BölgeHaber Girişi : 18 Temmuz 2011 11:30

Tavukçuların umudu ramazan!..

Tavukçuların umudu ramazan!..
Her yıl Haziran'la birlikte açılan mangal sezonunda satışlarını artıran tavukçular, piknik sezonu gecikince umudu Ramazan'a bağladı.

Erzurum Ajans-Her yıl Haziran’la birlikte açılan mangal sezonunda satışlarını artıran tavukçular, piknik sezonu gecikince umudu Ramazan’a bağladı.

Mevsim normallerinde Mayıs sonu Haziran başında başlayan piknik sezonu bu yıl Temmuz’a kayınca, tavukçuların mangalla satışları artırma beklentisi gerçekleşmedi. Pikniklerin başladığı temmuzda mangalda tavuk sloganıyla satışlarını yüzde 20 artıran tavukçular, iki aylık zararlarını 11 ayın sultanı Ramazan’da kapatmayı hedefliyor. Ramazan’ın sıcak aylara denk gelmesiyle birlikte geç açılan oruçta insanların daha hafif olan beyaz ete yöneleceğini anlatan tavukçular, “Et pahalı olduğu için insanlar daha çok tavuğu tercih edecektir. Hem fiyatı uygun hem de sağlıklı olduğu için tavuk eti tercih ediliyor. Pikniklerin geç başlamasıyla birlikte beklenenin altında olan satışlar, Ramazan’da artacak” dedi.

Erzurumlular’ın yaklaşık 15 gündür piknik yapmaya başladığını kaydeden tavukçular, “Havaların geç soğuması bizim için bir şey ifade etmiyor. Eylülde okullar açılıyor ve sezon başlıyor. Dolayısıyla elimizde temmuz ve ağustos var. Ağustosta da oruç tutulacağı için piknik sezonu bir ayla sınırlı. Ramazanla birlikte satışlarda artış olacaktır. Fiyatlarda da buna paralel bir artış olur. Ramazan’dan sonra da sıcaklar devam ederse tavuk satışları artar” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.