Bölge Haber Girişi : 04 Haziran 2011 15:40

Tema Vakfı'nın eğtim TIR'ı tanıtıldı!..

Tema Vakfı'nın eğtim TIR'ı tanıtıldı!..
TEMA Vakfı Erzurum Temsilciliği, çevre duyarlılığı kazandırmak ve sürdürülebilir yaşam bilincini aşılamak amacıyla çocuklara, TEMA Mobil eğitim TIR'ında doğa eğitimi verecek.

Erzurum Ajans-TEMA Vakfı Erzurum Temsilciliği, çevre duyarlılığı kazandırmak ve sürdürülebilir yaşam bilincini aşılamak amacıyla çocuklara, TEMA Mobil eğitim TIR’ında doğa eğitimi verecek.

TEMA Vakfı Erzurum Temsilciliği ve Yakutiye Kent Konseyi’nce, ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ nedeniyle Aziziye Parkı önünde park halinde bulunan Mobil eğitim TIR’ının tanıtımı yapıldı. Bu güne kadar 20 kentte eğitim veren ve güneş enerjisiyle çalışan eğitim TIR’ında, temiz enerji kaynakları ile TEMA Vakfı tarafından yürütülen projeler hakkında ilköğretim öğrencilerine eğitim verilecek.

TEMA Mobil eğitim TIR’ı tanıtım törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, TEMA Erzurum Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, TEMA gönüllüleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Halk oyunu gösterisiyle başlayan tanıtım töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, çevre bilincine vurgu yaptı. Toplumun yaşam standardı yükseldikçe çevre bilincinin arttığını belirten Başkan Küçükler, Erzurum’daki yerel yönetimlerin, çevre hizmetleri ve yatırımları konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin çevre yatırımlarının, bu anlamda gösterilebilecek örnekler arasında bulunduğunu kaydenen Küçükler, “Yeşil alan ve çevre duyarlılığı noktasında Erzurum halkı için yeni yaşam alanları oluşturuyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak diktiğimiz ağaçların yörenin iklim şartlarına uygunluk taşımasına özen gösteriyoruz. Çevrenin korunması, aynı zamanda doğal yaşamın korunması anlamına geliyor. Hem bireysel hemde kurumsal anlamda bunun bilinciyle hareket ediyoruz” diye konuştu.

Çevrenin korunması yönünde üstlenilmesi gereken sorumluluğun, sadece ilgili kurum ve kuruluşlara bırakılmaması gerektiğini dile getiren Küçükler, “Gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre ve doğal yaşam imkanları teslim etmek istiyorsak, toplumun her bir ferdi olarak üzerimize sorumluluk almalı, çevreye karşı gereken hassasiyeti göstermeliyiz. Yerden kaldırılarak çöpe atılan bir tek izmarit ya da kağıt parçası bile bu amaca hizmet etmek demektir” diye konuştu.

BEDİRHANOĞLU’NDAN ‘AKILLI BİNA’ TEKLİFİ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın talebi doğrultusunda hayata geçirilen Minik TEMA hakkında bilgi TEMA Vakfı Erzurum Temsilcisi Işıl Bedihanoğlu, çocuklara çevre duyarlılığını kazandırmak ve sürdürülebilir yaşam bilincini aşılamak amacıyla hayata geçirilen projenin okul öncesi çocukları hedeflediğini söyledi. Bedirhanoğlu, Erzurum’da çevreye duyarlı ve enerjisini kendisi üretebilen bir ‘akıllı bina’ yapması teklifinde bulundu. Atık sistemleri başta olmak üzere tüm kullanım alanlarıyla çevreye duyarlı olan ve ‘akıllı bina’ olarak adlandırılan yapılardan Erzurum’da da görmeyi arzu ettiklerini vurgulayan Bedirhanoğlu, Başkan Küçükler’e, bu yönde bir çalışma yapılıp yapılamayacağını sordu. Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler de, Bedirhanoğlu’nun teklifine olumlu yanıt vererek, böyle bir çalışmayı gerçekleştirmekten kendisinin de mutluluk duyacağını ifade etti.

Şehir şehir dolaşarak bu güne kadar 50 bin öğrenciyi bilgilendiren TEMA Mobil eğitim TIR’ının 10 Haziran’a kadar Erzurum’da kalacağını anımsatan Bedirhanoğlu, öğrencilere ve vatandaşlara yönelik çevre duyarlılığı paylaşımında bulunulacağını kaydetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.