TürkiyeHaber Girişi : 18 Temmuz 2016 18:39

Son dakika kamuda izinler iptal

Son dakika kamuda izinler iptal
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre izinde olan memurlar görevlerinin başına dönecek. Ayrıca bütün yıllık izinler ikinci bir emre kadar kaldırıldı. Peki öğretmenler bundan nasıl etkilenecek?
Erzurumajans-İşte Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla yayımlanan genelgede yer alan o ifadeler: Tüm kamu çalışanlarının ikinci bir emre kadar yıllık izinleri kaldırılmıştır. Söz konusu kamu çalışanlarından halen izinde bulunanlar en kısa sürede görevleri başına döneceklerdir. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Kamu görevlilerinin yurt dışına çıkışları yasaklanmıştı.

ÖĞRETMENLERİN DURUMU NE OLACAK?

Öğretmenlerin izinleri ile ilgili ise henüz okul idaresine gelen resmi bir yazı olmadığı belirtildi. Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, öğretmenlerin yaz boyunca yasa gereği izinli olduğunu, bu durumdan etkilenmeyeceğini belirterek, "Öğretmenlerin izinden dönmesiyle ilgili bir yazı yok. Ancak okullardaki memurların, idarecilerin ve diğer eğitim emekçilerini ilgilendiren bir durum olabilir. Henüz elimize gelen resmi bir yazı bulunmuyor" diye konuştu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ İZİNLERİ İPTAL EDİLDİ

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nun, tüm sağlık çalışanlarının izinlerini iptal ettiği öğrenildi. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'ndan edinilen bilgiye göre, zorunlu haller dışında sağlık çalışanlarının izinlerinin hepsi iptal edildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.