EğitimHaber Girişi : 20 Aralık 2013 15:11

TÜBİTAK 1003 proje desteği başarısı

TÜBİTAK 1003 proje desteği başarısı
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu yöneticiliğinde Beyin Hastalıklarının Tanı ve Tedavisinde Yeni Yöntem İn Vivo Mikrosensör Teknolojisi" projesi uygulanmaya başladı.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu yöneticiliğinde Beyin Hastalıklarının Tanı ve Tedavisinde Yeni Yöntem İn Vivo Mikrosensör Teknolojisi" projesi uygulanmaya başladı.

Projede Erzurum, Ankara ve Konya'daki 5 ayrı üniversiteden 23 öğretim üyesi ve 17 bursiyer görev alıyor.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu yöneticiliğinde 113S083 nolu "Beyin Hastalıklarının Tanı ve Tedavisinde Yeni Yöntem İn Vivo Mikrosensör Teknolojisi" isimli TÜBİTAK 1003 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı projesi, toplamda 2.984.003 TL 'lik bütçesiyle 1. ve 2. aşamayı geçti, desteklenmesine karar verildi. Proje 16 aralık itibariyle itibariyle başlatıldı. Projenin alt proje yürütücülüklerini Prof.Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ile birlikte Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Yrd.Doç.Dr. Bülent Çavuşoğlu ve Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesinden Yrd.Doç.Dr. Erdal Sönmez yapıyor.

Proje; 2008 yılında Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı bünyesinde kurulan sensör teknoloji laboratuarında deneysel çalışmalar için kullanılan saniye saniye nörotransmitter analizi yapabilen Türkiye'deki tek "İn vivo Voltametri" cihazının küçültülerek insanlar için kullanılabilir prototipinin üretilmesi; Beyin hastalıklarının teşhis ve tedavisinde önemli olan ve yurt dışına bağımlı olduğumuz mikrosensörlerin ülkemizde ve Erzurum'da üretilmesi, farklı canlı ve beyin bölgeleri için farklı tasarımlarının yapılması ve yurt dışına ihraçlarına kadar olan süreçlerin tamamlanması, Bu mikrosensörlerin üstüne dünyada ilk kez kullanılacak yeni seçici kimyasal bariyerlerin denenerek beyin hastalıklarıyla ilgili çoğu nörotransmitterin selektif ve sensitif olarak tespit edilmesi ve beyin hastalıklarının teşhis ve tedavisine katkı yapılması amaçlarını taşıyor.

Projede; Prof.Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu Atatürk Üniversitesi, Prof.Dr.Ö.İrfan Küfrevioğlu Atatürk Üniversitesi, Prof.Dr.Mehmet Ertuğrul Atatürk Üniversitesi, Prof.Dr.Hasan Efeoğlu Atatürk Üniversitesi, Prof.Dr. Şenol DaneTurgut Özal Üniversitesi, Prof.Dr. Emir Baki Denkbaş Hacettepe Üniversitesi Prof.Dr. Yücel Kadıoğlu Atatürk Üniversitesi, Prof.Dr.Cemal Gündoğdu Atatürk Üniversitesi, Prof.Dr.Bülent Erdoğan Turgut Özal Üniversitesi Doç.Dr.Hasan Türkez Erzurum Teknik Üniversitesi, Doç.Dr.Tevhit Karacalı Atatürk Üniversitesi, Doç.Dr.İsmail Malkoç Atatürk Üniversitesi, Doç.Dr.Duygu Ekinci Atatürk Üniversitesi, Doç.Dr.Mustafa Selman Yavuz Selçuk Üniversitesi, Doç.Dr.Gökşin Şengül Atatürk Üniversitesi, Yrd.Doç.Dr.Bülent Çavuşoğlu Atatürk Üniversitesi, Yrd.Doç.Dr. Erdal Sönmez Atatürk Üniversitesi, Yrd.Doç.Dr. İ. Yücel Özbek Atatürk Üniversitesi, Yrd.Doç.Dr.Erdem Sağsöz Atatürk Üniversitesi, Yrd.Doç.Dr.Mehmet Çelebi Atatürk Üniversitesi, Yrd.Doç.Dr.Emin Argun Oral, Atatürk Üniversitesi, Yrd.Doç.Dr.Halil Özcan Atatürk Üniversitesi, Yrd.Doç.Dr.Ayşe Gürel Turgut Özal Üniversitesi görev alıyor.  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.