EkonomiHaber Girişi : 22 Nisan 2012 15:45

TBMM Başkanı Çiçek'ten ETSO'ya ziyaret

TBMM Başkanı Çiçek'ten ETSO'ya ziyaret
Türkiye Konuşuyor” sloganıyla çalışmalarını sürdüren Anayasa Platformu’nun toplantısına katılmak üzere Erzurum’a gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ETSO) ziyaret etti.

Erzurum Ajans-“Türkiye Konuşuyor” sloganıyla çalışmalarını sürdüren Anayasa Platformu’nun toplantısına katılmak üzere Erzurum’a gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ETSO) ziyaret etti.

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte ETSO’ya gelen TBMM Başkanı Cemil Çicek’i Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Meclis Başkanı Saim Özakalın ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Meclis Anayasa Komisyonu üyeleri, milletvekilleri ve
ildeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıya iştirak eden Cemil Çiçek, ETSO’ya yeni anayasa çalışmalarına katkılarından dolayı teşekkür etti. Toplantıda konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, daha özgür sivil bir anayasa yapma çalışmalarına bölgedeki STK başkanlarının katılımının anlamlı ve memnuniyet verici olduğunu belirterek, çalışmaya katkı sağlayan komisyon üyelerine ve katılımcılara teşekkür etti. Daha sonra konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, bölgede önemli bir konuma sahip olan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın faaliyetlerinden övgüyle söz ederek, sivil anayasa çalışmalarına verdiği destekten dolayı memnuniyetini dile getirdi.

 

Toplantıda son olarak konuşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise, Anayasa Platforum’nun 12. Toplantısını Erzurum’da gerçekleştirdiklerini ifade ederek, toplantı için Erzurum’un bölgede önemli bir konuma sahip olduğu için tercih edildiğini vurguladı. Erzurum’daki toplantıda bölgenin bütününe mesaj verildiğini anlatan TBMM Başkanı Çiçek şunları söyledi; “Günümüzde artık demokrasi belli kişileri seçip, önümüzdeki seçime kadar, ‘Biz seçtik, artık ne yaparlarsa yapsınlar’ ya da, ‘Biz seçtik onlar yapsın’ düşüncesi geride kaldı. Elbette seçtiklerimiz görevlerini yapıyorlar, yapacaklar, yapmalılar. Ama buna karşılık seçtiklerinizin daha fazla hizmet edebilmesi, düşüncelerininiz görüşlerinizi, yasal ve kurumsal düzenlemelerde dikkate alınabilmesinde bakımından en başta meslek odalarımızın ve dernekler vakıflar hatta teker teker sade vatandaşlarımızın da bu süreçte söyleyecekleri sözler olabilir. Bunları söylemesi gerekiyor. Zannediyorum o zaman demokrasiden beklenen fayda da azami noktada olur.”

 

Erzurum’un tarihi, kültürü ve bugüne kadar demokrasi konusunda verdiği mücadelelerle önemli hareket noktalarından birisi olduğunu söyleyen Cemil Çiçek, “Cumhuriyetin temel taşlarından birisi de Erzurum’da konuldu. O yüzden Erzurum’un yakın tarihimizde önemli bir yere sahiptir. İnşallah Erzurum yeni anayasa yapım sürecinde de o köşe taşlarından birini ortaya koyacaktır. Bu sebeple toplantının Erzurum’da düzenlenmesinde emeği geçen, katkı sağlayan bütün kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.”
Toplantının sonunda ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na plaket ve Oltu taşı tespih hediye etti. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.