulüp yöneticileri tarafından çok beğenildi. Alttan zemini, üstten tribünleri ısıtmalı olan statın 21 bin seyirci kapasiteli olduğunu belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Çintımar, önemli bir maçın Erzurum’a verilmesini istedi. Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, bunun üzerine şunları söyledi:

"SÜPER KUPA ERZURUM’UN"

"Bir kupa oynatırız seve seve. Önümüzdeki Türkiye Kupası kupası finalinin nerede oynanacağı belli. Kararını aldık, açıklayacağız. Ama inşallah süper kupayı burada oynamayı nasip eder. Süper Lig şampiyonu ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu, ’süper Kupa’ için oynayacak. Ağustos’ta Süper kupa finalini burada oynatırız. Harika olur. Yeni, sezon öncesi büyük moral olur. Yapan, emeği geçen herkesin eline sağlık. Keşke böyle bir stadın bir takımı da olmasını isterdik."

AKGÜL DE TRABZONSPOR’A CEMAL GÜRSEL’İ TEKLİF ETTİ

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül de Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’e, Avni Aker Stadı yıkıldığında Trabzonspor’un maçlarını Erzurum’da oynatılması teklifinde bulundu. Başkan Şener, bu öneriye Avni Aker’in yıkılması halinde Erzurum’da maçlarını oynayabileceklerini ifade etti. Trabzon’un Erzurum’a yakın olduğunu, bu yüzden gidip- geleceklerini anlatan Şener, ayrıca teknik direktörleri Şenol Güneş’e önümüzdeki ilkbaharda Erzurum’da bir hazırlık maçı oynamalarını önereceğini açıkladı, "Stadı çok şık yapmışlar. Kim çizdi mimarisini" diye sordu. Ürünün tamamen Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne ait olduğuna işaret eden Yunus Akgül, "Dışardan da hizmet alıyoruz ama ürün tümüyle Gençlik ve Spor’a ait" diye konuştu.

ADNAN POLAT’A ÖZEL İLGİ

Öte yandan Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, memleketi Erzurum’da önemli bir destek ve moral buldu. Karşılamaya gelen ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, "Özellikle Adnan Polat’a destek vermek için geldim. Erzurumlular olarak Polat’ın yanında yer almaktan gurur duyarız" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.