ErzurumHaber Girişi : 27 Şubat 2012 19:05

Son kar belediyelere pahalıya mal oldu

Son kar belediyelere pahalıya mal oldu
Şubat ayının başlamasıyla birlikte yoğunlukla bir haftayı aşan kar yağışı belediyeleri araç, personel ve mali yönden zorladı.
Erzurum Ajans-Şubat ayının başlamasıyla birlikte yoğunlukla bir haftayı aşan kar yağışı belediyeleri araç, personel ve mali yönden zorladı. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, genel bütçeden giden karla mücadele bedeli için "Adeta bizim için kayıp para" tabirini kullanırken, cadde ve sokaklardan karın kaldırılma çalışmalarının halen sürdüğünü söyledi. Korkut, 1600 sokakta kar çalışmasının sanılandan çok daha zor olduğunu söyledi.
Yakutiye Belediyesi, coğrafi büyüklük açısından Erzurum'un en büyük ilçesi. 96 mahallesi, 163 cadde, 7 bulvarı ve 1600 sokağıyla yoğun iş gücüne sahip olan belediye için her yağan kar, iş yükü ve mali açıdan sıkıntı oluşturuyor. Şubat ayı başında başlayan ve 1 haftayı aşan kar yağışının ciddi maliyetler doğurduğunu belirten Başkan Ali Korkut, "Yaklaşık 25 gündür yağan karın sokak ve caddelerden temizlenmesi için çalışmalarımız sürüyor. Karın ardından yolları açmakla sorun çözülmüyor. Yağan karı toplayıp, ardından kamyonlarla şehir dışına taşıyoruz. Bizim sınırlarımızda çok geniş yollarla kapsı cadde ve sokaklarımız yok. Bazı bölgelerde adeta insan gücüyle iş yapıyoruz. Günlük ortalama 200 kamyon kar şehir dışına taşınıyor. Gerek personel, makine parkı ve maddi gider bakımından bizi zorlayan bir kar oldu. Yapılan ilk hesaplamalarımıza göre son Şubat karının belediyemize maliyeti yaklaşık 1 milyon liraya ulaşacağını tahmin ediyoruz. Yoğun kentsel dönüşüm yapan bir belediye için bu havaya gitmiş bir paradır. Ancak belediyeyseniz bunu yapmak durumundasınız" dedi.
Y
akutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, başta köy/mahalleler olmak üzere belirli önceliklerle çalışmaların yürütüldüğünü hatırlatarak vatandaşların da sabırlı olması çağrısında bulundu. 25 gündür süren bir kar çalışmasıyla ilk defa karşılaştıklarını söyleyen Korkut, "İnsanımız sabırsız, ancak doğanın dayadığı başka bir şey. Her sokağa, araya kadar bu karı temizleyeceğiz, temizliyoruz. Yağan bir gün kalkar demiyoruz, gücümüz nispetinde çalışıyoruz. Ancak herkes 1600 sokakta çalışma yapıldığını unutmasın" şeklinde konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.