BölgeHaber Girişi : 21 Ekim 2010 00:00

Sultanlar gibi karşılandı!..

Sultanlar gibi karşılandı!..
ÜNLÜ sinema sanatçısı Türkan Şoray, onur konuğu olduğu 5'inci Uluslararası Dadaş Film Festivali'ne katılmak için Erzurum'a geldi

Erzurum Ajans-ÜNLÜ sinema sanatçısı Türkan Şoray, onur konuğu olduğu 5'inci Uluslararası Dadaş Film Festivali'ne katılmak için Erzurum'a geldi. Şoray, festival kapsamında, yaklaşık 50 yıllık süreçte filmlerinde giydiği kostümlerin yer aldığı serginin açılışı için geldiği Tarihi Çifte Minareli Medrese'de hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Sanatçıyı görmek,

sesini duymak ve dokunmak isteyen, aralarında çocukların da bulunduğu hayranları izdihama neden oldu. Çifte Minareli Medrese önünde Türkan Şoray'ı görmek için saatler öncesinden toplananların sayısı serginin açılışına doğru arttı.
 
Otomobille Medrese'nin önüne gelen Şoray, yoğun ilgi nedeniyle kapıya kadar güçlükle geldi. Türkan Şoray; Vali Vekili Özgür Aslan, Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ve Uluslararası Dadaş Film Festival Komite Başkanı Nil Gürpınar'la birlikte, yarım asır boyunca filmlerde giydiği kostümlerle film afişlerinin yer aldığı serginin açılış kurdelesini kesti. Açılış sırasında, sanatçıyla fotoğraf çektirmek isteyen hayranları arasında zaman zaman tartışma çıktı. Gösterilen yoğun ilgiden çok memnun olduğunu ifade eden Türkan Şoray, “O kadar mutluyum ki. Hep bu güzel şehire gelmek istiyordum.
 
Festival sebebiyle Erzurum’da olmaktan mutluyum. Böylesine tarihi bir yerde sergi açılması beni daha da mutlu etti. Bu serginin Çifte Minareli Medrese'de açılması çok ince bir davranış. Erzurum'da çok sıcak bir ilgi gördük. Burası hala kırmızı karanfillerle dolu, buradaki insanlar hep böyle çiçek kalpli. Dadaşları ve Erzurumluları sevgiyle kucaklıyorum” diye konuştu. Türkan Şoray'a ait 57 kostüm ve 31 film afişinin yer aldığı serginin açılışının ardından, Çifte Minareli Medrese önünden başlayarak, Cumhuriyet Caddesi boyunca Havuzbaşı semtindeki Atatürk heykeline kadar kortej yürüyüşü yapıldı. 5'inci Uluslararası Dadaş Film Festivali, saat 19.00'da Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde başlayacak. Törende, Türkan Şoray'a Onur Ödülü verilecek ve sanatçının başrolünü oynadığı ‘Dila Hanım’ adlı filmin gösterimi yapılacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.