BölgeHaber Girişi : 23 Nisan 2010 08:34

Tortum'da doğa katliamı başladı!..

Tortum'da doğa katliamı başladı!..
Tortum'da korkulan oldu ve HES'ler için kazma vurulur vurulmaz, doğa katliamı da başladı. Şenyurt'ta çok sayıda ağaç sökülüp, atıldı.

Erzurum Ajans-İspir, Tortum ve Olur’da yapılacak olan Hidro Elektrik Santralleri (HES) hakkındaki endişelerin haklılığı, daha inşaat çalışmaları başlar başlamaz ortaya çıktı. Tortum’un Şenyurt Beldesi’nde başlayan HES çalışmaları sırasında, tam bir doğa katliamı yaşandı. Şenyurt’a müthiş bir doğa güzelliği katan çok sayıda meyve ve sebze bahçeleri, HES çalışmaları sırasında tahrip edildi.

HES yapımı için su yollarının değiştirilmesi sırasında projenin geçtiği yerlerdeki meyve ağaçlarının bir kısmı kesildi, bir kısmı ise kökünden çıkartılarak su yolu açıldı. Yol kenarlarındaki ağaçların üzerine dökülen hafriyat nedeniyle de çok sayıda ağaç kırılıp toprak altında kalarak yok oldu. Şenyurtlular, "Doğal güzellikler, barajlar nedeniyle gözümüzün önünde yok oluyor” dediler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.