ErzurumHaber Girişi : 06 Mayıs 2012 14:30

Süt tesislerinin bitimine az kaldı

Süt tesislerinin bitimine az kaldı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce Mahallebaşı’nda yaptırılan Modern Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı’nda sona doğru yaklaşılıyor.
Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce Mahallebaşı’nda yaptırılan Modern Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı’nda sona doğru yaklaşılıyor. Temeli geçtiğimiz yılın Haziran ayında atılan çarşının inşaatı, büyük ölçüde tamamlandı. Kış mevsimi boyunca mantolama ve cephe giydirme çalışmalarının yürütüldüğü inşaat, önümüzdeki iki ay içerisinde bitirilmiş olacak.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, temelini geçtiğimiz yıl Haziran ayında attığı Modern Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı’nı tamamlanma aşamasına getirdi. 5 kat olarak projelendirilen Modern Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı’nın 4 katını tam 4,5 ay içerisinde tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, devasa inşaatı cephe giydirme aşamasına kadar getirdi. Uzun yıllar sonra Mahallebaşı’na yapılan ilk kamu yatırımı niteliğini taşıyan Modern Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı, Temmuz ayında Erzurum’un hizmetine sunulacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’da başlattıkları yatırım seferberliğinin önemli bir halkası olan Modern Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı’nın, eşi görülmemiş bir hızla Mahallebaşı’nda yükselmeye devam ettiğini söyledi. Geçtiğimiz yıl temelini attıkları yatırımı büyük ölçüde tamamladıklarının altını çizen Başkan Küçükler, inşaatı dış cephe giydirme çalışmalarına başlandığını bildirdi.

BAŞKAN KÜÇÜKLER: 4,5 AY GİBİ KISA BİR SÜREDE İNŞAATI NEREDEYSE TAMAMLADIK

Başkan Küçükler, Erzurum’da inşaat sezonunun kısıtlı olduğuna dikkati çekerek, “Yapısal açıdan öylesine entegre bir proje hazırladık ki, inşaatta aynı anda birden fazla iş yapabilme imkanı oluşturduk. Bir yanda duvarlar örülürken, diğer yanda inşaatın dış cephe giydirmesi yapıldı. Bu çalışmalara paralel olarak aynı zamanda binanın ısı yalıtımı da yapıldı. Çok ciddi bir yapı disipliniyle yürütülen çalışmalar sayesinde, inşaat sezonunun kısıtlı olduğu Erzurum’da bir yıl içerisinde çarşımızı tamamlanma aşamasına getirdik.” diye konuştu.
Önümüzdeki iki ay içerisinde Modern Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı’nın tamamlanmış olacağını vurgulayan Başkan Küçükler, halen devam eden bina içi yapılanma çalışmalarının da sona ermesinin ardından tesisin hizmete açılacağını ifade etti. Başkan Küçükler, “Böylece bir yıl gibi kısa bir sürede şehrimizi oldukça modern bir iş merkezine kavuşturmuş olacağız.” dedi.

ÇARŞI, ÇOK AMAÇLI KULLANIM ÖZELLİĞİNE SAHİP OLACAK…

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Modern Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı ile ilgili olarak teknik bilgiler de verdi. Projenin, tek blok halinde 5 katlı bir iş merkezi şeklinde hayat bulacağına vurgu yapan Başkan Küçükler, iş merkezinin bodrum katlarında soğuk hava depoları ile süt ve süt ürünlerinin teşhir ve satışının yapılacağı işyerlerinin bulunacağını belirtti. İş merkezindeki orta katların, vatandaşlara idari hizmet verilmesi anlamında kamu kurum ve kuruluşlarına tahsis edileceğine dikkati çeken Küçükler, Yağcılar Hali’nin en üst katının da, eğitim, sosyal ve kültürel amaçlı olarak kullanılacağını dile getirdi.
Yakutiye ilçesine bağlı Mahallebaşı’nda yapılan bu yatırımın, bölgede bir ilk olduğunu, Türkiye’de ise, eşine ender rastlanır projeler arasında bulunduğunu kaydeden Başkan Küçükler, “Mahallebaşı’nın çehresini tamamen değiştirecek olan bu yatırımımız, güzel Erzurum’umuza şimdiden hayırlı, uğurlu olsun.” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.