EğitimHaber Girişi : 12 Ocak 2015 16:11

Türk Dünyası ortaklıklarını geliştirmelidir!

Türk Dünyası ortaklıklarını geliştirmelidir!
38 kurum ve kuruluş tarafından uluslararası çatı örgütü olarak kurulan Türk Dünyası Sivil Toplum Platformu (Türk STP) ikinci yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi.
Erzurumajans-38 kurum ve kuruluş tarafından uluslararası çatı örgütü olarak kurulan Türk Dünyası Sivil Toplum Platformu (Türk STP) ikinci yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Çalışma usul ve esasları hakkında görüş alışverişinde bulunulan toplantısını Ankara'daki merkezinde gerçekleştiren Türk STP yönetim kurulu üyeleri 3 saati aşkın süren toplantıda Türk Dünyasındaki genel ve güncel konuları da değerlendirdi.

Dünyanın neresinde olursa olsun mağdur ve mazlum durumda olan her Türk topluluğunun sesi ve hamisi olmayı hedef ve amaç edinen Türk STP'nin ulusal ve uluslararası örgütlenme çalışmaları da son hızla devam ediyor.

Kamuoyu gündeminde çokça tartışılmaya başlanan Tayland, Ukrayna ve Suriye olaylarıyla ilgili Türk STP'nin görüşlerini paylaşan Türk STP Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan Avcı, şu tespit ve tavsiyelerde bulundu; "Tayland'da bulunan 347 Uygur Türkünün Çin'e geri gönderilebileceğiyle ilgili haberlerden son derece üzüntü duymaktayız. En kısa zamanda 347 kardeşimizin Türkiye tarafından kabul edilmesini arzu ediyoruz. Ukrayna'daki Tatar Türklerinin Rusya'ya karşı kışkırtılmasından ve istismar edilmesinden son derece rahatsız olduğumuz gibi bu kardeşlerimizin oyuna gelmemesi ve dikkatli olmasını istiyoruz. İŞİD güçlerinin baskısı altında bulunan 'Bayır Bucak Türkmenlerinin' çok zor durumda olmaları hasebiyle Türkiye'nin kendilerine sahip çıkmalarını istiyoruz. Türk kültürünün başka isim ve tanımlar altında birbirinden farklı gösterilmesi ciddi bir tehlike olarak karşımızda durmaktadır. Çeşitli ülkelerde azınlık haline gelmiş Türk topluluklarının yok olmaması için kendilerine her açıdan destek verilebilecek bir politika departmanı kurulmalıdır. Türk devletlerinin Latin harflerine geçmesi için başta Türkiye'nin desteğine ihtiyaç duyulmaktadır. Aynı alfabenin kullanması halinde Türk devlet ve toplulukları arasındaki sanat, kültür,edebiyat, sinema, ticaret vb. alanlardaki paylaşım ve ortaklıklar artacaktır." 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.