SiyasetHaber Girişi : 13 Nisan 2013 13:33

SP'den MEB'e sert tepki

SP'den MEB'e sert tepki
SP Erzurum İl Başkanı Çalık'tan MEB'e WEB tepkisi
Erzurumajans-Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Telekom işbirliğiyle Saadet Partisi'ne, bakanlığa bağlı kurumlarda engel koyarak sitenin erişiminin yasaklandığını ileri süren Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, MEB'in uygulamasını eleştirerek, "AK Parti'ye, CHP'ye, MHP ve BDP'ye giriş yapıldığı zaman normal faaliyet gösterilirken, Saadet Partisi'ne giriş yapılırken sakıncalı siteler arasında gösteriliyor olması büyük bir ayıptır. Bakana buradan sesleniyorum; bu ayıba bir an önce son verin" dedi.

Konuyla ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan Çalık, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlardan bütün siyasi partilerin web adreslerine giriş yapılabilirken, Saadet Partisi'nin web adresinin 'sakıncalı siteler' arasında gösterilerek girilememesini hayretler içerisinde karşıladıklarını bildirdi. Konuyu hassasiyetle takip ettiklerini belirten Çalık, şunları kaydetti: "Bu büyük bir skandaldır. Uzun zamandan beri gündemde olduğu anlaşılan bu hususun bir an evvel ortadan kaldırılması gerekir. Buradan MEB Bakanı'na sesleniyoruz; AK Parti'ye, CHP'ye, MHP'nin sitesine giriş yapıldığı zaman normal faaliyet gösterirken, Saadet Partisi'ne giriş yapılırken sakıncalı siteler arasında gösteriyor olması büyük bir ayıptır ve büyük bir yanlıştır. Eğer bu kasıtlı ise bunu da bir kenara not ettiğimizi ve bunu kabul edemeyeceğimizin de bilinmesi gerekir. Buradan bu yanlıştan dönülmesi için gerekli adımların bir an önce atılmasını bekliyoruz. Eğer bir parti için bu serbestlik varsa bütün partiler için yapılması gerekiyor. Sakın bize 'mecliste bulunan partilerin web adresine girilebiliyor' demesinler. MEB Türkiye'de mevcut olan bütün öğrencilere, 75 milyona hizmet eden bir bakanlıktır. Burada partilerin oy oranları hesap edilerek kesinlikle bir değerlendirme ve düzenleme yapılamaz. Bu skandalı daha da büyütür".

Sakıncalı kelimesine de atıfta bulunan Çalık, "Evet Saadet Partisi sakıncalıdır. Kim için sakıncalıdır? Iraklı mazlumların üzerine Türkiye'nin üslerini kullanarak 4990 sorti yapan ABD ve onunla birlikte hareket eden işbirlikçiler için sakıncalıyız Bu ülkede bölücülerin önünü açarak ülkeyi bölünmeye götürenler için sakıncalıyız. Türkiye'nin halkını yoksullaştıran, işsizleştiren IMF'nin memurları ve onların emir erleri için sakıncalıyız. Yıllardan beri Haçlı Birliği Avrupa'nın terbiye salonlarında ellerinde ev ödevleri ile gezenler için sakıncalıyız. Milli Eğitim denilerek kendilerine emanet edilen liseli çocuklara alkol servisi yaptıranlar için sakıncalıyız. Bu milletin alın terini, emeğini, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenler için sakıncalıyız. Zinayı suç olmaktan çıkaranlar için, domuzu, atı kasaplık et sınıfına koyup bu milletin sofralarına taşıyanlar için sakıncalıyız. İslam birliği için hayal deyip, İslam ülkelerinin işgali için batılılarla birlikte hareket edenler için sakıncalıyız ve sakıncalı olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Öte yandan, SP'nin yükselişte olduğunu ve bunun için engellendiğini iddia eden SP İl Başkanı Faik Çalık, "Dün İskenderun'da yapacağımız mitingi iptal edenler bugün kurumlarında Saadet Partisini engellemeye çalışmışlardır" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ali çetin 01 Ocak 1970 02:00

    mehmet ALLAHSEVEN`E biz sadece dedenin değil 1400 sene önceki kutlu mesajın olduğu yerdeyiz !! , dedende saf ve temiz bir duygu ile yaşıyordu , oda faize karşıydı bizde karşıyız hala dönüşmedik, oda zinanın suç olduğuna inanıyordu bizde inanıyoruz hala değişmedik, oda bu ülkenin önce ahlaklı nesiller yetiştirmesi gerektiğine inanıyordu biz de hala bu inançtayız , Oda küfür tek millettir diyordu bizde hala kafirden dost olmaz diye inanıyoruz , biz değişmedik ideallerimiz prensiplerimiz hala aynı yani senin anlayacağın biz hala oradayız ... ( saadet partisinin bütün sorunlara çözümü vardır sadece egemen güçler ve medya sahipleri saadet partisine yer vermemektedir.. )

  • fatih sultan mehmet 01 Ocak 1970 02:00

    Bu gün saadet partisine yapılan bu tutumu bir vatandaş olarak tasvip etmiyorum.Bu ülkede teröre bile binlerce taviz verilirken islam birliği,islam kardeşliği yanında milli ekonomi faizsiz sistemi savunan tek parti olan saadetin bu şekilde ambargoya tabi tutlması anlaşılması çok kolay.İktidarın maskesi düştükçe ne yapacağını bilmiyor.yazık ..vallahi yazık..hükümet bu ayıbı düzeltsin.

  • Mehmet Tanriseven 01 Ocak 1970 02:00

    Meb tarafından yasaklanmasına çok üzülmesinler, fikirleri kamuoyundan ne derece destek alıyor belli, kaç oy alıyorlar, ulusalcılarla aynı noktadalar, memleket meselelerinin hiç birine çözüm önerileri yok, Amerika, İsrail ve AKP karşıtlığıyla oy alamazlar,. En çok basın toplantısı düzenleyen partiler ama hep ezberleri tekrar ediyorlar, sloganlaşmış, kuru eleştiriden öteye gitmeyen, boş laflar… Geçmişte Dedem size çok oy verdi ve zaten siz hala Dedemin bıraktığı yerdesiniz.

  • a.kadir necipzade 01 Ocak 1970 02:00

    yazık cidden yazık pkkya yapılmayanlar saadet partisine karşı yapılıyor olması düşündürüyor insanı . birileir saadet partisinin kapısına kilit vurdurmak istiyor iyi dayandılar helal olsun , ta numanın ayrılmasından başlamıştı bu uygulamalar

  • YILDIRIM 01 Ocak 1970 02:00

    AKP zihniyeti bu ülkede o kadar tehlikeli hale geldi ki, gerçekleri söyleyen herkesi susturup önünü kapatmaya veya inkara kalkışıyorlar. Ama artık şunu görmeli ve bilmeliyiz ki güneş balçıkla sıvanamayacak ve Rabbim mutlaka inananlara zafer nasip edecektir. Çıkarcı, işbirlikçi, hain ve dünyapererstler belki bu dünyada emellerine erdiklerini zannedecekler ama biz inanıyoruz ki Rabbimiz ahirette onları hüsrana uğratacaktır.

  • sizigidi ... 01 Ocak 1970 02:00

    Amerikancı olmadığı için saadet yasaklı... Fetulhaçlılar Meb e ve T.i.M e hakim onlarda Erbakan hocayı ve partisini sevmezler hiç sevmezler