Uluslararası Kar Film Festivali kapsamında Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ile bir araya gelen Serdar Kılıç, coşkuyla karşılandı. Kılıç, defalarca Erzurum'a geldiğini ve Erzurum'u tarihi dokusundan ötürü çok sevdiğini söyledi. Kılıç, Erzurum'u kültürlerin birleştiği yer olarak nitelendirerek "Burası Anadolu'ya giriş noktasıdır" dedi. Doğadaki İnsan belgesel programıyla büyük beğeni toplayan Kılıç, "Hayatımın yarısı dağlarda geçti. Amacımız hareket etmekle beraber insan bedeninde meydana gelen değişiklikleri insanlara aktarmak" şekline konuştu.
Birçok doğa spor dalında şampiyonluk elde etmiş olan Serdar Kılıç geleneklerin unutulmaması gerektiğine değindi. Kılıç, değerlerin korunmasıyla ilgili şunları kaydetti: "Bir iletişimci kullandığı iletişim aracını iyi tanımalıdır. Mesela küçükken babamla gittiğim aşıklar kıraathanesi hala aklımdadır. Aşıklar saatlerce milli kıyafetler eşliğinde saz çaldılar ve insanlar hiç bıkmadan dinledi. Şimdi Hollywood filmlerinde öyle değil çünkü hikayeler gerçek değil ama aşıkların hikayeleri gerçekti. Halkın içine girmezseniz halkı tanıyamazsınız. Geleceğin iletişimcileri olarak önce bu kültüre kulak vermeniz gerek."
Gezerek öğrenmeyi sevdiğini ifade eden Kılıç, "Birçok yer gezdim, çok şey gördüm ama bu coğrafya gibi zengin başka bir ülke görmedim. Batı'nın diliyle, iletişim biçimiyle değil; atalarımızdan miras kalan değerlerle birbirimize yaklaştığımız sürece insanlığın hakkını verebiliriz"dedi.
Söyleşinin ilerleyen dakikalarında ney üfleyen ve türkü söyleyen Kılıç, dinleyenleri mest etti.