BölgeHaber Girişi : 26 Temmuz 2011 11:05

Süt sağım makineleri sahiplerini buldu!..

Süt sağım makineleri sahiplerini buldu!..
Erzurum Tarım İl Müdürlüğü'nce düzenlenen programla Yakutiye ilçesine bağlı Köşk Köyünde Çiftçi Kadınların İşlerini Kolaylaştırıcı ve Hayvan Refahı Kapsamında Süt Sağım Makineleri Dağıtımı Uygulamalı Eğitim Projesi kapsamında eğitim alan 5 kadına süt sağı

Erzurum Ajans-Erzurum Tarım İl Müdürlüğü’nce düzenlenen programla Yakutiye ilçesine bağlı Köşk Köyünde “Çiftçi Kadınların İşlerini Kolaylaştırıcı ve Hayvan Refahı Kapsamında Süt Sağım Makineleri Dağıtımı Uygulamalı Eğitim Projesi” kapsamında eğitim alan 5 kadına süt sağım makinası dağıtıldı.

Köşk Köyünde düzenlenen programa Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’ün eşi Nihan Öztürk, Yakutiye İlçe Kaymakamı Yüksel Çelik ve Tarım İl Müdürü Mustafa Altun ve köylü sakinleri katıldı.

Programda konuşan Erzurum Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, “İlimiz, Bakanlığımız Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü tarafından 2010 yılı ‘Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi’ kapsamına alınmıştır. Proje 2011 yılında da devam etmektedir. İl Müdürlüğümüzce yapılan ve bakanlığımızca uygun görülen ‘Çiftçi Kadınların İşlerini Kolaylaştırıcı ve Hayvan Refahı Kapsamında Süt Sağım Makineleri Dağıtımı Uygulamalı Eğitim Projesi’ 2011 yılında ilimize bağlı 5 ilçe ve 5 köyde planlanmıştır. 2011 yılında proje uygulanmak üzere seçilen Yakutiye-Köşk, Horasan-Yörükatlı, Tortum-Yumaklı, Olur-Ilıkaynak, Şenkaya-İkizpınar köylerinde proje kapsamındaki bayan çiftçilere 5 gün süreli eğitimler düzenlenmiştir. Düzenlenen eğitim programlarında başta süt sağımı olmak üzere tarımla ilgili birçok konuda bilgi verilmiştir. Bu proje ile seçilen köylerde, eğitimlere katılanlara kura ile süt sağım makinesi verilerek, aileler açısından işgücü ve zaman tasarrufu, hayvancılık ve üretim açısından ise hayvan refahı ile birlikte kaliteli ve sağlıklı süt sağımı hedeflenmiştir.” dedi.

Konuşmanın ardından 20 kadın arasında yapılan kura çekimi sonrasında 5 kadın çiftçiye süt sağım makinası dağıtıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • CEMIL BEDIR 01 Ocak 1970 02:00

    IL TARIM MÜDÜRlÜĞÜNE. Sut inek lerinden alim desteğinden nasil yararlana biliriz Saygılarımla arzederim

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Senkaya köşk muhalesi muhtar cemil il tarım muduruden çiftçi purojesinden bizleride haberdar ederseniz memun oluruz saygıları