BölgeHaber Girişi : 25 Mart 2011 13:33

Sınav stresini ney ile atlatıyorlar!..

Sınav stresini ney ile atlatıyorlar!..
Sınav kaygısını yaşayan öğrenciler ney dinleyerek ya da üfleyerek streslerini daha kolay atalatabiliyor.

Erzurum Ajans- Dersler, sınavlar ve gelecek kaygısıyla stresli bir yaşam süren üniversite öğrencilerinin Ney’le rahatladığı bildirildi.

Hz. Mevlânâ’nın fesefesinde ‘insan-ı kamil’in sembolü olan neyi dinleyen yada üfleyen üniversite öğrencilerinin, stresten daha kolay uzaklaştıkları belirtildi. Ney, Klasik Türk Müziği ve Klasik Batı Müziği dinleyen öğrencilerin sınav öncesi stres ve kaygı düzeylerinin değişkenlik gösterdiğini kaydeden uzmanlar, ney dinleyen öğrencilerin yüzde 65, Klasik Türk Müziği dinleyen öğrencilerin yüzde 53 ve Klasik Batı Müziği dinleyenlerin yüzde 35 oranında stres ve kaygılardan uzaklaştığını söyledi.
Müzikli terapi de Türk kültürünün etkisinin daha başarılı olduğu ifade eden uzmanlar, “Sınav kaygısı yaşayan öğrenciler, ney dinleyerek yada üfleyerek streslerini daha kolay atabiliyor. Ney’le uğraşan gençler, tartışma ortamlarında kendilerini daha iyi kontrol edebiliyorlar” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.