BölgeHaber Girişi : 27 Temmuz 2011 00:48

Tavuklar kenelerin düşmanı!..

Tavuklar kenelerin düşmanı!..
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı'na yol açarak ölümlere neden olan keneler için en iyi çözümün tavuklar olduğu belirtildi.

Erzurum Ajans-Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı’na yol açarak ölümlere neden olan keneler için en iyi çözümün tavuklar olduğu belirtildi. Uzmanlar, tavukların, kenelerin çoğalmasını engellediğini söyledi.

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte kene vakaları ülke genelinde artıyor. Özellikle, bu aylarda kene ısırıklarında artış meydana gelebildiğini kaydeden uzmanlar, doğal ortamda çalışanların ve piknikçilerin kene ısırıklarına maruz kaldığına dikkat çekiyor.

Son yıllarda insanların doğayla baş başa kalmasını imkansız hale getiren keneler için en iyi çözümün tavuklar olduğunu ifade eden uzmanlar, yapılan birçok incelemede keneleri yiyen tavukların herhangi bir sorun yaşamadığını kaydetti.

Öte yandan vücudu ısıran kenelerin ezilmemesi ve zorla çıkarılmasının zehiri vücuda yayacağını dile getiren uzmanlar, vücudun herhangi bir yerini ısıran kenenin uzman kişiler tarafından çıkarılması gerektiğine dikkat çekiyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.