ErzurumHaber Girişi : 28 Temmuz 2012 19:00

SGK'yı dolandıran karı kocaya 10 yıl hapis

SGK'yı dolandıran karı kocaya 10 yıl hapis
Anlaşmalı olarak boşandı, SGK’yı 46 bin 633 lira dolandırdılar Boşanan karı-kocaya “dolandırıcılık” suçundan 10 yıl hapis, 95 bin lira adli para cezası verldi.
Erzurum Ajans-Cem BAKIRCI'nın haberi-Ölen Babası Kazım T.’den kalan yetim aylığını almak için anlaşmalı olarak boşanan Hüseyin- Mümine Ç. çiftinin 17 yıl süreyle Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan 46 bin 633 liralık haksız kazanç sağladıkları anlaşıldı.  SGK müfettişlerinin boşanmalarına rağmen birlikte yaşadıkları tespit ettiği karı-koca hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Erzurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan yargılanan Hüseyin- Mümine Ç. Çiftine  5’er yıl olmak üzere toplam 10 yıl hapis ve 95 bin lira adli para cezasına  verildi.

ANLAŞMALI BOŞANDILAR

Aziziye İlçesi Yavuz Selim Mahallesi TOKİ Evlerinde oturan evli dört çocuk babası Hüseyin Ç. (45) ile eşi Mümine Ç. (41) anlaşmalı boşanmak için Erzurum Aile Mahkemesine başvurdu. Karşılıklı olarak anlaşmalı boşanan Mümine Ç., daha sonra ölen babası Kazım T.’nin yetim aylığını almak için Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvurdu.

MÜFETTİŞLER TESPİT ETTİ

SGK, resmi kayıtlara göre  Mümine Ç.,   01 Haziran 2000 ile 2010 yılının Kasım ayına kadar Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan 46 bin 633 lira tutarında ‘yetim aylığı’ aldı. Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişleri Mümine Ç. İle Hüseyin Ç.’nin boşanmalarına rağmen aynı evde birlikte oturdukları tespit ederek  Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Mahkemede suçunu itiraf eden Mümine Ç.,  kocasının işsiz olması nedeniyle böyle bir işe giriştiklerini belirterek pişman olduğunu söyledi.  Mümine Ç., “ Ölen babamdan kalan yetim aylığını almak için eşimle anlaşmalı olarak boşandık.  Sosyal Güvenlik Kurumu’na müracaat bulundum. Maaş bağlandıktan sonra, aynı evde yaşantımızı sürdürdük. Devlete olan borcumu yapılandırarak ödemek istiyorum. Pişmanım” dedi.

KARI-KOCAYA 10 YIL HAPİS

Mahkeme tutuksuz olarak yargılanan Mümine Ç. ile eşi Hüseyin Ç.’yi “Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık” suçlarını işledikleri gerekçesiyle 5’er yıl hapis,  günlüğü 20 TL’den olmak üzere 95 bin lira da adli para cezasına çarptırdı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • mehmet taş 01 Ocak 1970 02:00

    bunun binlerce örneği var!!!! senelerden beri bu biliniyor da beylerin aklı yenimi başlarına gelmiş??? bu işi yapanların tümü yakalanıp aldıkları maaşlar faaziyle birlikte tahakkuk ettirilip ödetttirilmeli ve en ağır hapis cezası ile cezalandırılmalı!! bu işi yapanların tümü biliniyor!!!! denetim yapılmalı sahtekarlar açığa çıkarılmalıdır!!!!!!bu iyi bir karar devamını bekliyoruz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • YILDIRIM 01 Ocak 1970 02:00

    UMARIM VE DİLERİM BÜTÜN HAKSIZ KAZANÇ SAĞLAYANLARIN SONU DAHA BETER OLSUN. ŞAHSIM BAŞTA OLMAK ÜZERE DEVLETİN VE MİLLETİN SIRTINDAN YAPILAN HAKSIZ KAZANÇ SAHİPLERİNE O KAZANÇLAR SEVDİKLERİNİN KEFEN PARASI OLARAK GERİ DÖNSÜN İNŞAALLAH. AMİİİN