BölgeHaber Girişi : 05 Temmuz 2011 13:19

Top yolu yürüyüşüne Vali Öztürk uğurladı!..

Top yolu yürüyüşüne Vali Öztürk uğurladı!..
Birinci Dünya Savaşı'nda Osmanlı Devleti'nin Rusya'ya karşı mücadele ettiği Kafka cephesinde önemli bir yere sahip olan Sarıkamış Harekatı sırasında 97 yıl önce şehit olanlar, Erzurum'da düzenlenen etkinliklerle anılıyor.

Erzurum Ajans-Birinci Dünya Savaşı'nda Osmanlı Devleti'nin Rusya'ya karşı mücadele ettiği Kafka cephesinde önemli bir yere sahip olan Sarıkamış Harekatı sırasında 97 yıl önce şehit olanlar, Erzurum'da düzenlenen etkinliklerle anılıyor.

Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, 105 kilometrelik yolculukta binlerce şehidin toplu mezarlarını ziyaret edeceklerini, GPRS ile yeni tespitler yaparak hazırladıkları raporu Genelkurmay Başkanığı'na ileteceklerini söyledi.

Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Valiliği tarafından organize edilen Sarıkamış Harekatı şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında Güneş İlköğretim Okulu önündeki Erzurum'un Kahraman Çocukları Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene Vali Sebahattin Öztürk, Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Sarıkamış Şehitleri Gönülleri ile AKUT'çular katıldı. Sarıkamış Dayanışma Grubu'nun yılda iki kez düzenlediği anma törenlerinin ilki kente gelen Sarıkamış sevdalılarını uğurlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Vali Öztürk, vatan için yola çıktıkları yolda donarak şehit oan 90 bin askeri Türk Milleti'nin hiçbir zaman unutmayacağını söyledi.

19'u Sarıkamış Şehitleri Gönüllüleri, 10'u AKUT'tan olmak üzere 29 kişilik ekiple

29'uncu Tümen'in 22 Aralık 1914'te Narman'dan Bardız köyüne kadar gittiği yolu yürüyerek gideceklerini kaydeden Prof. Dr. Sönmez, "105 kilometrelik yolu yürürken yolun sağında solunda bulunan ve 1915'ten beri hiç ziyaretçisi olmayan binlerce şehidin toplu mezarlarını ziyaret edeceğiz. Onların yerlerini GPRS ile tespit edecek, taşlarını düzeltecek, hazırlanan raporu Genelkurmay'a teslim ederek korunmalarını sağlayacağız. Çünkü kaybolmak üzereler. 29'uncu Tümen bu yolu 1914'de 2.5 - 3 günde gitti. Biz 5 günlük bir rota çizdik. Onların yaptığı kadar cebri bir yürüyüş yapma şansımız yok ama bu zorluklara katlanacağız. Ekipte değerli bilim adamları var. 3 kalp cerrahı, iş adamları var. En gencimiz 17, en yaşlımız 70 yaşında. Dört gece dağda yatacak, Cumartesi günü Bardız köyü Bardız Yaylası Şehitliğinde, bizi karşılayacak ekiple buluşacağız" diye konuştu.

Sarıkamış Şehitleri Gönülleri ile AKUT ekibi, 'Top Yolu Yürüyüşü'ne, Vali Sebahattin Öztürk tarafından uğurlandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.