EkonomiHaber Girişi : 04 Mayıs 2015 14:41

Tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi

Tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi
Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi projesinin 10.Etap başvuruları başladı.
Erzurumajans-Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi projesinin 10.Etap başvuruları başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık tarafından 2006 yılında uygulamaya konulan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, Erzurum'da 59 adet ekonomik yatırım projesi uygulanarak 11.371.020 TL hibe ödemesi yapıldı ve 431 kişiye iş istihdamı sağlandı.

Proje ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Erzurum İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, proje sayesinde Erzurum'da doğal kaynaklar ve çevrenin korunduğunu belirtti.

Akal, "Kırsal alanda gelir düzeyi yükseltilerek, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmeler desteklenmiş olup, tarımsal pazarlama altyapısı geliştirilmiş, güvenilir gıda üretimi sağlanmış, kırsal alanda alternatif gelir kaynakları oluşturuldu. Ayrıca KKYDP Tebliği kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere; alternatif enerji kaynaklarından jeotermal ve biyogazdan ısı veya elektrik üreten tesisler ile güneş ve rüzgâr enerjisinden elektrik üreten tesislerin yapımına da yüzde 50 oranlı hibe verilmesi ilimiz için son derece önem arz etmektedir. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Tebliğ kapsamında başvurular 29 Mayıs 2015 tarihine kadar elektronik ağ üzerinden yapılabilecektir. Yatırım konularını gerçekleştirmek üzere hazırlanacak proje başvuruları gerçek ve tüzel kişiler (kollektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler ve bunların aralarında oluşturdukları ortaklıklar, tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ile bunların üst birlikleri) tarafından yapılabilecektir. Başvuru sahibinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine veya diğer kayıt sistemlerine kayıtlı olması ve tüzel kişiliklerin kuruluş tüzüklerinde veya ana sözleşmelerinde belirtilen faaliyet alanları ile ilgili yatırım konularına başvurmaları gerekmektedir. Ekonomik yatırımlar destekleme programı kapsamında; Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı,tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesi, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması, Yatırım konuları ilimiz için; Yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama yatırımları hariç bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması konusunda sadece ham derinin işlenmesi, soğuk hava deposu tesisi, çelik silo tesisi, hayvansal orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, alternatif enerji kullanan yeni sera tesisi, alternatif enerji üretim tesisleri konularında yapılacak yatırımlar şeklindedir.Tebliğ kapsamında uygun görülecek proje başvurularına hibeye esas proje tutarının yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilecektir. " dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.