İlçelerHaber Girişi : 03 Şubat 2012 15:03

Soğuk yaban hayatı da vurdu

Soğuk yaban hayatı da vurdu
Erzurum'un Pasinler ilçesinde de etkili olan soğuk hava yaban hayatı da olumsuz yönde etkiliyor.
Erzurum Ajans-Erzurum'un Pasinler ilçesinde de etkili olan soğuk hava yaban hayatı da olumsuz yönde etkiliyor. Dondurucu soğuklar yüzünden hayvanlar, yem ve su gibi ihtiyaçlarını gidermekte zorlanıyorlar.
Erzurum’un Pasinler ilçesinde hayvan hayatını olumsuz yönde etkileyen soğuk havalardan en fazla güvercinler, kediler ve köpekler oldu. Güvercinler ilçede zahireci dükkanlarının önünde yemlenmeleri için bırakılan buğdaylarla yemleniyorlar. Sürüler halinde zahireci dükkânlarının önüne hücum eden güvencinler ilginç görüntüler oluşturuyorlar.
Zahireci İlhami Acı, bu yıl kış çok soğuk geçtiği için güvercinlerin yem bulmada sıkıntı yaşadığını, dolayısıyla kendisi her sabah dükkânının önüne buğday serpiştirdiğini, onlarda Allah’ın yarattığı bir canlı bu zorlu günlerde onlar için kış boyunca güvercinlere buğday serpiştirerek onları yemleyeceklerini söyledi.
A
yrıca soğuk hava yüzünden ilçe merkezi içerisinden geçen Kale Çayı da buz tuttu. Buzların ara ara kırılmasını fırsat bilen güvercinler su ihtiyaçlarını ise Kale Çayı’ndan karşılıyorlar. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.