BölgeHaber Girişi : 17 Mart 2011 11:53

Tüketiciler haftası kutlanıyor!..

Tüketiciler haftası kutlanıyor!..
Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdürü Turgut Özer, Mühendis Sonay Eker ve Mühendis Vildan Çiçek Tüketiciyi Koruma Haftası dolayısıyla Erzurum Kız Teknik ve Meslek Lisesinde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdiler.

Erzurum Ajans-Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdürü Turgut Özer, Mühendis Sonay Eker ve Mühendis Vildan Çiçek Tüketiciyi Koruma Haftası dolayısıyla Erzurum Kız Teknik ve Meslek Lisesinde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdiler.Toplantıda 4077 Sayılı tüketicinin Korunması Hakkında kanun ve uygulamaları öğrencilere örneklendirilerek açıklandı. Öğrenciler; 4077 Sayılı tüketicinin Korunması Hakkında kanun kapsamında ayıplı mallar, sözleşmedeki haksız şartlar, devre tatil sözleşmeleri, paket turlar, mesafeli sözleşmeler,kredi kartları, garanti belgesi, satıştan kaçınma gibi konularda ve bunun yanında alışveriş yapmadan önce ve yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar, sonrasında karşılaşılabilecek sorunlar ve çözümleri hakkında bilgilendirildiler.

HAFTA BOYUNCA ETKİNLİK YAPILACAK

İnsanların tüketim bilincine kavuşmaları ve haklarını öğrenebilmeleri noktasında artık eskiden olduğu gibi duyarsız kalmadıklarını vurgulayan Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İlhan Aydın, “İl Müdürlüğümüzce başlatılan 15-21 Mart Dünya Tüketiciyi Koruma Haftası etkinlikleri hafta boyunca devam edecektir. Halkımızdaki tüketim bilinci giderek gelişiyor. İnsanlar, satın aldıkları mal yada hizmetlerde karşılaştıkları en küçük kusuru bile işlem konusu haline getirebiliyorlar. Bu bağlamda il müdürlüğümüze ve hakem heyetlerimize yoğun şikayetler geliyor. Bez de bu gibi hafta ve özel zaman dilimlerini gerektiği biçimde değerlendirerek, bu bilinç düzeyini daha da artırmayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.