Siyasi şantaj yok!

 

AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu’nu aradım, sordum.

 

İddia odur ki, Horasan, Köprüköy ve Aziziye Belediye Başkanlarına siyasi şantaj yapmış ve bu yolla partinize geçmelerini sağlamışsınız… Daha cümlemi tamamlamamıştım ki, “Zinhar mümkün değil” dedi.

 

Aynen şunları söyledi.

 

“Onur Bey yemin mi edeyim? Böyle bir şey söz konusu dahi olamaz. Bu nezakete, insanlığa, siyasi ve sosyal ahlaka sığmaz. Tehdit, şantaj asla söz konusu değil. Kimse bunun önünde, arkasında, yanında yöresinde bir şey aramasın. Aylarca görüşme, konuşma falan da yok…”

 

Nasıl oldu peki? Üç belediye başkanı durup dururken mi AK Parti’ye geçti? Hadi, Horasan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir daha önce partisinden istifa etmişti. Köprüköy Belediye Başkanı Nevzat Karasu da dünden hazırdı!

 

Ya Aziziye?

 

“Toplumsal bir beklenti, bir hava vardı. Kendisiyle ben görüşmek istedim ve Emrullah Akpunar’ı aradım. Oturduk, düşüncelerimi söyledim. Aziziye için hizmet ediyoruz. Biz bir arada olursak daha iyi olur, daha güçlü oluruz dedim. Kendisi de ‘düşüneyim’ dedi, beraber ortak karar verdik. O da sağ olsun tamam dedi. Hepsi bu kadar…”

 

Evet, Küçükoğlu bu cümlelerle ‘siyasi şantaj’ iddialarına cevap verdi. Nihayetinde üç belediye başkanı da AK Parti’ye geçti.

 

Halk, bu üç ismi partilerinden aday oldukları için, AK Parti’ye oy vermemek için tercih etti. Seçmenlerinin sayesinde koltuğu kapan bu üç isim, halkın iradesini hiçe saydı.

 

Yarın seçim olsa bırakın aynı oyu almayı AK Parti’den aday gösterilmeleri bile ‘tartışılır olacak’ beyefendiler, şimdilik günü kurtardı. Siyasi ahlak işte, ara ki bulasın.

 

İşin en hazin tarafı da Emrullah Akpunar’ın beylik lafları oldu.

 

"Bugünkü iktidarın gücüne karşı kaç kişi çıkar? Vallahi bir Emrullah Akpunar çıkar. Kesinlikle olmaz. Millet, beni bu partiden seçmiş bu partiden geldim, bu partiden giderim..."

 

Gördük.

 

Hele bir de “Ben 14 bin oy aldım, 100 bin sevenim var. Biz hareketimizin ismini ‘kimsesizler’ koymuşuz” demedi mi? Dilin kemiği yok. Akpunar şimdi o kimsesizlerin yüzüne nasıl bakacak çok merak ediyorum.

 

Yahu hadi baskı altındasın, çık aslanlar gibi “Bunların iğrenç siyaseti yüzünden size hizmet getiremiyorum. Kaynaklarımı kestiler, çalışanların maaşlarını ödeyemiyorum” de, belediye başkanlığından istifa et!

 

İşte o zaman efsane olurdun. Sinesine döndüğün o kimsesizler, seni Büyükşehir’e, Meclis’e taşırdı.

 

Ama şimdi? Devraldığınız enkaz altında kaldınız. Şimdi hizmet edeceğinizi mi sanıyorsunuz?

 

Bundan sonra yapacağınız hiçbir hizmet, şu yaptığınızı temizlemeye yetmeyecek.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadas 23 Ağustos 2024 18:09

    Refah, yeniden refah adı ne olursa olsun akp nin arka bahçesidir eksik kaldıklarında birbirlerini tamamlarlar. Hiç bir siyasinin umrunda değil halkın neye oy verdiği bütün siyasiler aynı en küçük teşkilatından en büyük teşkilatına kadar bütün hakka giren hak yiyen ne kadar siyasi müsveddesi varsa hepsiyle huzuru mahşerde görüşeceğiz.

  • gevdo gevli 19 Ağustos 2024 18:39

    Sana çoban olamazsın dediler millet seni başkan yaptı aynı millet ak partiye oy vermeyi bilmiyor muydu! Ben olsam çarşıya çıkamaz millete Selam vermeye utanırdım vesselam...

  • ali er 19 Ağustos 2024 14:26

    köprüköylü nevzat beyde azizyeli emrullah da acile istifa etsin. siz hiçbir şey yapmazsınız bu millete. yalakalık el etek öpmekten başka. nevzat sen yine haşlama yap sat.

  • Dadaşkent li 19 Ağustos 2024 12:36

    Ben oy vermedim kullanmadım da ilk başta Yrp ne tepki oyu verecektim ama Aday bana hiç güven vermedi ve hislerimde ne kadar haklı olduğumu 5 ayda gösterdi sn başkanın derdi hizmet mış görecezzz

  • sizi yalancılar 17 Ağustos 2024 14:56

    bunlarda belediye başkanlık yapacak hiçbir vizyon yok, suratta yok,omurgasızlar

  • Ahmet demir 17 Ağustos 2024 10:39

    Çoban bile olamaz dediğiniz adamı Akp li yaptınız çıta ve kalite bayağı düşmüş.

  • Halis demir 17 Ağustos 2024 06:40

    Şimdi Aziziye başkanı o kadar attı tuttu sonra tükürdüğünü yaladı ama ne yapsın Akp li herkes bunu yapıyor. Bu kanlarına işlemiş. Rte de hep geri vites yaptı kardeşim Esad dedi geri vites yaptı. Rahip brunson verilmeyecek dedi geri vites yaptı hala daha yapıyor. Bu iki ilçe başkanı yapmış çok değil. Bunların ödeneğini vermeyen Büyükşehir var ve haksız iş yapıyor siyaset başka hizmet başka. Milli iradeye ipotek koymak sekmene hiçbir şey kazandırmadığı gibi nefret de kazandırıp Ülker siyaseti yozlaştırır. Bu tip şeyler milleti yok saymaktır. Demokrasiye inanmamaktır. Ülkede düzenli bir adalet olda böyle olmazdı. Ülke baştan sona uçuruma yuvarlanıyor. Yapılanları kınıyorum.

  • Dadaş 16 Ağustos 2024 23:31

    Sayın Sekmenin dediği gibi sizden çoban değil koyun dahi olmaz

  • Rıza elvermez 16 Ağustos 2024 13:42

    Sallamasyon üfuruyor tutarsız fikirler

  • Gurbette bir Çırçır lı 16 Ağustos 2024 12:54

    Ne yazık ki her zaman olduğu gibi kaybeden Erzurum ve Erzurum 'lular oldu. Yorum yapan hemşerilerim her şeyi yazmış. Karakter erdemdir, her insanda bulunmaz.

  • Tuncay 16 Ağustos 2024 09:51

    Yazıklar olsun insan biraz dik sözün arkasında durur ben ak Partiyi senin gözünle mi görüyorum emrullah bey biz ak parti tokatlansın diye sana oy verdik benim gibi binlerce insan tepki oyu verdi senden hizmet bekleyenmi vardı zaten muhalefet olarak olmıyacagını bile bile durduk senin yanında şimdi diyorsun ben vatandaşa hizmet için yaptım ne yapacan çok merak ediyorum aziziyeye denizmi kuracan yoksa tren hattımı döşüyecen hiç birini yapamazsın tek kelime ile yazıklar olsun 5 sene çok çabuk geçer gene görüşürüz

  • Hani çoban olamıyodu 15 Ağustos 2024 19:31

    Demek ki AKP'ye girebiliyormuş. Hiç utanma diye bir şey yok hakkaten yav. Biz utanıyoruz bu siyasiler utanmıyor dediklerinden. Hepsi kayıtlı duruyor yav hu.

  • Deaf 15 Ağustos 2024 19:28

    CHP vermedigim için pişman oldum. Yrp bizden dedim iyi adamdır dedim oda yalan oldu. Demek kİ siyasette çizgi yokmuş. Ne diyim Hayırlısı. Verdiğim oy için pişman, Emrullah beye ise ne diyeceğimi bilemiyorum.

  • Ali er 15 Ağustos 2024 18:38

    Adamların ödeneğini vermezsen ne olur ama onlarda dürüst olsalar çıkar anlatırlar hepsi yalaka

  • Zikzakci Dadaş Baskanlar 15 Ağustos 2024 15:48

    Ne yani Çoban sürüyü sattı. O kadar. İşte Dadaş ruhunun olduğunu gösteren 3 örnek Erzurum a zaten bu yakışır. Sizi gidi zikzakcilar sizi

  • Ali er 15 Ağustos 2024 14:13

    Nevzat karasu kardeşim seni Akp den aday göstermediler sen gidip kapısında el pençe el ayak öptün sana yakışır mı. Köprüköyün yüzkarası olsun milletin yüzüne basıl bakacaksın.

  • X-Men 15 Ağustos 2024 13:51

    Çoban Bile olamaz ama Ak partili olabilir. Yeni trend başka partiden oyları toplayıp, altın tepside sunmak. Seçmenin iradesine tam bir saygısızlık. Hem kendi için hem kabul edenler için. Gelecek seçim muhafazakarlar nasıl oy kullanacak izlesinler?

  • Dadaşkent 15 Ağustos 2024 11:51

    Çıkıp basin karşında bana het türlü çirkinliği yapıyorlar bende istifa ediyorum deseydin işte o zman adam gibi duruşun olurdu bırak şimdi gtn yiyim ayaklarını milleti sattın kendine yakışanı yaptın yani ... Merak ediyorum senin için gece gündüz çalışan milletin yüzüne nasıl bakacaksın gerçi sende utanma olsa bunu yapmazdın...