BölgeHaber Girişi : 04 Nisan 2011 15:47

Sıra termal turizmde!..

Sıra termal turizmde!..
Türkiye'nin kış sporlarındaki ilk uluslararası organizasyonu 25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na başarıyla ev sahipliği yapan Erzurum'da, termal turizm için çalışmalara başlandı.

Erzurum Ajans-Türkiye’nin kış sporlarındaki ilk uluslararası organizasyonu 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na başarıyla ev sahipliği yapan Erzurum’da, termal turizm için çalışmalara başlandı.

Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri’nde turistlere kış turizmiyle termal turizmini birarada sunmak amacıyla, Pasinler’deki Hamam Deresi mevkisindeki termal su kaynakları borularla kayak merkezlerine taşınacak. Yaz turizminin başkenti Antalya’nın kış turizminde simetriği olmayı hedefleyen Erzurum’da turizm çeşitliliğini artırmak için farklı çalışmalar yürütüldüğünü belirten yetkililer, Erzurum’un 12 ay sürdürebilir turizm yapabilecek doğal ve kültürel zenginliklere sahip olduğunu söyledi.

Kış turizmi başta olmak üzere, doğa ve su sporları, termal turizm ve doğa turizmi gibi farklı alanlarda turizm faaliyetinin olacağını kaydeden yetkililer, “Kış ve termal turizmi aynı mekanda sunabilmek için bir çalışma yürütülüyor. Termal sularını kış turizmi merkezlerine taşıyarak, yerli ve yabancı turistler için kış ve termal turizmi aynı mekanda sunalacak” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.