BölgeHaber Girişi : 13 Ocak 2011 15:32

Türker'den Kılıçdaroğlun'a Eleştiri!..

Türker'den Kılıçdaroğlun'a Eleştiri!..
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, son referandumda oy kullanamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için "Madem sayın Kılıçdaroğlu'nun hukukçuları genel seçimlerde aday olabilirsiniz demiş.

Erzurum Ajans-Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, son referandumda oy kullanamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için "Madem sayın Kılıçdaroğlu'nun hukukçuları genel seçimlerde aday olabilirsiniz demiş. İnşallah o hukukçular referandumda da oy kullanabilirsin diyen hukukçularına benzemezler" dedi. Üç günlük program için İzmir'e gelen Masum Türker, İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin ve Anayasa'nın geçici 16. maddesine göre genel seçimde

milletvekili seçilemeyebileceği iddiasıyla ilgili konuşan Türker, Kılıçdaroğlu'nun referandum sürecinde, "Milletvekili olduğu için istediği yerde oyunu kullanabilir" şeklinde hukukçu görüşü olmasına rağmen kullanamamasını örnek gösterdi. Türker, "İnşallah o hukukçular referandumda da oy kullanabilirsin diyen hukukçularına benzemezler" dedi.

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde başlattığı seçim çalışmalarını İzmir'de üç gün boyunca sürdüreceğini belirten Masum Türker'in basın toplantısına Genel Başkan Yardımcısı Tufan Bural, İstanbul Milletvekili Jale Ağırbaş ve Adana Milletvekili Mustafa Vural da katıldı. Toplantıda bir gazetecinin Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel seçimdeki durumunu sorması üzerine konuşan Türker, şunları söyledi: "Anayasamız'da böyle bir geçici madde var. Bugün çeşitli hukuki tartışmalar yapılıyor, iki faklı hukukçu görüşü var. Kendi

partimdeki hukukçu arkadaşlarım arasında bile iki görüşte olanlar var. Kararı yargı verecektir. YSK'ya başvurulduğu zaman 79. madde gereği seçim başlamadığı için açıklama yapamamaktadır. Ben Kılıçdaroğlu'nun zor durumda kalmaması için, 'Aday olamayabilir, tedbir alın' dedim."

İlk ciddi tepkinin AKP kanadından geldiğini anlatan Türker, sözlerine şöyle devam etti: "Bir telaş içinde, bu maddenin geçici olduğunu söylediler. Madem geçici, gelin bu maddeyi kaldıralım. Geçen referandumu, BDP'ye mensup hem milletvekili hem bölge insanı ve de aydınlar boykot etti. Buradaki sayılar seçim dengesini bozabilecek boyuttadır. Birilerinin itirazı üzerine Türkiye'nin farklı yerlerindeki seçim kurullarından farklı karar çıkabilir. Hukukçuları problem yok diyorsa ve kendisi de eminse problem

yok."

AK Parti'ye geçici 16. maddeyi kaldırmasını öneren Türker, şunları söyledi: "Bu geçekten içi boş bir maddedir, AKP kaldırsın. Kaldı ki Başbakan'ın CHP'ye borcu var. Madem bu madde geçici, neden tutuyoruz? İktidar erkinin bunu yanlış kullanabileceği kaygısıyla gündeme getirdim. Kötü niyetim olsaydı, seçim zamanında gündeme getirirdim. Tedbir alınacak bir zamanda kazanan kim olursa olsun, AKP'yi iktidardan götürebilecek herkese yardımcı oluyoruz. Kılıçdaroğlu'na başarılar diliyorum."

Türker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kars'taki İnsanlık Anıtı için ucube dediğini kabul etmesinin Türkiye'nin geleceği açısından vahim bir değerlendirme olduğunu sözlerine ekledi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.