BölgeHaber Girişi : 15 Ağustos 2011 00:08

Türkiye karate şampiyonası sona erdi!..

Türkiye karate şampiyonası sona erdi!..
Konya'da devam eden Türkiye Ümitler, Gençler ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası yapılan final müsabakalarıyla sona ererken, Dünya Şampiyonası'na katılacak olan Karate Milli takım kadrosu da belirlendi.

Erzurum Ajans-Konya'da devam eden Türkiye Ümitler, Gençler ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası yapılan final müsabakalarıyla sona ererken, Dünya Şampiyonası'na katılacak olan Karate Milli takım kadrosu da belirlendi.

Karate Federasyonu Başkanlığı'nın 2011 faaliyet programında yer alan Türkiye Ümitler, Gençler ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası'na katılacak olan Milli takım seçmeleri 11-14 Ağustos 2011 tarihleri arasında Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu'nda 45 ilden bin 100 sporcu, 70 hakem ve 130 çalıştırıcı ve yöneticinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Karate Şampiyonası'nda Konya adına Ümit Bayanlar Kumite 47 kiloda Tuğçe Demiş ile Genç Bay Kumite artı 76 kiloda Ziya Yaşar tüm rakiplerine geride bırakarak Türkiye birincisi oldu. Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nın final müsabakalarının ardından ise 173 sporcunun katıldığı Dünya Şampiyonası'na katılacak olan Milli takım seçmeleri gerçekleştirildi.

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Avrupa Şampiyonası ayarında bu şampiyona gerçekleştirdiklerini belirterek, "11-14 Ağustos 2011 tarihleri arasında Konya'da gerçekleştirdiğimiz Ümitler, Gençler ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası mükemmel bir organizasyon ile gerçekleştirilmiştir. Avrupa şampiyonası ayarında gerçekleştirdiğimiz bu şampiyonaya emeği geçen başta Karate Federasyonu Başkan Vekilimiz Hikmet Yanartaş'a, Karate Federasyonu Konya Temsilciliğine, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız

ve ekibine, salon tahsisini gerçekleştiren Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a ve spor tesislerinde görevli ekibine, ayrıca ismini sayamadığım kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Şampiyona sonunda illerle göre madalya dağılımı ise şöyle oluştu:

"İstanbul (43 Madalya),Kocaeli (12 Madalya),Ankara (10 Madalya),İzmir (8 Madalya),Sakarya (7 Madalya),Bursa (6 Madalya),Konya (2 Madalya),Balıkesir, Kırklareli (3 Madalya),Trabzon (4 Madalya),Afyonkarahisar, Bayburt, Adana (2 Madalya),Tunceli, Urfa, Sivas, Aydın, Artvin, Antalya ve Erzurum (1 Madalya)"

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.